Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 20:59

Колко съм наясно или не съм, нямам никакви претенции. Ти си този, който ни разсмива с писаници. :)

Точно ти ли нямаш претенции, дето всяка втора дума ти е няма да обяснявам, щото е много сложно и няма да разберете. :lol:

Зададох ти конкретен въпрос, ама го избягваш. Как през 1637г. се образува балон без особено развито банково дело? Нали твърдиш, че само банките го причиняват чрез рискови кредити. Май има и други причини, които да спомогнат за образуване на балон. ;)

Да, ама сега не сме 1637-а а аз говорех конкретно за ситуацията в САЩ през 2008-а, която беше причинена от рискови жилищни кредити.

Ако желаеш да ни осведомиш за другите фактори в кризата през 2008-а ще съм ти благодарен. Ама едва ли ще стане, щото така и не ни обясни що банковата криза 97-а беше причинена от непълната приватзация. Въпреки че те питах към 5 пъти сигурно.

Та кажи за лалетата като те влече натам. :lol:
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 яну 2016 21:01

CTAHKO написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:Преди четрийс`годин`, върху нашите банкноти се мъдреше този зловреден надпис: "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката". Не си спомням кога точно изчезна, но сега е абсурд да бъде открит, което ме навява на мисълта, че банкнотата се води ценна книга, но само на хартия, в сравнение с миналото и битие. Опитвам се да се убедя сам, че държавата може да пусне в продажба облигации, които не са обезпечени с нищо и почти успявам :roll:

И в момента банкнотите ни са обезпечени с активи на БНБ, като обезпечението е над 100%.

И какви са активите на БНБ :? :roll:

Международни резерви, в това число парични средства и депозити в чужда валута, инвестиции в ценни книжа, злато.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 21:02

CTAHKO написа:
Колега, чувал ли си за тази институция 8-)

https://www.bis.org/

Това е главната квартира на еврейската банкерска мафия 8-)

Чувал съм да. Там се координират действията на всички централни банки. Най-голямата мафия е там, начело с Ротшилд.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 21:04

il4o_iliew написа:
CTAHKO написа:
Колега, чувал ли си за тази институция 8-)

https://www.bis.org/

Това е главната квартира на еврейската банкерска мафия 8-)

Чувал съм да. Там се координират действията на всички централни банки. Най-голямата мафия е там, начело с Ротшилд.

Да си дойдем на думата 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 21:08

il4o_iliew написа:
Колко съм наясно или не съм, нямам никакви претенции. Ти си този, който ни разсмива с писаници. :)

Точно ти ли нямаш претенции, дето всяка втора дума ти е няма да обяснявам, щото е много сложно и няма да разберете. :lol:

Зададох ти конкретен въпрос, ама го избягваш. Как през 1637г. се образува балон без особено развито банково дело? Нали твърдиш, че само банките го причиняват чрез рискови кредити. Май има и други причини, които да спомогнат за образуване на балон. ;)

Да, ама сега не сме 1637-а а аз говорех конкретно за ситуацията в САЩ през 2008-а, която беше причинена от рискови жилищни кредити.

Ако желаеш да ни осведомиш за другите фактори в кризата през 2008-а ще съм ти благодарен. Ама едва ли ще стане, щото така и не ни обясни що банковата криза 97-а беше причинена от непълната приватзация. Въпреки че те питах към 5 пъти сигурно.

За лалетата е много интересна и поуителна историята, но за съжаление близо четири века по-късно, всички действия на алчните еврейски банкери и техните защитници като Томи, ни показват че не сме си взли поука 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 21:08

Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:Преди четрийс`годин`, върху нашите банкноти се мъдреше този зловреден надпис: "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката". Не си спомням кога точно изчезна, но сега е абсурд да бъде открит, което ме навява на мисълта, че банкнотата се води ценна книга, но само на хартия, в сравнение с миналото и битие. Опитвам се да се убедя сам, че държавата може да пусне в продажба облигации, които не са обезпечени с нищо и почти успявам :roll:

И в момента банкнотите ни са обезпечени с активи на БНБ, като обезпечението е над 100%.

И какви са активите на БНБ :? :roll:

Международни резерви, в това число парични средства и депозити в чужда валута, инвестиции в ценни книжа, злато.

Значи никакви 8-) Само голи приказки и обещания 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 яну 2016 21:11

il4o_iliew написа:

Математиката от къде се започва? От 1+1 или от 15+20? Така е и тук. Няма да ти обяснавам 15+20, без да знаеш 1+1 и 1+2. Просто навлиза сложна терминология и няма как да се обясни с прости думи. Не е и нужно.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 яну 2016 21:15

il4o_iliew написа:
Активите на БНБ са левове или ценни книги, които са същите като левовете ненужни хартийки без никакво покритие. ;)

Левовете са пасив на БНБ, само за информация понеже си голям специалист. :)

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 21:17

Смяташ, че е толкова лесно? Ами какъв е проблемът Исландия да си построи подземна железница до Великобритания, даже до Канада? Какво значение има, че ще струва трилиони и трилиони, пуска се печатницата и готово!

Разликата е, че няма ресурсите и капацитета с исландски работна ръка да го направи и не е целесъобразно, защото има самолети, с които се стига много по-бързо от подземна железница и щото един такъв няма нищо общо с националния интерес. И че ако изпечата трилиони за проект, който не може да се реализира и не е оценен колко реално струва, ще увеличи с тези трилиони паричната маса и ще докара хиперинфлация. ;)
А какъв е проблемът Исландия да построи и подари на всеки жител по една голяма къща и да му плаща сметките? Какъв е проблемът - пуска се печатницата и готово! Нещо повече - Исландия е в състояние да подари къща на всеки човек на тая земя - просто пуска печатницата и готово!

Казах ти да четеш какво пиша, което за съжаление пак не си направил. Държавната банка инвестира в проекти от национално значение като инфраструктура, болници, училища, енергетика-проекти, които са от полза за всички. Когато се направи и оцени проектът и държавата се разплати с всички по веригата няма да има нито инфлация, нито дългове. Къщата на човека може и сам да си я купи като работи и спестява или изтегли кредит от частна банка. ;) Това не е работа на държавата. Тя е там да се грижи за националния интерес, не за личния. ;)
А какво ще стане ако хората, като видят колко лесно става, поискат огромни заплати, примерно от 100 000 евро нагоре? Кой ще каже на тия хора, че не става, след като очевидно би било достатъчно да се пусне печатницата? Само че тогава всички бизнесмени ще трябва да повишат цените, в следствие на по-високите заплати. А в следствие на тези по-високи цени хората пак ще поискат по-високи заплати и така до безкрай.

Исландия може да даде на всеки човек 100 000, но няма да е нито в неин интерес, нито в този на хората, щото инфлацията ще ги изяде за секунда. И покупателната им способност ще се срине.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 21:26

Tommi написа:Математиката от къде се започва? От 1+1 или от 15+20? Така е и тук. Няма да ти обяснавам 15+20, без да знаеш 1+1 и 1+2. Просто навлиза сложна терминология и няма как да се обясни с прости думи. Не е и нужно.

Мъдростта е в краткостта. Естеството може да се обясни и с две думи. Друг е въпросът ако сложните термини ти пречат да разбереш какво се случва реално. ;)

Томи, като се срине цялата финансова система, а лева е обезпечен с ценни книги и чужди валути, каква ще му е стойността, ако чуждите валути нямат стойност. Това обезпечение от БНБ как го виждаш? БНБ има чужда валута например 5 милиона паунда. Какво ще стане ако паунда и долара и всички валути се сринат и обезценят тотално? Иди обяснявай после за обезпечението с активи на БНБ, които няма да ти послужат дори за тоалетна хартия. 8-)

Върни се в “Свободна зона”