ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Без червената футболна империя, футбола не ни е същия!

Мнениеот petko.h.markov » 25 яну 2016 11:38

delqnski47 написа:
Кашчей написа:
delqnski47 написа:
Кашчей написа:
Като харчиш без да имаш постъпления в един момент те изхвърлят..от жилището, от А група-кой където е живял! И престанете с тия мантри, че нямало футбол без ЦСКА, или без Литекс, или без Локо София-има си го. Може и да не е съвсем същото, но и България сега не е България отпреди 20-30-50 години. Кой каквото е дробил с години-да си го сърба! Както е имало футбол до 1948-и и след това до 1997-а, така ще има занапред.
Торино са били фактор в Италия през 40-те, а сега са ни тук-ни там. Сент Етиен бяха фактор във Франция през 70-те и 80-те години, а сега са поддържащ отбор, но нито в Италия, нито във Франция футболът е умрял, няма да умре и в България.

Няма лошо.Само че сме 2016-ста,а не 1948-сма и времената са други.Та мисля че има известна разлика.
Качеството на футбола се определя спрямо класата на отборите,които играят в самата група.До колкото помня Локо Сф беше на 3-то място миналия сезон,Литекс от 20 години са сред водещите отбори в България,а за ЦСКА няма какво да говорим.То е ясно.А футболът в България няма да умре,така е.Дори и да изчезнат всичките отбори в А,Б и В група.Все ще има по някое квартално мачле между нас.. :lol:

Делянски, у нас бяха затрити фирми, които даваха препитание на цели райони, само защото не издържаха нещо-или конкуренция, или лош мениджмънт. При вас е същото. Не намирам за нормално една частна фирма да бъде кътана и отглеждана с цената на всичко, само защото била социален феномен. Този "феномен" обаче е ТД и трябва да се управлява добре, а не да лежи на кълката, че понеже е ЦСКА може да си позволява всякакви финансови волности.
2016-та по нищо не се различава от 1948, освен в числата, относно футбола. Тогава е убит един добър отбор, за да се създаде ЦСКА, а сега ЦСКА е на предсмъртно ложе, но се търсят всякакви , най-вече непозволени лекарства и ваксини, за да бъде "излекуван".

Съгласен съм с тебе,но нека изключим убиването.Обединение - окей.Ама убиване...малко крайно. ;)

Относно фирмите,Кашчей е прав.Ако се върнем 10г назад и проследим собствениците лупи-титан.лупи и техните действия,ще установим една последователност.
Защо всички дърпаха клуба все надолу за да стигне това положение?
И другите клубове са имали собственици,но като нашите никой.
Сега уж има желаещи да поемат клуба,но всеки вика вземи го ти.Защо някой ще иска обединение,като си вървим с "тежкото заболяване".
С всеки изминат ден все повече си мисля,че сме обречени.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот blue avalanche » 25 яну 2016 12:14

Законът трябва да е над всичко! Във всички сфери.И в спорта. Без значение кой щял да остане в А група,кой какво щял да играе,кой бил значим - незначим и т.н.
Ако нито един отбор не отговаря на критериите(включително и Левски)-всички вън и да закриват футбола.
Но ние тук сме свикнали непрекъснато да хленчим,да клинчим,да търсим вратички... И затова сме на туй дередже!
Винаги съм го казвал. По-добре да сме като Лихтенщайн или Люксембург и всички да ни трещят с по 5-0,да нямаме никаква Лига,но накрая на месеца българинът(и българката,де :mrgreen: ) да получават по 3-4 хиляди евро и през уикенда да си гледат я Премиършип,я Примера,я Серия А... :mrgreen: А не да копат на нивата.
ПП.Ние вече не можем да бием Люксембург с 5-0. :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 25 яну 2016 12:39

blue avalanche написа:Законът трябва да е над всичко! Във всички сфери.И в спорта. Без значение кой щял да остане в А група,кой какво щял да играе,кой бил значим - незначим и т.н.
Ако нито един отбор не отговаря на критериите(включително и Левски)-всички вън и да закриват футбола.
Но ние тук сме свикнали непрекъснато да хленчим,да клинчим,да търсим вратички... И затова сме на туй дередже!
Винаги съм го казвал. По-добре да сме като Лихтенщайн или Люксембург и всички да ни трещят с по 5-0,да нямаме никаква Лига,но накрая на месеца българинът(и българката,де :mrgreen: ) да получават по 3-4 хиляди евро и през уикенда да си гледат я Премиършип,я Примера,я Серия А... :mrgreen: А не да копат на нивата.

Чак закриване няма нужда.
Въпросът е как да се създаде първенство, в което има условия за истинска, спортна конкуренция.
Мисля, че в Германия имаше правило, че максимум 30% от бюджета на даден клуб може да отива за заплати на футболисти, останалото трябва да се харчи за базата, за школата.
Нещо подобно може да се направи и у нас.
Трябва да се направи така, че футболът у нас да заприлича малко от малко на бизнес, а не на хоби, лобизъм, популизъм и други подобни зъм-и.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 25 яну 2016 12:40

blue avalanche написа:Законът трябва да е над всичко! Във всички сфери.И в спорта. Без значение кой щял да остане в А група,кой какво щял да играе,кой бил значим - незначим и т.н.

Какъв Лихтенщайн или Люксембург?! БФС-то иска да ни направи като в Англия- висши лиги и други извънземни, за нашата действителност! Поне да са в крак с реалността в нашия футбол, БФС да направи ВПАЛ(Висша Полуаматьорска Лига)!!! По този начин ще станем първи в света с Висша аматьорска лига! А, и отборите(особено някои от тях) от настоящата А група, ще си знаят мястото и няма да се правят на професионалисти !! :lol: :mrgreen:
Последна промяна от CSKA 78 на 25 яну 2016 13:11, променено общо 2 пъти.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 25 яну 2016 15:08

Beladona написа:
kremi82 написа:
Red Warrior написа:Според ТВ 7 Стивън Ло не се е отказал от ЦСКА. :lol: :roll:

Ще трябва да се пребори с хамериканеца - Блейзър Глейзър
Ще има наддаване - който даде повече пари, той ще се накичи с петолъчката. :mrgreen:
Според мен Джей Ло ще спечели чрез явно наддаване.

Че звъним на Цветомир от Ефбет да пуска коефициенти кой че възроди ЦСКА , че желаещите се множат ! :)

http://www.blitz.bg/sport/article/306763

Ей го още един. Голямо наддаване ще пада. От всички посоки на света искат да наливат.... :lol:
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 25 яну 2016 15:56

djd написа:

Чак закриване няма нужда.
Въпросът е как да се създаде първенство, в което има условия за истинска, спортна конкуренция.
Мисля, че в Германия имаше правило, че максимум 30% от бюджета на даден клуб може да отива за заплати на футболисти, останалото трябва да се харчи за базата, за школата.
Нещо подобно може да се направи и у нас.
Трябва да се направи така, че футболът у нас да заприлича малко от малко на бизнес, а не на хоби, лобизъм, популизъм и други подобни зъм-и.

В Германия един човек не може да притежава повече от 49% от даден клуб.Т.е един човек не може да загроби един клуб. Или ще трябва доста да се постарае. :mrgreen:
Като казах "закриване" имам предвид,че спокойно мога да преживея без български футбол,ако знам,че народът благоденства. Няма да ми липсват кой знае колко.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 яну 2016 16:16

В Германия вече може да си собственик на клуб, стига да си инвестирал поне 20 години в него :lol: :lol: Дитмар Хоп ( шефа на SAP ) вече е собственик на Хофенхайм ;) Законът, общо взето, го направиха за него ... Човека си финансира селския отбор още преди да стане милиардер 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 25 яну 2016 16:39

boabbb написа:В Германия вече може да си собственик на клуб, стига да си инвестирал поне 20 години в него :lol: :lol: Дитмар Хоп ( шефа на SAP ) вече е собственик на Хофенхайм ;) Законът, общо взето, го направиха за него ... Човека си финансира селския отбор още преди да стане милиардер 8-)

Може... Говорих малко наизуст. :oops: Но все пак са взели някакви предпазни мерки.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 26 яну 2016 02:08

Радуканов ни погреба.Мда....

Радуканов бе специален гост в предаването „Спорт 7" по ТВ 7. Според специалиста, оздравяване на настоящото „червено" дружество е безсмислено. Милен е на мнение, че „армейците" трябва да започнат на чисто от най-долното ниво на аматьорския ни футбол.

„Личното ми мнение за бъдещето на ЦСКА е следното. В Търговския регистър сега има три ЦСКА-та. Видяхте, че се говори за 20-30 милиона дългове. Направете си сметка, ако трябва някой да плати 25 милиона. И сега да дойде някой да оздрави дружеството?! Не ми се вярва, че има хора, които ще дойдат да платят сметката на комшията."

„Представете си, ако 3-4-5 години оздравяват дружеството и накрая на успеят. Тези 30 милиона, които трябва да се дадат на разни футболистчета, могат да се дадат за оправяне на базата. Моето лично мнение е, че трудно се оздравява такова дружество. За мен беше по-добре да се почне начисто, а с тези пари за оздравяването да се дадат за бази."

„Гриша Ганчев има две дружества, Васил Божков също може. Легендите Стоичков, Бербатов, Стилян Петров и те могат да помогнат. Най-грешното е да се дадат 30 милиона за оздравяване."

„Всеки ден излиза някой и казва - трябва да е този или онзи. В България не е възможен вариантът с управление на феновете."

„Вариантът с обединение с друг клуб е само замазване на очите на феновете. Накрая излизат Градев, Ивков и Руди Василев и казват, че това не е възможно. Това обединение го слушаме 8 месеца. Аз не смятам, че някой ще даде 30 милиона за оздравяване. Феновете и те се заблудиха от толкова информации и дезинформации. Ботев Пд нали се обедини със Сопот, нали така, и ходеха по 10 хиляди във „В" група. В крайна сметка феновете ще припознаят някого. И пак ще има ЦСКА. Трябваше да се почне начисто."
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Beladona

Мнениеот Beladona » 26 яну 2016 06:26

И накрая ще се стигне до два варианта на ЦСКА , единият с преименуван Литекс , другият ново дружество изкупило некви активи от старият ЦСКА на Черепа и Манджуков , играещ на Армията и избирайте момчета ! Кой разбира - тук се спира ! :) и двата не са ми присърце , но бих взел вторият.

Върни се в “Архив”