До къде ще стигне човешката еволюция?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: До къде ще стигне човешката еволюция?

Мнениеот гражданин от село » 25 яну 2016 23:25

Какво значи удължаване на живата след като следл 70г. общо взето се живее живота на хамстер?Под узължаване на живот разбирам и удължаване на пълноценния живот на човек.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 25 яну 2016 23:28

botevist_75 написа:
damyanov1963 написа:
botevist_75 написа:
damyanov1963 написа:Добре де, ами развитието на техниката, не е ли пак еволюция? Не е ли възможно след време човек да подмени анатомичните органи с електронно - механични и така, превръщайки се в робот с интелект да постигне безсмъртие, или поне свръх дълголетие само с подмяната им, когато се износят?

Само за 20 години в медицината стана революция.Преди инфаркта на миокарда беше почти смъртна присъда.Сега с инвазивната кардиология,смъртността падна в пъти. И още много други неща се постигнаха.
Удължаване на живота-да.Безсмъртие-не.Това ще има непредвидими последици.
Бог е казал-"прах при прахта,пепел при пепелта"

Да, като се има предвид, че и машините не са вечни. От друга страна пък безсмъртието ще доведе до пренаселване на планетата и оттам до самоунищожение на човечеството, па макар и вече роботизирано.
Другият вариант да се избегне пренаселването е да започне колонизирането на други планети.

Не само пренаселване,но и много морално-етични проблеми.
Всеки ли ще може безсмъртен и ако не,КОЙ :mrgreen: ще може.Човек ще бъде лишен от най-хубавата емоция в живота,да имаш дете и да му се радваш.Мисля,че това е едно от най-важните неща които ни прави човеци.
Не се знае какви мутации ще настъпят при един живот продължил 1000 години или повече.
И много,много други въпроси.

Ами за сега можем само да гадаем, предполагаме и фантазираме какво ще се случи, когато няма да ни има.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 25 яну 2016 23:29

гражданин от село написа:Какво значи удължаване на живата след като следл 70г. общо взето се живее живота на хамстер?Под узължаване на живот разбирам и удължаване на пълноценния живот на човек.

Това е стремежът на човека. Първобитните хора са живели най-много до 30 години.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 25 яну 2016 23:30

botevist_75 написа:Ако приемем,че теорията на Дарвин не е вярна,остава да сме сътворени от Бог.Аз самият не съм далече от тази мисъл.
Защото дали сме произлезли от маймуна или сме били друго животно преди това-все тая.
Другата теория,че сме дело на извънземна цивилизация,не дава отговор на въпроса а само го отклонява.

Правилното за мен е, когато не знаеш нещо да кажеш - не знам.Хипотези, теории и фантазии налагани като истина не е наука иначе Динекен трябва да е най-великия "учен". :mrgreen:

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 25 яну 2016 23:33

гражданин от село написа:Какво значи удължаване на живата след като следл 70г. общо взето се живее живота на хамстер?Под узължаване на живот разбирам и удължаване на пълноценния живот на човек.

Това си зависи от конкретния човек.Моите родители,да са живи и здрави са 75 и 74 години.С компютрите са "на ти",повече и от някои 20 годишни.
Баща ми шофира по-добре от много младежи и т.н

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 25 яну 2016 23:41

damyanov1963 написа:

Това е стремежът на човека. Първобитните хора са живели най-много до 30 години.

Има и определяни на над 70г.Това с живота и бита на т.н. първобитни хора също е един налаган мит без никакви доказателства.Да не говорим за спекулациите, когато се вадят удобни "факти" и се крият неудобните.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 25 яну 2016 23:41

botevist_75 написа:

Това си зависи от конкретния човек.Моите родители,да са живи и здрави са 75 и 74 години.С компютрите са "на ти",повече и от някои 20 годишни.

Живота е за силните. Тези които умеят да оцеляват. Другите само се мъчат.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 25 яну 2016 23:52

botevist_75 написа:

Така е, но ако говорим от статистична гледна точка аз съм прав и то в световен мащаб.Удължаването на живота за сега е нещо като продължаването на будна кома, а не удължаване на активния (и като физика и като умствен) живот на човека.Т.е. опитваме се да забавим смъртта на безалтернативо стареещите клетки.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 25 яну 2016 23:57

damyanov1963 написа:
botevist_75 написа:

Живота е за силните. Тези които умеят да оцеляват. Другите само се мъчат.

Не е така, ние просто сме ограничени в жизнения си път до определена възраст и за силните и за слабите.За ограничението е известно от много митове от различни континенти и народи,които обаче са единни, че това ни е наложено от някакви създали ни "богове" поради някакви причини.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 яну 2016 00:02

Дарвин се е объркАл малко.
Не трудът е направил от маймуната човек, а липсата на труд превръща човека в маймуна. Родните ни мутри и тем подобни са нашият принос в този регрес човек към маймуна.

Върни се в “Свободна зона”