Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 24 яну 2016 15:20

Tommi написа:
CTAHKO написа:
il4o_iliew написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:Да. Но "дране" е силно казано.

Томи, каква е разликата м/у българските банки и лихварските къщи, че нещо не се сещам 8-)

От Земята до небето.

Разликата е, че няма разлика. :lol:

Има. Банките те дерат и с такси :lol: С други думи, лихварите са като чавдарчета в сравнение с дрането от банките :lol:

Използвай услугите на лихвари, щом те не дерат. :) Имаш напълно свободен избор.

искам 5 ст такса за теглене, а не 1 лв и да не плащам 5лв превод за 40лв такса към друга банка, щото съм ограничен с времето като ходих да си вземам паспорта от Варна.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 яну 2016 15:24

Искам и да платя фиша към КАТ през друга банка, а не през правилната, която дере здраво, щото нямаш избор. Знаеш ли ква печалба прави едно банково гише в КАТ Бургас? И аз искам тъй, ама не снасям десятък на премиера за съжаление.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 24 яну 2016 15:40

fcb_bg написа:Искам и да платя фиша към КАТ през друга банка, а не през правилната, която дере здраво, щото нямаш избор. Знаеш ли ква печалба прави едно банково гише в КАТ Бургас? И аз искам тъй, ама не снасям десятък на премиера за съжаление.

Това мнение никой нормален не би трябвало да ти го оспори.
Спорът е за банките като цяло,а не нашите в частност.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 15:42

Да си мислил, когато си инвестирал. Да си избрал друга банка, която не е фалирала. ;)
Nice. Човекът, който в вложил пари в банка, може да изгуби парите си, да е мислил навремето. Той си е виновен. Когато банката фалира обаче, тя е прекалено голяма, за да фалира и не е виновна. Просто това, че е голяма я оправдава.

Поредното слабо включване. :)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 24 яну 2016 15:47

Tommi написа:................................... Да си избрал друга банка, която не е фалирала. ;)

Като влизаш в дадена банка, дали на вратата те посреща светлинно табло с информация за това, дали ще фалира или не банката :roll: И още нещо, по мой си лаишки начин:
Банката взема от теб и мен пари назаем (депозитите са си точно това), като ни плаща цена от около 2% лихва годишно, но дава тези взети от нас пари на Васконти (примерно) с лихва от 12-14%, също назаем. Ако аз или ти отидем да си ги изтеглим преди някакъв срок-банката ни санкционира, а ако Васконти отиде да си върне заема предсрочно също го санкционира. Въпросът е, аз и ти, като заемодатели на банката, можем ли да я санкционираме финансово, ако си променя едностранно условията по договора, а Васконти може ли?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 яну 2016 15:50

petko.h.markov написа:
fcb_bg написа:Искам и да платя фиша към КАТ през друга банка, а не през правилната, която дере здраво, щото нямаш избор. Знаеш ли ква печалба прави едно банково гише в КАТ Бургас? И аз искам тъй, ама не снасям десятък на премиера за съжаление.

Това мнение никой нормален не би трябвало да ти го оспори.
Спорът е за банките като цяло,а не нашите в частност.

Обаче според Томи разните там условия били причината за ей такива неща. Инак банките били хубава работа всъщност, ама ние тука простите нищо не схващаме. Еми тъп съм, кво да направя... Трябва да вляза в положение на банката обслужваща МВР, кво ад правя. Закъсала е бая явно...

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 яну 2016 15:55

Кашчей написа:
Tommi написа:................................... Да си избрал друга банка, която не е фалирала. ;)

Като влизаш в дадена банка, дали на вратата те посреща светлинно табло с информация за това, дали ще фалира или не банката :roll: И още нещо, по мой си лаишки начин:
Банката взема от теб и мен пари назаем (депозитите са си точно това), като ни плаща цена от около 2% лихва годишно, но дава тези взети от нас пари на Васконти (примерно) с лихва от 12-14%, също назаем. Ако аз или ти отидем да си ги изтеглим преди някакъв срок-банката ни санкционира, а ако Васконти отиде да си върне заема предсрочно също го санкционира. Въпросът е, аз и ти, като заемодатели на банката, можем ли да я санкционираме финансово, ако си променя едностранно условията по договора, а Васконти може ли?

Можеш ами... с Калашников.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 15:57

Tommi щом лихвата е цена, що Бернанке казва, че ФЕД трябва да налага отрицателни лихви-цени? Това като ми го обясниш и веднага те признавам за икономист номер едно. :)

http://www.marketwatch.com/story/bernan ... 2015-12-15

Кажи ми коя квартира има отрицателна цена и в кой магазин продават на отрицателни цени, да отида там. :lol:
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 16:00

Tommi написа:Това можеше да го напишеш без да ме цитираш, защото моят пост се отнася за съвсем друго нещо. :) А по твоя проблем: Да си мислил, когато си инвестирал. Да си избрал друга банка, която не е фалирала. ;)

Викаш да играем тото, а :lol: Банкерството към хазартният бизнес ли се води 8-) Ама не знам защо все бягате от въпроса ми. В кой момент банката носи някаква отговорност :?: :?: :?: Изтеглил си пари, банката ти дига лихвата, не можеш да го изплащаш - ДА СИ МИСЛИЛ. Внесъл си пари в банката, тя фалира и пак ДА СИ МИСЛИЛ 8-) Пак да питам, в кой момент банката носи отговорност :? Тази банкова система ли сте тръгнали да ми възхвалявате 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 16:03

CTAHKO написа:
Викаш да играем тото, а :lol: Банкерството към хазартният бизнес ли се води 8-) Ама не знам защо все бягате от въпроса ми. В кой момент банката носи някаква отговорност :?: :?: :?: Изтеглил си пари, банката ти дига лихвата, не можеш да го изплащаш - ДА СИ МИСЛИЛ. Внесъл си пари в банката, тя фалира и пак ДА СИ МИСЛИЛ 8-) Пак да питам, в кой момент банката носи отговорност :? Тази банкова система ли сте тръгнали да ми възхвалявате 8-)

Нека не забравяме, че според Томчо няма вариант, в който банката фалира. Все пак ако не дай си боже вземе та стане, тя е прекалено голяма, за да фалира и хората трябва да я спасяват със своите си пари.

Слушай го сега как ще почне да разтяга локуми как банките ти пазели активите и били рентабилни. Томи е сила, признал съм го. :lol:

Върни се в “Свободна зона”