14.12.2015 година. „България днес”: Шефовете на централата вече кроят шапката на арбитъра, който предизвика невиждани трусове в родния ни шампионат. Той бе обвинен от ловешкия клуб в напълно тенденциозни отсъждания, заради което главният мениджър Стоилов извади отбора още преди да е завършило първото полувреме. Впоследствие босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев също заплаши да издърпа клуба си от елита заради поръчково съдийство. Не така мислят от "синия" лагер, според който реферът се е справил отлично и заслужено е изгонил двама от "Литекс" и е посочил дузпа. "България Днес" потърси бившия изпълнителен директор на БФС Иван Вуцов, който вчера отпразнува своя 76-и рожден ден. Според него наказанието ще се стовари основно върху съдията, а не върху прегрешилия "Литекс", който напусна терена и провали мача.
"Това е срамна работа за целия ни футбол, направо не ми се коментира. Не знам какво още може да измислят оттук нататък. "Литекс" няма да бъде изваден от "А" група", прогнозира Вуцата. Въпреки че е получил висока оценка от съдийския наблюдател Димо Момиров, съдията Георги Йорданов почти сигурно ще се превърне в изкупителна жертва, за да бъдат потушени в някаква степен страстите, които избухнаха във футбола ни в края на календарната година. По ирония на съдбата и Георги Йорданов днес има рожден ден и навършва 42 години. Той минава за един от най-приближените хора на президента на БФС Борислав Михайлов. Йорданов по професия е счетоводител и работи в хлебозавода в родния си град Габрово. Именно Боби се води един от собствениците на предприятието и на практика плаща заплатите на подчинения си и на двата фронта.
Сега обаче на Михайлов му пари под краката, тъй като скандалът доби чудовищни размери. По правилник "Литекс" трябва да бъде изхвърлен от "А" група и шампионатът да се доиграе с едва 9 отбора, но това няма да се случи заради различни вратички в правилника. Недоволството идва от всички страни и затова футболният съюз първо ще си измие ръцете с рефера Георги Йорданов, който най-вероятно няма да води мачове от елита през пролетта. Куриозно е, че габровецът беше избран за футболен рефер номер 1 на България за 2013-а година в анкетата на Асоциацията на българските съдии по футбол. Точно по същото време той е изваден от листата на международните рефери. Йорданов признава, че един от най-тежките мачове в кариерата му е този между "Левски" - "Лудогорец" през същия сезон. Тогава двата тима се изправят на "Герена" кръг преди края в пряка битка за титлата. "Сините" бият с гол на Станислав Ангелов в добавеното време, но в последния си мач се дънят със "Славия".
Иначе това е вторият скандал на терена за Йорданов за тази година. През април съдийската комисия дори спря временно правата му след срещата "Лудогорец" и "ЦСКА" (4:0). Тогава арбитърът не показа чист червен картон на Козмин Моци, който с крак удари в лицето Стефан Николич чрез хватка от бойните изкуства. Не бе отсъдено дори нарушение. Впоследствие Йорданов написа декларация и си призна, че не е видял ситуацията и е допуснал грешка.
http://www.bgdnes.bg/Article/5174389
Пенсионираха принудително рефера на Левски–Литекс
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Captain Stottlemeyer
Re: Пенсионираха принудително рефера на Левски–Литекс
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 25 яну 2016 21:20, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Teo написа:Всеки един от вас които не иска да има силни отбори в А група и се радва от това, че двигателите на футболна България са по села и паланки, значи е тотално деградирал комплексар!
@ Нз, как ще се зарадвате, ако случайно станете шампиони през май месец....!
Каква трябва да е причината да не се радвам, ако случайно станем шампиони?
Защото вие сте трупали дългове и никой не иска да ги плаща, а Гигов изостави Локо Сф и нямаше кой да плати лиценза? Или пък, защото Литекс решиха да напуснат терена и сега са вън от А група? Ще се радвам и още как. Левски няма вина за изброените от мен случаи.
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!
[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]
[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]
[/quote]
от това, което попитах и това, което ми отговаряш, аз разбирам, че ви е ощетил?[/quote]
Казвам ти, че не го свири перфектно, но не беше и в полза на Левски както се опитвате да го изкарате. Сега разбра ли?
[/quote]
Как да те разбере?
Ощетен е.
[/quote]
клетник, пак ли ти? да не са те били в училище като малък, та сега си такъв агресор по форумите? ако искаш да се заяждаш давай на лични, иначе ми обясни, ако изгонят близнака както лековато бардон срещу шалке дали ще си на същото мнение?[/quote]
Поредният с мека китка.Иска да ме сваля на лични.
[/quote]
явно много са те били. вече те съжалявам. напиши нещо по темата, нещо за футбола. всеки пост ти е обида или лична нападка. аз няма да правя нищо, господ си знае работата
от това, което попитах и това, което ми отговаряш, аз разбирам, че ви е ощетил?[/quote]
Казвам ти, че не го свири перфектно, но не беше и в полза на Левски както се опитвате да го изкарате. Сега разбра ли?
Как да те разбере?
Ощетен е.
клетник, пак ли ти? да не са те били в училище като малък, та сега си такъв агресор по форумите? ако искаш да се заяждаш давай на лични, иначе ми обясни, ако изгонят близнака както лековато бардон срещу шалке дали ще си на същото мнение?[/quote]
явно много са те били. вече те съжалявам. напиши нещо по темата, нещо за футбола. всеки пост ти е обида или лична нападка. аз няма да правя нищо, господ си знае работата
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!
-
skorpinoks
- Контакти:
ЕМИЛ написа:skorpinoks написа:ЕМИЛ написа:PFC Litex написа:Дано да е взел доволно парици, защо му оставаха още три години активно съдийство, през което щеше да ръководи поне 50 мача още, което си е около 40 000лв. хонорар.
Гришата заради това неоздравява ЦСКА защото е дал сумати пари на съдията да си трайка .
Позволи ми да съм на 100 % несъгласен с това твое мнение ...един уточняваш въпрос ако позволиш ?
Ако Гриша Ганчев е поръчителя - би ли ми казал Какво печели от това ,защото аз лично не виждам в тази ситуация той да може да изкара някакъв дивидент нито за Литекс нито за ЦСКА ,та би ли ми посочил поне една причина ?
Благодаря ти предварително.
Веднага ти отговарям : мислеше си че ще слее ЦСКА и Литекс следващия сезон в А група , но сметките му излезнаха криви и ще ги слива евентуално в Б група , освен ако БФС не създадат Висша лига .
Пак не съм съгласен с теб .Г.Ганчев няма как да е мислил -човек с неговите възможности ЗНАЕ ,или ако не знае -знае кого да попита ....
После е как хем иска да ги слива а няма кой да му каже че при тази ситуация (изваждането на отбора ) според правилата Литекс е аут от А група ,някак си се получава елементарно несъответствие което ме навежда до мисълта че няма как Ганчев да е инициатора по най елементарната причина че в тази ситуация е губещт с главно Г .
Съвсем друг е въпроса за евентуалното -"сливане" -аз твърдя че от БФС -няма да позволят това и същият този Ганчев го знае по - добре от всички нас тук взети накуп ....
Графът написа:
Как да те разбере?
Ощетен е.
явно много са те били. вече те съжалявам. напиши нещо по темата, нещо за футбола. всеки пост ти е обида или лична нападка. аз няма да правя нищо, господ си знае работата[/quote]
Момче, Господ се пише с ГЛАВНА буква.Този , който си знае работата , явно ти е роднина, защото само за бой пишеш.
А това ,че няма да правиш нищо, не е новост.Нямаш с какво.
По темата пиша, но ощетени се намесвате и ощетявате темата.Хубав ник-Гафът.

- action66
- Контакти:
Пенсионираха принудително рефера на Левски–Литекс
Защо продължавате да вдигате толкова шум? Има правилници и всичко се прави по тях. По-скоро проблема е,че се търсеше "вратичка" . Решението трябваше да бъде взето в рамките на една седмица и край. Иначе съдията макар и опитен наистина бе много напрегнат в онзи мач. Но и играчите на "Литекс" бяха в повечко агресивни и провокативни. Като страничен зрител бих казал,че имаше грешки,може би дори умишлени отсъждания,но чак такава реакция от страна на "Литекс" бе в повече. Ако се бяха държали спокойно,каквото и да бе отсъдил съдията,въобще не бе сигурно,че "Левски" щеше да спечели мача. какво им трябваше да се връзват на провокациите на Бедоя.... Но свършило вече. Ще играят за Купата и ще се опитат да я вземат. Догодина са в "Б" група. Нищо драматично. Иначе съдията Йорданов ще си намери някакво друго поприще. Може да свири на детски турнири по училищата. Ще бъде достоен жест.
- damyanov1963
action66 написа:Защо продължавате да вдигате толкова шум? Има правилници и всичко се прави по тях. По-скоро проблема е,че се търсеше "вратичка" . Решението трябваше да бъде взето в рамките на една седмица и край. Иначе съдията макар и опитен наистина бе много напрегнат в онзи мач. Но и играчите на "Литекс" бяха в повечко агресивни и провокативни. Като страничен зрител бих казал,че имаше грешки,може би дори умишлени отсъждания,но чак такава реакция от страна на "Литекс" бе в повече. Ако се бяха държали спокойно,каквото и да бе отсъдил съдията,въобще не бе сигурно,че "Левски" щеше да спечели мача. какво им трябваше да се връзват на провокациите на Бедоя.... Но свършило вече. Ще играят за Купата и ще се опитат да я вземат. Догодина са в "Б" група. Нищо драматично. Иначе съдията Йорданов ще си намери някакво друго поприще. Може да свири на детски турнири по училищата. Ще бъде достоен жест.
Провокациите на Бедоя?!?! Ти кой мач си гледал? Щото в мача имаше провокации само отстрана на Литекс.
Или друго яче казано - каквото си търсеха, това си намериха!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
-
James Beattie
Лошо ... много лошо... БФС и комисиите нанесоха поредния си тежък удар върху Литекс, а и срещу клетия съдия. Сега няма да може да си изпълни задължението към Г.Г. и няма да си получи надницата, с която щеше да се радва на старините и да купува бонбонки на внуците. Толкова близо беше човечецът, защо така му провалихте живота? Трябваше само с Берое на полуфинала за купата да свирне една дузпичка/червен картон/засада и на финала с Монтана - същото.
Мистри написа:Графът написа:
от това, което попитах и това, което ми отговаряш, аз разбирам, че ви е ощетил?
Как да те разбере?
Ощетен е.
явно много са те били. вече те съжалявам. напиши нещо по темата, нещо за футбола. всеки пост ти е обида или лична нападка. аз няма да правя нищо, господ си знае работата[/quote]
Момче, Господ се пише с ГЛАВНА буква.Този , който си знае работата , явно ти е роднина, защото само за бой пишеш.
А това ,че няма да правиш нищо, не е новост.Нямаш с какво.
По темата пиша, но ощетени се намесвате и ощетявате темата.Хубав ник-Гафът.
единственият, който се смее на простотиите ти си самият ти. не ми давай акъл кое как се пише, защото имаш над 10 поста насочени срещу мен и имаш грешки в пълен и кратък член, пунктуация и др., ама не те занимавам с тях, никой не ми го плаща. ако съм момче, както се обръщаш към мен, отдавна да съм пратил много поздрави на майка ти, но не съм го направил. нарича се възпитание и уважение към събеседника. пляскай си глупостите, не ми пречиш.
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!
Този мач ( или полувреме без малко) бе подробно анализиран като съдийски отсъждания, има и достатъчно видео. Литекс сами направиха куп глупости( за мен-умишлено) и саботираха мача. Което си остава единствено за тяхна сметка. Ега пък не ревем за провалите на селски дистарикати, е нема начин!
Айде на село и толкоз.
Айде на село и толкоз.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
Върни се в “Футбол - България”