До къде ще стигне човешката еволюция?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: До къде ще стигне човешката еволюция?
Интересно е, че доста хора(включително и в този форум) свързват теорията на Дарвин с това, че произлизаме от маймуната. Да, ама той никога не е твърдял това. 

Дори и да има еволюция, тя е интелигентна. Само вижте организма си. Сякаш има разум.
Има един филм, вярвам, гледали сте го повечето, на тези които не са им го препоръчвам - Idiocracy ("Власт на идиотите"). Забавен е, лесно се гледа, част е от американското кино (което от своя страна заема важно място в основата на проблемите), но същевременно филмът поставя някои въпроси за размисъл, пряко свързани с тази тема. Най-общо казано, че нещата не отиват на добре, че поне в интелектуално отношение вървим с мощни темпове назад и в един момент и технологичното развитие ще почне да се забавя. Склонен съм да вярвам на подобна хипотеза.
Относно хипотезата за технологичното бъдеще (противоположна общо взето на горепосочената) не мога да я изключа напълно, но и не бих посрещнал роботизирането на човека с ентусиазъм, поне докато:
-се гарантира пълната безопасност на изкуствения интелект
-човек престане да бъде роб на машините и технологиите, а поеме контрол върху тях - много сериозен проблем в момента, на който се обръща твърде малко внимание, а дори все още не се е намесил (надявам се) изкуственият интелект.
-бъде променена концепцията за евентуално "прехвърляне" на интелект, мисли, натрупана информация на друг машинен или човешки носител (телепортиране), съпроводено с евентуално унищожаване на оригинала, защото дори и да се съхрани същата информация и мисловни способности, това няма да си ти, нещо, което от гледна точка на идеалистичните ми в чисто философския смисъл възприятия за света няма как да приема.
Иначе идеята за постигане на безсмъртие или поне дълголетие е чудесна, но си мисля, че могат да се търсят и решения различни от роботизирането. Смятам, че е добра идея да се търсят отговори там, където науката малко дава на заден - какво е животът, какво е душата, какъв е нейният живот във и извън човешкото тяло, на мислите и сънищата да не се гледа само като на определен набор от информация или поток от вещества или импулси, а да се знае абсолютно всичко за тях. Това, вярвам, би дало съвсем нови посоки на разсъждение.
Относно хипотезата за технологичното бъдеще (противоположна общо взето на горепосочената) не мога да я изключа напълно, но и не бих посрещнал роботизирането на човека с ентусиазъм, поне докато:
-се гарантира пълната безопасност на изкуствения интелект
-човек престане да бъде роб на машините и технологиите, а поеме контрол върху тях - много сериозен проблем в момента, на който се обръща твърде малко внимание, а дори все още не се е намесил (надявам се) изкуственият интелект.
-бъде променена концепцията за евентуално "прехвърляне" на интелект, мисли, натрупана информация на друг машинен или човешки носител (телепортиране), съпроводено с евентуално унищожаване на оригинала, защото дори и да се съхрани същата информация и мисловни способности, това няма да си ти, нещо, което от гледна точка на идеалистичните ми в чисто философския смисъл възприятия за света няма как да приема.
Иначе идеята за постигане на безсмъртие или поне дълголетие е чудесна, но си мисля, че могат да се търсят и решения различни от роботизирането. Смятам, че е добра идея да се търсят отговори там, където науката малко дава на заден - какво е животът, какво е душата, какъв е нейният живот във и извън човешкото тяло, на мислите и сънищата да не се гледа само като на определен набор от информация или поток от вещества или импулси, а да се знае абсолютно всичко за тях. Това, вярвам, би дало съвсем нови посоки на разсъждение.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
За подобряване на живота като цяло съм за. С машини, които да заместват захабените органи, ако стигнем един праг около 150 години да живеем ще е идеално, като старостта да настъпва към 110-120.
За безсмъртие съм твърдо против. Живота има смисъл, защото има начало и край. Проблема с пренаселването е едно на ръка, безсмъртие би обезсмисилило целия живот, след като няма да имаш стремеш да се усъвършенстваш, да се бориш да оцелееш, притиснат от времето.
За безсмъртие съм твърдо против. Живота има смисъл, защото има начало и край. Проблема с пренаселването е едно на ръка, безсмъртие би обезсмисилило целия живот, след като няма да имаш стремеш да се усъвършенстваш, да се бориш да оцелееш, притиснат от времето.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- dreben23
- Контакти:
Г-н Дамянов, вас еволюция няма да ви споходи, моето момче! Темите ви са безсмислени и провокативни като канибал от племето ака, който не желае да го споходи еволюцията и да се превърне от малък пигмей в голям и силен вожд! Ще ви се, ама интелектът ви е колкото кукла "Барби" взета на разпродажба! С такива провокаторчета е пълно тук, но вашето съсловие си е безвъзвратно сбъркано! Прочетох какво сте написали за Стойчо Стоилов и се хилих доста, но пък от друга страна ми става и малко тъжно колко е зле положението при вас оцветените в синьо. И верно сте си тролове на заплата (тази модерна дума не я харесвам, но започвам и аз да ви свиквам даже), иначе не вярвам да ви е особено приятно да се правите все на идиоти. А умни не сте в никакъв случай, щом аз съм ви оценил, значи нямате нужния капацитет, с който да ме впечатлите.Еволюцията не я чакайте при вас, та вий дали можете и да асимилирате какво означава. За да навлезе в еволюционен етап, даден индивид трябва да започне да заформя и някакви мисловен апарат и процеси в един момент, след които да намалеят и провокациите нали. Ама ми е крайно интересно, че хората, които най-много не вдяват от определена материя или област, най-много я четат, демек надявайки се един ден да ги споходи и тях някакъв вид еволюция, ама нема да го бъде, докато не почне да се осмисля и написаното. Извинявам се, че пак аз, но някой трябва да ви го каже директно все някога. 

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
damyanov1963 написа:sin4ec написа:Дарвиновата теория е една глупост, която беше опровергана достатъчен брой пъти и си остана просто теория. Колкото до човешката еволюция-трудно е да се предвиди докъде ще стигне. С тая педерастия и простотия, надали ще да е надалече...
Липсващите звена в Дарвиновата теория, я правят почти невалидна. Но пък има логика в нея.
А с педерастията, най-много човека да мутира до хермафродит.
Горе-долу и двамата сте прави. Дарвин уцелва самата идея за еволюцията, но нататък просто не успява да си състави картинката.
Може би един от опитите на еволюцията спрямо човека е налице и в момента. Разбира се, подобен процес отнема време и няма да сме живи да разберем дали това е така.
Със сигурност ще има някакви промени, защото средата се променя. Стига човека да не се "самоприключи" преди това. С оглед на факта, че еволюцията е продължителен процес аз залагам на това, че хората първо ще преживеят поне 1 срив и после ще еволюират.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
В момента виждаме последиците от човешката еволюция, с изменения климат в световен мащаб. Винаги е имало такива природни бедствия , но винаги са били локални и изключения.Последният случай от вчера само в рамките на един ден, рекордно студове в САЩ и Япония и земетресения в Аляска и Испания.
Това е по-точно резултатът от човешката еволюция (дейност).
И да преди нас е имало ледникови периоди, земетресения и всякакви други бедствия , но не е било за толкова кратък период от време.
Това е по-точно резултатът от човешката еволюция (дейност).
И да преди нас е имало ледникови периоди, земетресения и всякакви други бедствия , но не е било за толкова кратък период от време.
САМО МОЖЕМ ДА СЕ ХИЛИМ НА ПОДОБНИ ТЕМИ...
Некой да се сети, че ЗЕМЯТА СЪЩО ЩЕ УМРЕ?!?!?!?
И кат загине - вакуум, космически студ и ядрени екплозии - тва са ти ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ УСЛОВИЯ У ВСЕЛЕНАТА! ИЛИ АДАПТАЦИОНЕС КЪМ ТЕХ ИЛИ СМЪРТ!
Та, общо взето - кур за органичниа живот. Подобниа такъв на силициева основа, може би е възможен.
Обаче, да си се родил органичен и да се правиш на велик, на хибрид, на безсмъртно-роботизиран.
ТВА САМО СЛАБОУМНИТЕ МАЙМУНИ НАРЕЧЕНИ ХОРА ГО МОГАТ!
Шът даун бе, наслади се на мига, живей у настоящето. тва ти е единствениа живот.
Некой да се сети, че ЗЕМЯТА СЪЩО ЩЕ УМРЕ?!?!?!?
И кат загине - вакуум, космически студ и ядрени екплозии - тва са ти ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ УСЛОВИЯ У ВСЕЛЕНАТА! ИЛИ АДАПТАЦИОНЕС КЪМ ТЕХ ИЛИ СМЪРТ!
Та, общо взето - кур за органичниа живот. Подобниа такъв на силициева основа, може би е възможен.
Обаче, да си се родил органичен и да се правиш на велик, на хибрид, на безсмъртно-роботизиран.
ТВА САМО СЛАБОУМНИТЕ МАЙМУНИ НАРЕЧЕНИ ХОРА ГО МОГАТ!
Шът даун бе, наслади се на мига, живей у настоящето. тва ти е единствениа живот.
Според мен го има шанса човечеството да се раздели на два вида или два подвида. На управляващи и управлявани.
botevist_75 написа:Мисля че,Каспаров /не съм напълно сигурен/ твърдеше,че човешката история е много "разтеглена" Например,че Исус Христос е живял през 1 700 г.,фараоните и древен Египет са били преди 700 г и т.н
А Каспаров вече нема живи хора, които да помнят кога е играл шах, за разлика от последния динозавър, който умре миналата година и много хора са го виждали.

Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.