Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот dunavfc » 21 яну 2016 02:21

Player написа:
dunavfc написа:Пич, ти изобщо знаеш ли кой е Лъчезар Богданов !?
Какви локуми ми разтягаш, какви филми ми прожектираш, не мога да разбера !? Прочете ли статията, която съм споделил ? Какви неща само ми сложи в устата, какви грехове ми причисли, направо си ебало майката...Щял съм да се съглася, ако някой поискал да намали доходите ни с 150 лв. :shock:
Тук, братче в тоя форум, можеш да кажеш на някой здравей и да те обвинят, че си убил момчето от Враца или си изнасилил момичето от Стрелча...
Публикувам статията,, защото показва и другата страна на монетата, показва нещата и през друг ъгъл , а ти ми лепна ебати заключенията, ебати престъпленията...

Прочети си думите, където каза, че на този, си склонен да се довериш. А този за мен е никой. Още повече глупостите с които си съгласен, само защото той ги е казал. Ти собствено мнение имаш ли?

Приятелю, ти сериозно ли си ги мислиш тия малоумни неща !? Ти не беше ли човекът, който ми казва, че си си изграждал мнение за света според това, кой, какво ти бил разказвал !? Как твоите близки били в САЩ и ти разказвали някакви си неща и ти си било склонен да им вярваш ? И ти ми говориш за собствено мнение !?
Не мога да повярвам, че някой може да ме обвини в липсата на собствено мнение само защото харесвам или споделям дадена теза, мнение или аргумент, който е споделян и от някой друг :shock: Значи всяко нещо, което ти споделяш от дадена медия или обществена личност, трябва да те прави човек без собствено мнение !?

Първо, давам ти един приятелски съвет, за да не ставаш за смях в реалността, защото във форума не е фатално...Никога не се изказвай за неща и хора, които никога, ама абсолютно никога не си познавал, чел, чувал и т.н. Може ли коментираш и да правиш заключения, какъв бил Лъчезар Богданов, като ти си нямаш хал хабер, кой е този човек ? С какво се занимава и т.н. !?

Мога да се басирам, че не си прочел и 5 изречения от статията, но иначе се изказваш компетентно, като за трима...

Ей, такава е нашата татковина...Сульо и пульо коментира неща , хора и събития, без грам да е наясно за какво иде реч. Не е срамно да не знаеш, но е убийствено унижение да говориш уверено и самонадеяно за неща от които си нямаш никаква идея.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 21 яну 2016 02:23

CTAHKO написа:Ами струва ми се, че с пълна пара се подготвя войната м/у Иран и СА. А с този ход им развързват ръцете за превъоръжаване. Не че досега руснаците не ги въоръжаваха де, ама сега ще им напълнят складовете с модерни оръжия. Няма да е изненада за мен, ако цената на свалянето на ембаргото да е точно тази и да има негласна договорка, персите да свършат мръсната работа вместо чипсовете с ликвидирането на ИДИЛ и свалянето на радикалните монархии в теи държави. Естествено това ще стане под предлог за защита на шиитите от сунитите. Само не знам каква провокация ще измислят като предлог за открито противопоставяне, ама нещата са на чалъм. Едната провокация вече е налице, при следващата конфликтът е готов. А тръгнат ли срещу СА, бъди сигурен че ще се намесят и Катар и Йемен. А това стане ли, ей къде ти е повишението на цените на петрола :) Американците пък ще въоръжават другият лагер и всички ще са доволни 8-) Пък след свалянето на режимите, ще си делнат едни кладенци с руснаците и сами ще определят каква да е цената на петролните продукти :)

To всичко това много хубаво, но смяташ ли, че при Desert Storm II Янките да се спрат само с освобождаването на "монархиите" :lol: или съюзниците на русия ще намелят с още един? Малко на сметки без кръчмар ми изглежда. Е няма да е прецедент де... Те го пробваха веднъж със Садам, но все би трябвало да са си научили урока?

dunavfc написа:Смит ще ме извиняваш, но когато обобщаваш за цели народи, това си е чист расизъм ;) Мнозинството от мюсюлманите, категорично не са олицетворение на Ал Кайда, ИД или някоя друга малоумна и зомбирана групировка.

Ислямът е отвратителна религия, но неговите негативи са в съвсем различен аспект.

а изобщо :lol: То затова не можеш да се разходиш из Париж по тъмно извън центъра :lol: Естествено, че има изключение, но те са изключения.

Същото е с нашите цигани, но от страната на екстремизма. Естествено, че има читави цигани, но огромното мнозинство... ясно ти е. Изобщо не е расизъм да го признаеш и казваш.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 21 яну 2016 09:10

Путин с унищожителен удар срещу Европа!

Действията на руския президент може да доведат до апокалипсис в икономиката на Европейския съюз

Руският президент Владимир Путин готви нови закони срещу Запада, които ще позволят на Москва да си върни всичко, загубено заради западните санкции и „американските манипулации с цените на петрола“.

Това е мнението на автора на статия за френското издание „Агоравокс“ (AgoraVox), цитирана от infox.ru.
Антисанкционната стратегия на Путин предвижда продажба на нефт срещу чисто злато, което в бъдеще ще му осигури икономическа победа, се посочва в материала.

В същото време обаче икономическите маневри на руския президент носят на Запада опасност ако не от икономически крах, то поне от продължителна депресия, допълва той.

За разглеждане в Държавната дума Путин внесе „един от най-опасните закони в съвременната история на Русия“. Според статията, ако бъде утвърден, той ще създаде „най-ужасния икономически циклон“, с който се е сблъсквал някога Западът.

Документът задължава всички руски фирми (държавни и частни) незабавно да престанат да изплащат заемите си, възлизащи общо на над $700 милиарда, към банки на държави, въвели санкции срещу Русия, както и към такива, които имат филиали в тези страни, пояснява изданието.

Въпросната законодателна инициатива ще позволи на Русия да си върне парите, загубени в резултат на „западните манипулации на световните цени на петрола“ и „нападението над рублата“. Под „западни манипулации“ AgoraVox разбира „наводняването на международния пазар с над 5 млн. излишни барела петрол на ден“, което стори Саудитска Арабия, и манипулациите на Нюйорската стокова борса с цел да се постигне спад на петролните цени.

Путин бе „принуден“ да внесе законопроекта в Държавната дума заради „мрачния доклад“ на руския министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев и тревожните прогнози на британски експерти, които предрекоха, че цената на барел петрол ще падне до $10, посочва AgoraVox.

Междувременно, отбелязва изданието, разглеждането на законопроекта в руския парламент съвпадна с откриването на Международната борса за стоки и суровини в Санкт Петербург, която трябва да изведе Русия от международната система на американските петродолари и да я отърве от „американската хегемония“, лишавайки САЩ от „способността да финансират своите войни“ за чужда сметка, допълва авторът.

В очакване на краха на петродоларовата система Путин продава нефт и газ срещу физическо злато. От октомври до декември 2014 г. Русия е придобила 55 тона от ценния метал, което е повече от обема на покупките на цялата банкова система, взети заедно. В средносрочен план Русия само ще спечели от тази стратегия, убеден е журналистът, дори и сега страната да търпи загуби.

„Тази блестяща икономическа комбинация на Путин постави Запада начело със САЩ в положението на змей, който агресивно си хапе опашката“, пише в материала, цитиран от "Руски дневник".

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 яну 2016 10:32

Голяма статия. :lol: :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 яну 2016 10:41

Хм ... Да видиме :roll: Това с неплащането е малко хипотетично и съмнително. Това означава, че ти като бизнесмен ще съсипеш имиджа на фирмата си, граден еди-колко си години, за нула време :roll: Това означава, че бизнеса със западноевропейски компании за в бъдеще ще е много застрашен :? Петролът няма да издържи много време толкова ниско ... Говориме за сериозен икономически отпечатък към бюджета на големите играчи - СА, Русия, Катар, САЩ, Венецуела и т.н. И преди да ми скочите, че Щатите не зависят от петрола - да, пряко не до такава степен, но в случая говориме за спад на цената на някои сортове нискокачествен шистов петрол под 1 долар за барел :!: Това означава, че тези компании са под леда за нула време, следва загуба на работни места, а това създава проблем :!: Специално за България - при нас акциза на горивата е на минимума в ЕС, което означава, че петролните играчи в България доуравняват цените до малко по средното за ЕС, с едни 50-60 ст. печалба на литър :!: Е, това трябва да спре, дори с цената на вдигане на акциза ... Евала му на Марешки, ако направи верига в цяла България и не го утрепят междувременно :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 21 яну 2016 10:44

Извинявай, но ако напредък ще е да стана талибан, зелен и педал.... а няма нужда. Трябва да се замислиш за разликата между расизъм и реализъм.

Знам, че е много модерно да се наричат расисти/нацисти всички наричащи нещата с истинските им имена. Това обаче не ме интересува изобщо и нямам намерение да се променям или да си замълча. Дали ти харесва или не... твой проблем.

Напредък ще бъде да спреш да наричаш арабите в Палестина диваци и първобитни само защото се опитват да оцелеят в реалностите, които Израел създаде.

Напредък ще бъде и ако разбереш, че талибаните са продукт не на идеологията, която се изповядва от над 1 милиард души, а на системно поддържане и насърчаване на най-греотескната държава в света -Саудитска Арабия. Твоите идоли-западните капиталисти, единият от които си шляпнал в подписа си, им продават оръжие за стотици милиарди и рекрутират талибани от цял свят за да убиват вместо тях в Близкия Изток.

ИДИЛ е точно това, групировка от наемници, на които им се плаща, за да свалят неудобни режими.

Те нямат нищо общо с исляма, както и Ал Кайда няма нищо общо с исляма. Групировката беше основана с американски капитал, на територията на Саудитска Арабия и обучена от ЦРУ. Уахабитите в Саудитска Арабия са най-радикалните мюсюлмани и в същото време UK и USA ги подкрепят и търгуват с тях от самото им създаване.

Не виждам защо обвиняваш цяла идеология за престъпните действия на лицемерните капиталистически държави и Саудитска Арабия. Какво общо имат арабите като цяло и културата им с действията на разни наемници, на които им се плащат да убиват и безчинстват. Ако си мислиш, че ИДИЛ се състои само от араби или мюсюлмани-жестоко се лъжеш. Идват от всякъде и не ги интересува джихада или исляма-а бързото забогатяване.

Това са реалностите. Защо са такива-обърни се към правителствата на САЩ, UK и техните съюзници от Саудитска Арабия, които са отговорни за бежанската вълна и за всички злини в Близкия изток вече повече от век. Израел също е в кюпа.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Uncle_Sam
Контакти:

Мнениеот Uncle_Sam » 21 яну 2016 11:07

Пак ли за руското оръжие ИД спорите? Приемете, че и Русия иска да го играе пазител на света и да си налага икономическите интереси, но както вече разясних Русия са играчка, а не играч и дори другаря Илчо го потвърди не веднъж.
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 яну 2016 11:18

dunavfc написа:Анализът в статията е направен от Лъчезар Богданов, човек, който е изключителен експерт в тази област и аз съм склонен да му се доверя.

Миналият ден с Ванката 56 точно това обсъждахме 8-) Че поддържаните изкуствено високи цени на течните горива са повече плод на държавна политика, отколкото на някакъв картел 8-) Естествено, едното не изключва другото 8-) Май за пореден път ще се окажа прав 8-) Абе много го чувам петела 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 яну 2016 11:29

dunavfc написа:Смит ще ме извиняваш, но когато обобщаваш за цели народи, това си е чист расизъм ;) Мнозинството от мюсюлманите, категорично не са олицетворение на Ал Кайда, ИД или някоя друга малоумна и зомбирана групировка.

Ислямът е отвратителна религия, но неговите негативи са в съвсем различен аспект.

Може да не са олицетворение на Ал Кайда или ИДИЛ, ама са олицетворение на шериата :!: На практика се получва така, че отиваш в някоя ислямска държажва, длъжен си да се съобразяваш с шериата. Връщаш се в Европа, пак трябва да се съобразяваш с шериата 8-) Къде можеш да живееш спокойно и да не се съобразяваш с шериата 8-) В Саудитска Арабия да не би да се съобразяват с каноните на християнството? Та там заради притежание на библията висиш на крана, другите пък забраниха празнуването на Коледа 8-) Ама ние трябвало да сме толерантни с тях. Що, питам аз 8-) Напротив, трябва да се забрани исляма на територията на ЕС, носенето на бурки също трябва да се криминализира, а свинското да се направи задължителна храна за европейското население :!: Пък на който не му харесва, да ходи там, където ще му свирят по гайдата. Тук ли е, той трябва да се съобразява с европейските норми и привички, не ние са тяхните :!:
Последна промяна от CTAHKO на 21 яну 2016 11:38, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 21 яну 2016 11:30

Uncle_Sam написа:... но както вече разясних Русия са играчка, а не играч ...

Това че си направил достояние грешните си заключения, нищо не променя!
Русия вече е обратно в играта, което е добре, от гледна точка на човечеството. Еднополюсното управление е най-големия бич за хората, затова връщането на Русия и възхода на Китай на международната сцена са добри новини. Добре би било и ЕС да престане да пропада и да намери формула по която да заяви желание да се нареди до САЩ, Русия и Китай, но към момента хоризонта е много черен.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Върни се в “Свободна зона”