истории от казармата
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: истории от казармата
Към тези, които са ходили в казарма: Май нещо прикривате
Вие го описвате като лятна ваканция. Нямате ли нещо да разкажете за изнасилвания под душа, пребиране с калъфки пълни със сапуни, унижение от командирите, карцери, ала-бала? Аз мислех, че казармата в България е била нещо като мексикански затвор, а новобранците са били третирани като току що постъпили в затвора педофили.

James Beattie написа:Към тези, които са ходили в казарма: Май нещо прикриватеВие го описвате като лятна ваканция. Нямате ли нещо да разкажете за изнасилвания под душа, пребиране с калъфки пълни със сапуни, унижение от командирите, карцери, ала-бала? Аз мислех, че казармата в България е била нещо като мексикански затвор, а новобранците са нещо като току чо постъпили в затвора педофили.
Изнасилвания?!

А да, имаше и една команда "шашкай се". При което ти трябва да бягаш насам натам, като некво техно зомби. Матва си е майтап, дори за шашкащия се.

... и после внезапно си направих секуро.
И да е станало нещо гадно, то ще се прикрие, а и пострадалия няма да каже нищо. Примерно един мой роднина е откачил след казармата. Чак около 20 години по-късно, тоест наскоро започнал да се осеферва. Не знам какво са го правили там...
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Soulen написа:И да е станало нещо гадно, то ще се прикрие, а и пострадалия няма да каже нищо. Примерно един мой роднина е откачил след казармата. Чак около 20 години по-късно, тоест наскоро започнал да се осеферва. Не знам какво са го правили там...
Най вероятно, роднината си е просто хахо.

... и после внезапно си направих секуро.
-
язе написа:James Beattie написа:Към тези, които са ходили в казарма: Май нещо прикриватеВие го описвате като лятна ваканция. Нямате ли нещо да разкажете за изнасилвания под душа, пребиране с калъфки пълни със сапуни, унижение от командирите, карцери, ала-бала? Аз мислех, че казармата в България е била нещо като мексикански затвор, а новобранците са нещо като току чо постъпили в затвора педофили.
Изнасилвания?!Глупости. Пребиване с калъфки пълни със сапун, вервай ми от теб го чувам. Не знам за останалите, но аз имах късмета да служа в елитни войски и там нямаше никакви изгъзици. Ся правил съм сапунка на коридора и съм ровил въглища за печката, което е най- гадното случвало ми се в казармата.
А да, имаше и една команда "шашкай се". При което ти трябва да бягаш насам натам, като некво техно зомби. Матва си е майтап, дори за шашкащия се.
Аз съм слушал много зловещи истории. Един приятел като бил в казармата , там командващия ги накарал да излезнат на поход. Наредил им да вървят в права линия, без да се отклоняват. Както вървели, стигнали едно дърво и клоните били на ниско. Този, начело на колоната минал встрани , за да заобиколи клоните, но командващия го схокал и го накарал да се върне на мястото си. Казал му, че не може да продължи, понеже пред него има клон. Тогава командира хванал клона и го огънал и наредил да продължат. Като тръгнали, той пуснал дървото и клона се стоварил върху лицето му. Счупил му много брутално носа и после 1 седмица лежал в лазарета, докато му го наместят. Има и истории как новобранците се доказват като мъже, но не знам през коя година е било и в коя казарма, но в спалното помещение, всичките по-старши се нареждат с възглавници пълни със сапуни и ти трябва да преминеш от единия край до другия. Те през това време те налагат жестоко.
-
James Beattie написа:Към тези, които са ходили в казарма: Май нещо прикриватеВие го описвате като лятна ваканция. Нямате ли нещо да разкажете за изнасилвания под душа, пребиране с калъфки пълни със сапуни, унижение от командирите, карцери, ала-бала? Аз мислех, че казармата в България е била нещо като мексикански затвор, а новобранците са били третирани като току що постъпили в затвора педофили.
Гаврите ( както от командирите така и от колегите войници ) зависят много от мястото, на което попаднеш.
Както е посочил колегата, има поделения и поделения.
За неща, дето описваш, аз лично съм чувал, че ги е имало в изобилие в Болярово, но без изнасилванията.
За там се носеше слух, че веднъж дежурният капитан така се насвяткал, че в 2 часа след полунощ изкарал войниците на плаца, било посред зима, и заповядал на всички да се покатерят на околните дървета, дето обграждали плаца.
Така ги държал два часа.

Пак от там се носеше мълва за бой с камшици, за обиколки на плаца - пължешком, само по долни гащи и тем подобни.
Но аз лично, не съм срещал свидетел от първа ръка.
Само слухове.
Инак и в най-елитното поделение да си, не беше цвете.
Най-малкото няма как да си доспиваш, макар че се свиква с липсата на дълъг сън.
-
Имало е доста гадни неща в Северна България в края на 80-те и началото на 90-те. Не знам точно в коя казарма и поделение, ама доста зле са се държали с новобранците. Поне така са ми разказвали. Дори на някой определени хора са им правили насила татуировки по доста болезнен начин с игла, ако направиш някакво провинение или не изпълняваш заповеди.
И всичко се е прикривало. Ако искаш да се преместиш или се оплакваш на някой, ще ти се стъжни положението.
Не знам , как не са ги съдили след това, ама то по живково време, едва ли някой ти е изслушвал историите.
И всичко се е прикривало. Ако искаш да се преместиш или се оплакваш на някой, ще ти се стъжни положението.
Не знам , как не са ги съдили след това, ама то по живково време, едва ли някой ти е изслушвал историите.
- 7 е добро число
Веднъж така се напънах да серъ , че имах чувството че ще ми изпаднат зъбите през газъ .
Мирно .
Мирно .
През 1921 год. е основан отборът „Хисаря“, докато не бива прекръстен на :
„Христо Кърпачев“- 1957 г.
ФК „Осъм“- 1979 г.
Лекс и Ловеч- 1994/95 г.
Литекс - 1996 г.
Цска тире София (София) - 2016 г .

„Христо Кърпачев“- 1957 г.
ФК „Осъм“- 1979 г.
Лекс и Ловеч- 1994/95 г.
Литекс - 1996 г.
Цска тире София (София) - 2016 г .

Абе юркане е имало, и сапунки, и пране на чорапите на Стария боец, и портрета на Маркс е бръснат с крем Каро, но тва за боя със сапун и изнасилванията-малко ... но знам случай на един, дето го надували отзад с компресор. Не е смешно, момчето поизперка леко...знам и момче, което прави жестока ангина, дофтура му дава аспирин и го кара да става и да се връща в строя-един вид, симулирал и се скатавал. Когато се издуват лимфните му възли на врата и колабира го карат във Военна болница-но вече е късно. Ей-така си замина, не е за разправяне. Мъка...
Та никак не е било розово, да не остане някой с такова впечатление. Но с годините лошото и пошлото някак остава на заден план, то е като с гаджетата-забравяш каква сол са ти трили на главата и помниш основно веселите моменти.
Но не забравяйте, че командирът беше отговорен за всяко косъмче от главата на войниците. И при всеки случай с лоша развръзка още от Военна болница почваха разследванията, та като цяло тез прояви не са били масови. За случая с ангината много глави падаха, та всеки се пазеше-сапунката си е сапунка, някоя баница да изяде кирта по врата е едно-ама за сериозни работи се следеше и се взимаха мерки.
Та никак не е било розово, да не остане някой с такова впечатление. Но с годините лошото и пошлото някак остава на заден план, то е като с гаджетата-забравяш каква сол са ти трили на главата и помниш основно веселите моменти.
Но не забравяйте, че командирът беше отговорен за всяко косъмче от главата на войниците. И при всеки случай с лоша развръзка още от Военна болница почваха разследванията, та като цяло тез прояви не са били масови. За случая с ангината много глави падаха, та всеки се пазеше-сапунката си е сапунка, някоя баница да изяде кирта по врата е едно-ама за сериозни работи се следеше и се взимаха мерки.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

James Beattie написа:Към тези, които са ходили в казарма: Май нещо прикриватеВие го описвате като лятна ваканция. Нямате ли нещо да разкажете за изнасилвания под душа, пребиране с калъфки пълни със сапуни, унижение от командирите, карцери, ала-бала? Аз мислех, че казармата в България е била нещо като мексикански затвор, а новобранците са били третирани като току що постъпили в затвора педофили.
Пич прочети първото изречение на автора на темата...!
Иначе истории за мизерии и гадости има колкото искаш!
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?