Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот il4o_iliew » 25 яну 2016 19:00

Ти не си в позиция да говориш от името на една държава и да казваш какво тя би счела за национално значим проект. От много време има идеи и дори проекти за подводна железница между Европа и САЩ и единственото, което пречи за осъществяването им е огромната цена. Дали тази огромна цена ще е проблем за държава, която разполага с перфектна печатна база?

Сам пишеш същото, което и аз. Проблемът не опира в печатната база, а в реалната възможност за реализиране на проекта. Печатната база просто улеснява онези, които работят по проекта да бъдат възнаградени лесно и ефективно.
Сега икономиката се ръководи от човека и този факт в комбинация с факта, че още не е измислена по-добра система прави нещата в световен мащаб такива, каквито са. Навсякъде е така - САЩ, Русия, Китай, Индия - едно и също е навсякъде. Твоите идеи са една утопия, една теория, която съвсем не е пълна и това е меко казано.

Безлихвено кредитиране от държавата не е утопия, защото се прави в много страни по света и днес. Включително Катар и други арабски страни, в които печалбата от лихварство се счита за грях и не се прилага.

Това, че не си разбрал една система и не знаеш, че и в момента се прилага, не я прави утопия. Просто значи че не си подготвен по темата. ;)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 яну 2016 19:19

Tommi написа:Ти не си го писал, ама аз ти го казвам. :) Увеличените правителствени разходи предизвикват покачване на лихвените проценти в икономиката и оттам се свиват разходите на частния сектор, като в крайна сметка това не води до нарастване на БВП и икономически растеж (или малък, в зависимост от силата на ефекта). Нарича се crowding out ефект.

Те и ниските заплати не водят до повишаване на БВП, ама ги държат умишлено ниски 8-) На това какъв ефект му се вика 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 яну 2016 19:20

Боко дали не го хванаха в корупция за 1 млн. лева 8-) Оставка кога :?:
Последна промяна от CTAHKO на 25 яну 2016 19:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Европа ни забранява да кръщаваме децата си!

Мнениеот CTAHKO » 25 яну 2016 19:24

organzata написа:Моето дете не е кръстено,нека то само си избере вярата когато му дойде ума в камбанарията.
Аз самият съм кръстен,но някой питал ли ме е дали съм съгласен,не естествено.

И ако те бяха питали, сега сигурно щеше да си ибрястика, а 8-) Съжаляваш ли 8-)

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 25 яну 2016 19:25

Не знам що за човек трябва да си, ако пускаш като новина текст, който само преди два-три дена беше даван за пример как може да се манипулира общественото мнение. Проследено бе откъде - от кой жълт сайт- тръгва тази "новина", кои я пействаха , водени от най-различни помисли - един от друг по-ненавистни, и беше заклеймена като подла и злонамерена.
И ето я сега тук - срам за модераторите! За автора тази дума е нерелевантна, така че за него - като за мъртвец - нищо.
П.С. Не ми се рови из нета, за да доказвам нещо, което всеки сам може да провери.

bobi_getov1
Контакти:

Мнениеот bobi_getov1 » 25 яну 2016 19:48

ааааааа стига бе още има лумпени които вярват в виртуалния приятел горе -ужас :x
Айййййййййййй Канарииииииииииииииииииии

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 яну 2016 19:55

il4o_iliew написа:
Ти не си в позиция да говориш от името на една държава и да казваш какво тя би счела за национално значим проект. От много време има идеи и дори проекти за подводна железница между Европа и САЩ и единственото, което пречи за осъществяването им е огромната цена. Дали тази огромна цена ще е проблем за държава, която разполага с перфектна печатна база?

Сам пишеш същото, което и аз. Проблемът не опира в печатната база, а в реалната възможност за реализиране на проекта. Печатната база просто улеснява онези, които работят по проекта да бъдат възнаградени лесно и ефективно.
Сега икономиката се ръководи от човека и този факт в комбинация с факта, че още не е измислена по-добра система прави нещата в световен мащаб такива, каквито са. Навсякъде е така - САЩ, Русия, Китай, Индия - едно и също е навсякъде. Твоите идеи са една утопия, една теория, която съвсем не е пълна и това е меко казано.

Безлихвено кредитиране от държавата не е утопия, защото се прави в много страни по света и днес. Включително Катар и други арабски страни, в които печалбата от лихварство се счита за грях и не се прилага.

Това, че не си разбрал една система и не знаеш, че и в момента се прилага, не я прави утопия. Просто значи че не си подготвен по темата. ;)

Реална възможност има, няма ресурси. А ресурси се осигуряват с пари. Проектите, които са изготвени за въпросната железница през Атлантика предвиждат влаковете да се движат поне 2 пъти по-бързо от най-бързия пътнически самолет, така че, както се сещаш, това ще отнеме огромен брой клиенти на авиацията. В перспектива този проект е обречен да е печаливш. Защо обаче не се осъществява? Много просто - защото осъществяването му ще струва абсурдно много. Което пък значи, че далеч не е достатъчно един проект да е национално значим и печеливш, макар и в дългосрочна перспектива.

Много им е лесно на Катар да заклеймяват лихварството - седят си пичовете по цял ден на плажа и доларите сами идват под формата на нефт. Чудя се как щяха да са нещата ако нямаха нефт? Дали щяха да са толкова строги и богоугодни?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 25 яну 2016 20:18

Реална възможност има, няма ресурси. А ресурси се осигуряват с пари. Проектите, които са изготвени за въпросната железница през Атлантика предвиждат влаковете да се движат поне 2 пъти по-бързо от най-бързия пътнически самолет, така че, както се сещаш, това ще отнеме огромен брой клиенти на авиацията. В перспектива този проект е обречен да е печаливш. Защо обаче не се осъществява? Много просто - защото осъществяването му ще струва абсурдно много. Което пък значи, че далеч не е достатъчно един проект да е национално значим и печеливш, макар и в дългосрочна перспектива.

Toзи проект който си дал не е национално значим, а интерконтинентално значим. Ако една държава реши да го финансира еднолично, ще фалира. Ресурсите не се осигуряват с пари. Ако беше така можеше да изпечатаме 100 трилиона лева и да си осигурим най-голямото находище на нефт в света.

Един такъв проект е скъп, защото изисква много ресурси и усилия на адски много хора и време. Парите могат да се изпечатат и веднага, но с тях не можеш да си осигуриш ресурси, за да го реализираш. Само можеш да увеличиш инфлацията.

Много им е лесно на Катар да заклеймяват лихварството - седят си пичовете по цял ден на плажа и доларите сами идват под формата на нефт. Чудя се как щяха да са нещата ако нямаха нефт? Дали щяха да са толкова строги и богоугодни?

Дадох ти ги като пример за безлихвени кредити, което според теб било утопия.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 яну 2016 20:27

Илчо, обясни ми моля, като на абсолютен невежа, ако банките раздават само безлихвени кредити, но в същото време начисляват лихви върху депозитите, откъде ще имат пари за собствените си нужди, да не питам откъде ще идват парите за лихвите по депозитите. Ако аз ти дам 10 000 лв., примерно, като ти ми обещаеш, че след една година ще имам 10 200 лева, и от тези 10 000 ги раздадеш по 1000 на 10 човека за по 8-10 месеца, безлихвено и те коректно ти върнат парите в срок, откъде ще вземеш тия 200 лева, които си ми обещал, в края на годината?
А относно петролните шейхства, бях чел преди доста години, че всяко новородено получава и собствена сметка с определена сума в нея-доколко е вярно нямам представа, но го четох преди да има интернет у нас.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 яну 2016 20:33

Никой капут не може да ми определя вероизповеданието и дали да кръщавам детето си. Аз бях кръстен на 19 години, а малкия пък го кръстих на 2. Това е МОЕ решение, свързано е с МОЯТА ВЯРА и всички, които се опитват да го оспорят или подлагат на съмнение, могат единствено ДГД интензивно, страстно и сополив!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”