Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот fcb_bg » 20 яну 2016 11:56

Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 20 яну 2016 12:00

fcb_bg написа:Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?

Как по-точно да има голяма престъпност в тоталитарно общество? За мен основата е завистта. На кой по-точно да завиждаш едно време, нали съседа ти е същия цървул като теб. Всички са еднакви. Сега има бедни, средна класа, богати. Има я и завистта, че съседа ти е постигнал много, а ти си си същия цървул.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 20 яну 2016 12:01

Още един пример. ПАрите сега имат голяма стойност. Можеш да си купиш хиляди неща. Едно време какво щеше да ги правиш парите, да си бършеш задника с тях ли :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 20 яну 2016 12:12

Soulen написа:
fcb_bg написа:Престъпност винаги е имало, дори и в най-подредените общества. Обикновено престъпник се става заради нещо - недоимък, ниско образование, липса на възпитание, Това са за мен 3-те най-големи причини. Но въпросът е за нивото на престъпност. Аз всеки път давам пример. Този път избирам да кажа, че е нямало охрана в училищата. Сега?

Как по-точно да има голяма престъпност в тоталитарно общество? За мен основата е завистта. На кой по-точно да завиждаш едно време, нали съседа ти е същия цървул като теб. Всички са еднакви. Сега има бедни, средна класа, богати. Има я и завистта, че съседа ти е постигнал много, а ти си си същия цървул.

Прав си за разделението, но законът по принцип не подбира. Вършат ли си работата органите адекватно, процентът на престъпленията ще спадне автоматично. Ама на Бъчварова й е през шундата, че на бабичката й откраднали овцата и 5-те кокошки гладните мангали. Обаче за бабичката те са си състояние и прехрана. Важното е да се разкрият "килърите" и тям подобни. Що? Щото те вземат от богатите.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 20 яну 2016 16:06

fcb_bg написа:
Soulen написа:

Прав си за разделението, но законът по принцип не подбира. Вършат ли си работата органите адекватно, процентът на престъпленията ще спадне автоматично. Ама на Бъчварова й е през шундата, че на бабичката й откраднали овцата и 5-те кокошки гладните мангали. Обаче за бабичката те са си състояние и прехрана. Важното е да се разкрият "килърите" и тям подобни. Що? Щото те вземат от богатите.

Няма точна рецепта за намаляне на престъпността. Ето САЩ имат сигурно най-добрите полицаи, съдебна система и следователи. Имат супер строги наказания, даже на места смъртни, и въпреки всичко е държавата с най-голяма престъпност. За Русия не съм запознат, но предполагам и там е на обичайните нива. Най-ниска е престъпността в КНДР, когато държавата е най-големия престъпник и смазва дребните престъпници 8-)

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 20 яну 2016 19:53

Подялбата на Турция с мълчаливото съгласие на Москва започна

............
Проектът "Нов близък Изток", анонсиран oт Кондолиза Райс през юни 2006 год. в Тел-Авив си върви по своя ред. Съдейки по изказванията на редица различни западни източници, следваща в списъка е Турция.

http://cont.ws/post/183490?utm_campaign ... m=mirtesen
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 20 яну 2016 20:42

fcb_bg написа: Ама на Бъчварова й е през шундата, че на бабичката й откраднали овцата и 5-те кокошки гладните мангали. ...

Малко го вадя от контекста това изречение, но хич не си прав. Да оставим настрана, че Бъчварова не трябваше да я "жертват" в това министерство / лично мнение /, но със пълна сила въпросната констатация важи за всеки един министър на това министерство след 89-а година насам. Другото е, че в тоталитарната държава нещата бяха поставени на друга плоскост: съд, прокуратура и милиция скачаха според конкретен камшик. Поради този факт и характера на държавата, най-вероятно и твърде много невинни душички са изгорели. Сега нали виждаш какво е:
1. Полицаите и дознателите не са достатъчно подготвени да си свършат качествено работата по събирането на доказателствата. Материалната база е под всякаква критика, а корупцията е широко разпространена.
2. Прокуратурата е независима и може да си прави каквото си иска и й отърва. Върши си работата некачествено в нечий интерес и най-вероятно кадрите й също са с ниска подготовка.
3. Съдът е толкова независим, че никой нищо не може да му каже и може да си прави каквото поиска. Отново пълно с корупция.

Единствената разлика между трите системи е, че ефективна намеса от страна на изпълнителната власт може да се осъществи само в МВР. Останалите са недосегаеми.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 яну 2016 23:37

boabbb написа:Човекът ви казва ясно и точно - хората, в нашия край съм сигурен на 100%, не са си заключвали вратите :!: Освен от полицията, е имало и страх от Бога - тогава и църкви не са били обирани ... Сега ... няма какво да ви обяснявам, работата е ясна :|

Не знам у вашия край, ама в София и в края на баща ми - Разградско, не знам и 1 човек да не си е заключвал вратата. Аз моя ключ го носех на врата си, закачен на връвчица, да не го загубя, все пак бях лапе. :lol: :lol:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 яну 2016 23:38

fcb_bg написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:Аз нищо друго не ви карам да правите, освен да се борим с примери. И това не става, а насреща само виждам, че май имало престъпления, ама соцмедиите ги криели.?

А какво, бе, не ги ли криеха, кажи, лъжа ли, ще имаш ли наглостта да го кажеш ?? Кажи че не живеехме в тотална цензура ??

С какви примери да се боря, с цитати от "Работническо дело" и "Отечествен фронт" ли ??! Ми, да, не мога да ти вадя, в тях за престъпления нищо не пишеше. На теб ти е лесно сега да вадиш, понеже всичко се пуска по медиите, не е като тогава.

В "работническо дело" пишеше ли за престъпленията на комунягите за които толкова се знае? Аре чезвай тъпак и иди питай 5 баби дали са били крадени по соца. Може - 1 път през целия им живот до 89-та и на 95% крадецът е бил хванат и го е ял големия в панделата. Сега имитират борбата с престъпността с парад на жандармерията по селата. Нито мангалите беха толкоз нагли по онова време, нито престъпността е била толкова висока. Сега куките не се занимават с дребни кражби, щото видиш ли имали много работа с едри кражби. Питай бабите навремето тъй ли са викали милиционерите, когато речеш да подадеш жалба.
И наистиан се надявам да кажеш откъде знаеш за престъпленията на комуноелита, а за нивата на престъпността сред населението ти е мъгла.
Ми питай бе, питай възрастните как е било. Ще ти се приреве бе.

Пак ли обиждаш, мръсна руска отрепко, мръсен комунистически боклук, какво ли се занимавам с теб и гнусните ти руски лъжи, аре, у лево :arrow: :arrow:

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 яну 2016 23:43

Soulen написа:

Имаше престъпност, и най-голямата престъпност я вършеше БКП, комунистическата върхушка. Щото, докато баща ми чакаше с години да вземе някоя руски боклук, незнайно защо наричан автомобил, Людмила Живкова ходеше със самолет на фризьор в Париж. Познай кой плащаше тези капризи ...... българският данъкоплатец, дето му промиваха мозъка колко е лошо да се стремиш да имаш повече от другия, и как всички сме равни ..... равни по нищета. Ама нЕкои пак бяха по-равни от другите "равни".

Върни се в “Свободна зона”