Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"
Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
fcb_bg написа:Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?
Как по-точно да има голяма престъпност в тоталитарно общество? За мен основата е завистта. На кой по-точно да завиждаш едно време, нали съседа ти е същия цървул като теб. Всички са еднакви. Сега има бедни, средна класа, богати. Има я и завистта, че съседа ти е постигнал много, а ти си си същия цървул.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Още един пример. ПАрите сега имат голяма стойност. Можеш да си купиш хиляди неща. Едно време какво щеше да ги правиш парите, да си бършеш задника с тях ли 

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Soulen написа:fcb_bg написа:Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?
Как по-точно да има голяма престъпност в тоталитарно общество? За мен основата е завистта. На кой по-точно да завиждаш едно време, нали съседа ти е същия цървул като теб. Всички са еднакви. Сега има бедни, средна класа, богати. Има я и завистта, че съседа ти е постигнал много, а ти си си същия цървул.
Прав си за разделението, но законът по принцип не подбира. Вършат ли си работата органите адекватно, процентът на престъпленията ще спадне автоматично. Ама на Бъчварова й е през шундата, че на бабичката й откраднали овцата и 5-те кокошки гладните мангали. Обаче за бабичката те са си състояние и прехрана. Важното е да се разкрият "килърите" и тям подобни. Що? Щото те вземат от богатите.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
fcb_bg написа:Soulen написа:fcb_bg написа:Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?
Прав си за разделението, но законът по принцип не подбира. Вършат ли си работата органите адекватно, процентът на престъпленията ще спадне автоматично. Ама на Бъчварова й е през шундата, че на бабичката й откраднали овцата и 5-те кокошки гладните мангали. Обаче за бабичката те са си състояние и прехрана. Важното е да се разкрият "килърите" и тям подобни. Що? Щото те вземат от богатите.
Няма точна рецепта за намаляне на престъпността. Ето САЩ имат сигурно най-добрите полицаи, съдебна система и следователи. Имат супер строги наказания, даже на места смъртни, и въпреки всичко е държавата с най-голяма престъпност. За Русия не съм запознат, но предполагам и там е на обичайните нива. Най-ниска е престъпността в КНДР, когато държавата е най-големия престъпник и смазва дребните престъпници

Подялбата на Турция с мълчаливото съгласие на Москва започна
............
Проектът "Нов близък Изток", анонсиран oт Кондолиза Райс през юни 2006 год. в Тел-Авив си върви по своя ред. Съдейки по изказванията на редица различни западни източници, следваща в списъка е Турция.
http://cont.ws/post/183490?utm_campaign ... m=mirtesen
............
Проектът "Нов близък Изток", анонсиран oт Кондолиза Райс през юни 2006 год. в Тел-Авив си върви по своя ред. Съдейки по изказванията на редица различни западни източници, следваща в списъка е Турция.
http://cont.ws/post/183490?utm_campaign ... m=mirtesen
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

fcb_bg написа: Ама на Бъчварова й е през шундата, че на бабичката й откраднали овцата и 5-те кокошки гладните мангали. ...
Малко го вадя от контекста това изречение, но хич не си прав. Да оставим настрана, че Бъчварова не трябваше да я "жертват" в това министерство / лично мнение /, но със пълна сила въпросната констатация важи за всеки един министър на това министерство след 89-а година насам. Другото е, че в тоталитарната държава нещата бяха поставени на друга плоскост: съд, прокуратура и милиция скачаха според конкретен камшик. Поради този факт и характера на държавата, най-вероятно и твърде много невинни душички са изгорели. Сега нали виждаш какво е:
1. Полицаите и дознателите не са достатъчно подготвени да си свършат качествено работата по събирането на доказателствата. Материалната база е под всякаква критика, а корупцията е широко разпространена.
2. Прокуратурата е независима и може да си прави каквото си иска и й отърва. Върши си работата некачествено в нечий интерес и най-вероятно кадрите й също са с ниска подготовка.
3. Съдът е толкова независим, че никой нищо не може да му каже и може да си прави каквото поиска. Отново пълно с корупция.
Единствената разлика между трите системи е, че ефективна намеса от страна на изпълнителната власт може да се осъществи само в МВР. Останалите са недосегаеми.
boabbb написа:Човекът ви казва ясно и точно - хората, в нашия край съм сигурен на 100%, не са си заключвали вратитеОсвен от полицията, е имало и страх от Бога - тогава и църкви не са били обирани ... Сега ... няма какво да ви обяснявам, работата е ясна
Не знам у вашия край, ама в София и в края на баща ми - Разградско, не знам и 1 човек да не си е заключвал вратата. Аз моя ключ го носех на врата си, закачен на връвчица, да не го загубя, все пак бях лапе.

A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
fcb_bg написа:1982 написа:fcb_bg написа:Аз нищо друго не ви карам да правите, освен да се борим с примери. И това не става, а насреща само виждам, че май имало престъпления, ама соцмедиите ги криели.?
А какво, бе, не ги ли криеха, кажи, лъжа ли, ще имаш ли наглостта да го кажеш ?? Кажи че не живеехме в тотална цензура ??
С какви примери да се боря, с цитати от "Работническо дело" и "Отечествен фронт" ли ??! Ми, да, не мога да ти вадя, в тях за престъпления нищо не пишеше. На теб ти е лесно сега да вадиш, понеже всичко се пуска по медиите, не е като тогава.
В "работническо дело" пишеше ли за престъпленията на комунягите за които толкова се знае? Аре чезвай тъпак и иди питай 5 баби дали са били крадени по соца. Може - 1 път през целия им живот до 89-та и на 95% крадецът е бил хванат и го е ял големия в панделата. Сега имитират борбата с престъпността с парад на жандармерията по селата. Нито мангалите беха толкоз нагли по онова време, нито престъпността е била толкова висока. Сега куките не се занимават с дребни кражби, щото видиш ли имали много работа с едри кражби. Питай бабите навремето тъй ли са викали милиционерите, когато речеш да подадеш жалба.
И наистиан се надявам да кажеш откъде знаеш за престъпленията на комуноелита, а за нивата на престъпността сред населението ти е мъгла.
Ми питай бе, питай възрастните как е било. Ще ти се приреве бе.
Пак ли обиждаш, мръсна руска отрепко, мръсен комунистически боклук, какво ли се занимавам с теб и гнусните ти руски лъжи, аре, у лево

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
Soulen написа:fcb_bg написа:Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?
Имаше престъпност, и най-голямата престъпност я вършеше БКП, комунистическата върхушка. Щото, докато баща ми чакаше с години да вземе някоя руски боклук, незнайно защо наричан автомобил, Людмила Живкова ходеше със самолет на фризьор в Париж. Познай кой плащаше тези капризи ...... българският данъкоплатец, дето му промиваха мозъка колко е лошо да се стремиш да имаш повече от другия, и как всички сме равни ..... равни по нищета. Ама нЕкои пак бяха по-равни от другите "равни".