Световен ден за възпоминание на холокоста.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Световен ден за възпоминание на холокоста.
Колегата барселонист е дълбоко житейски заблуден ... ммм да! 

bobmarli написа:Предлагам всички, които отричат Холокоста да отидат и да изложат тезата си пред синагогата в София или в Израелското посолство. Там със сигурност ще бъдат изслушани с интерес. Във форума на гонг.бг едва ли ще успеят да постигнат нещо особено.
Иначе нормално е да почитаме жертвите на това най-ужасно престъпление в историята на човечеството. Все пак да не забравяме, че освен евреи доста други хора също са загинали по лагерите.
Айде айде, на света не му е пукало за холкоста преди да се разбере за лагерите, всеки в Европа се е борил за страната си налазена от Хитлер, Щатите за са се борили за пари. Да ми се мрънка що руснаците си правели 9-ти май, а евреите били най-пострадали от войната.... моля, моля... Еврейската армия колко нацита е избила, че да им се кланям? Да ми се пренаписва световната история, че Нормандия обърнала войната, а всъщност руският принос не бил толкова голям колкото се е смятало досега... ми не, благодаря.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Наглото е, че се говори само за избитите евреи, а другите милиони хора по света, които са били избити през годините, кучета ги яли.
Нима няма държави с избити хиляди граждани ? За тях има ли такъв световен ден ?
Не е ли нагло Германия още да плаща на евреите за това ? САЩ, Турция, Англия плаща ли ни нещо на нас ? На другите държави нещо да им се плаща ?
Това, което правят евреите е да трупат дивиденти от холокоста, дреми им за избитите. А бройката на избитите, която ни се представя е абсурдна.
Нима няма държави с избити хиляди граждани ? За тях има ли такъв световен ден ?
Не е ли нагло Германия още да плаща на евреите за това ? САЩ, Турция, Англия плаща ли ни нещо на нас ? На другите държави нещо да им се плаща ?
Това, което правят евреите е да трупат дивиденти от холокоста, дреми им за избитите. А бройката на избитите, която ни се представя е абсурдна.
bobmarli написа:Предлагам всички, които отричат Холокоста да отидат и да изложат тезата си пред синагогата в София или в Израелското посолство. Там със сигурност ще бъдат изслушани с интерес. Във форума на гонг.бг едва ли ще успеят да постигнат нещо особено.
Иначе нормално е да почитаме жертвите на това най-ужасно престъпление в историята на човечеството. Все пак да не забравяме, че освен евреи доста други хора също са загинали по лагерите.
Аз предлагам да ми обясниш тоя феномен:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Dda-0Q_XUhk[/youtube]
Blue1914 написа:Влязах да напиша, че няма смисъл амторът да се хАби с такива теми в този форум, но се оказа че и самата тема е пусната от подобен малоумник.![]()
Холокостът служи за напомняне, че крайният фанатизъм може да доведе до брутални зверства, дори в общества, които имаме за върха на цивилизацията. А "хората", които не разбират това- жалко, че не могат да бъдат запратени където им е мястото- в средните векове. В Западна Европа, като крепостни селяни, понеже доколкото разбрахме там на хората е било много по-добре по това време. Самото авторче няма нужда да ходи чак толкова назад. Крепостничеството във великата руска страна е съществувало до средата на 19 век
Евреите не са били част от това общество, както и циганите. Затова са ги мразели, защото не са се вписвали в него, а са паразитирали. По различен начин, евреите като по-висша каста, циганите - като по-низша, ама са вършели все същото. Между другото, защо никой не жали за избитите цигани, дали само защото си нямат лоби?
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
-
- Контакти:
v.r.s. написа:Защото историята се пише от победителите и Холокоста е оръжието на всички страни победителки от ВСВ, чрез което да смачкат Германия. Той беше необходим освен на Евреите и на всички останали победителки и случващото се в Германия в момента, е следствие на убитото достойнство и чест, чрез втълпената им вина. А да не говорим и за финансовите измерения от реперациите, които все още изплащат на наследници на жертвите.
А това, че се променят текстове в учебниците и се говори за премахване на автори, стихотворения и определения за робството, няма никаква връзка с Холокоста и не зная как така ги свърза. То идва от глупостта на определени министри, но това може да се спре, чрез обществен натиск, а не да го направи някой отвън. А, че просветният министър и екип му са наистина неадекватни, се видя и от промените в предметите история и литература, където предложенията за промените създават хаос и някои неща ще бъдат изучавани по два пъти, а други се оказва, че няма да бъдат изучавани от определени класове.
Именно. Силните пишат каквото искат. Холокоста, без значение в какви цифри е изразен, е престъпление срещу човечеството. Въпросът е, че победителите от ВСВ наистина го ползват, като инструмент в онези времена.
По същата причина няма възпоменатлени дати за милионите изселени, репресирани, изпратени в лагери, измрели от глад или просто избити от режима на Сталин. Все пак СССР е на страната на победители, а за тях или добро или нищо.
Nuke написа:bobmarli написа:Предлагам всички, които отричат Холокоста да отидат и да изложат тезата си пред синагогата в София или в Израелското посолство. Там със сигурност ще бъдат изслушани с интерес. Във форума на гонг.бг едва ли ще успеят да постигнат нещо особено.
Не разбрах кой феномен? Нямам звук и не мога да разбера за какво иде реч. Нещо за избити евреи от руснаците май?
bobmarli написа:Nuke написа:bobmarli написа:Предлагам всички, които отричат Холокоста да отидат и да изложат тезата си пред синагогата в София или в Израелското посолство. Там със сигурност ще бъдат изслушани с интерес. Във форума на гонг.бг едва ли ще успеят да постигнат нещо особено.
Не разбрах кой феномен? Нямам звук и не мога да разбера за какво иде реч. Нещо за избити евреи от руснаците май?
За 6 милиона евреи иде реч.
Холокостът (от гръцкото ὁλόκαυστον – ὁλόν „напълно“ и καυστον „изгаряне“) е геноцидът над приблизително шест милиона европейски евреи по времето на Втората световна война, като елемент от програма за целенасочено унищожаване, планирана и изпълнена от Нацистка Германия
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0 ... 1%81%D1%82
Пусни си звук и го гледай отново.
Кат не си разбрал, тогава дай цифри колко евреи се бият в европейските армии срещу нацитата и какъв им е приносът за срутения накрая Берлин?
Аз затова съм със смесени чувства и за арменските бежанци, щото при хилядите намерили подслон тука от кланетата, ако знаеш колко от хилядите арменци са се били в редиците на приютилата ги страна за отплата, ше ти се приреве.
Аз затова съм със смесени чувства и за арменските бежанци, щото при хилядите намерили подслон тука от кланетата, ако знаеш колко от хилядите арменци са се били в редиците на приютилата ги страна за отплата, ше ти се приреве.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
fcb_bg написа:Кат не си разбрал, тогава дай цифри колко евреи се бият в европейските армии срещу нацитата и какъв им е приносът за срутения накрая Берлин?
Около 500 000 евреи са в Червената Армия, около 550 000 са в американската армия, около 50 000 в британската и към 100 000 в полската. Общо милион - милион и половина. Но не виждам какво общо има това. Масово жертвите на Холокоста са жени, деца и възрастни хора.