fcb_bg написа:Защо днес целият свят трябва да склони глава пред жертвите на холокоста( с малка буква го изписвам и то съвсем съзнателно), а всъщност само избитите руски военнопленници са повече?
Защо трябва да склоня глава днес пред холкоста, когато в българските учебници се премахват и подменят текстове и термини от Османското иго и ни се втълпява, че стихове на Вазов и Левски подстрекавали към омраза, ксенофобия и разделение?
1. Не знаех, че Левски е писал стихове...

В интерес на истината, тези (и само тези) се приписват на него:
„Аз Васил Лъвский в Карлово роден,
от българска майка юнак аз роден,
не щех да съм турский и никакъв роб
същото да гледам и на милия си род
станах и отидох в Стара планина...”
2. Предстои преразглеждане на текстове в учебниците, свързани с периода на османското владичество в България. Със сигурност това не е било нито "съжителство", нито "иго" (робство). Между другото,
така започва "Под игото" - с описание на вечерта на един "роб":
"Тая прохладна майска вечер чорбаджи Марко, гологлав, по халат, вечеряше с челядта си на двора. Господарската трапеза беше сложена, както по обикновение, под лозата, между бистрия и студен чучур на барата, който като лястовичка пееше, деня и нощя, и между високите бухлати чемшири, що се тъмнееха край зида, зиме и лете все зелени. Фенерът светеше, окачен на клончето на едно люлеково дръвче, което приятелски надвисваше миризливите си люлеки над главите на челядта..."
Както много точно е отбелязал един колега по-горе:
ако някъде в Европа е имало роби, това са били крепостните селяни в Русия, като крепостничеството е съществувало до 60-те години на ХІХ век.
3. По актуални руски данни съветските военнопленници, загинали в германските концлагери, са около 2,5 милиона (измрели и/или застреляни).
Жертвите на сталинския ГУЛаг са в пъти повече.
4. И накрая,
два реда от НК на Руската федерация, член 354: "Установлена
ответственность за отрицание фактов, установленных приговором Международного военного трибунала для суда и наказания главных военных преступников европейских стран оси... В частности, этим приговором был установлен факт истребления в период 1933—1945 годов 6 млн евреев по всей Европе, позже получивший название «Холокост».
С две думи, отричайки Холокоста (с главна буква), авторчето на темата носи наказателна отговорност по законите на собствената му родина - Русия...