Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот diplomat » 19 яну 2016 20:44

fcb_bg написа:Кв ода ми отърва бе, кухак? На село през 90-те цепехме дървата и ги нареждахме до дувара от външната страна на къщата. на улицата. Сега като ги нацепя на баба ми и ги прибирам в заключващо се помещение. Ти ли си тръгнал да ми казваш как е било и как е сега.

Ами не знам, ама аз като ходя при дядо ми да цепим дървата лятото и все още си имаме едно дуварче, където ги нареждаме. Нито е някакво заключено помещение, нито нищо. Пък ако според теб е нормално хората да се шпионират 24/7 и да се коментира всеки човек какво прави, само и само да си оставяш отключена Ладата, значи си много сбъркан в главата.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 19 яну 2016 20:45

Тя сега цялото държава престъпник бе братчед!Кво да сравнявам с преди.. :)
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 19 яну 2016 20:47

Според мен цензура в някаква степен трябва да има относно престъпленията, но това с условие МВР, прокуратура и съд да си върши работата и всеки да си получава заслуженото. изобщо не е добре хората всяка вечер да слушат украсени от медиите изродщини от татковината и да знаят, че сурова присъда за престъпника надали ще има.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 19 яну 2016 20:48

Този спор с престъпността преди и след 89-та е малко безсмислен. Различни системи са и се случват различни неща по различен начин. Преди 89-та е имало доста по-малко, всякаква престъпност от тази след това. И официално и неофициално е така. И това е съвсем нормално след един такъв режим. Всеки се чувства като отвързан от дълъг и тежък синджир. Винаги диктатурата смъква престъпността. Това е факт от векове. Има страх от строги наказания и липса на закони в които има вратички и на качествена и свободна адвокатска защита. Получава се нещо като дисциплината при строг учител в клас и такава при добродушен и по-мек учител. В единия случай ги е страх децата да гъкнат, а в другия се качват на главата на учителя и правят каквото си искат, защото виждат, че номера минава. И в двата случая не е на добре. Най-добре е добър учител и възпитани, културни ученици, които имат уважение към него и към институцията училище. Просто културата е важна. Като я няма, нищо никъде няма да се получи. Насила нищо хубаво не става. Свободата която има днес е много по-добра от онази, в която системата може да те смачка и да не можеш да се защитиш. Но тя дава и много свобода на злонамерените хора. Просто хората трябва да са хора, а не идиоти.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 19 яну 2016 20:49

icko65 написа:Тя сега цялото държава престъпник бе братчед!Кво да сравнявам с преди.. :)

Хахахаха, тя държавата е снабдявала италианската Коза Ностра и Камората с кокаин още през 60-те, ама иначе не били престъпници. :lol: А това е само върхът на айсберга.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 19 яну 2016 20:56

fcb_bg написа:Според мен цензура в някаква степен трябва да има относно престъпленията, но това с условие МВР, прокуратура и съд да си върши работата и всеки да си получава заслуженото. изобщо не е добре хората всяка вечер да слушат украсени от медиите изродщини от татковината и да знаят, че сурова присъда за престъпника надали ще има.

Това, което коментираш е съвсем друга тема. Медиите търсят начин да ти привлекат вниманието и това става най-добре със скандали и подобни гадости. Но тогава причината да се крият тия работи беше, за да се покаже определено лице на строя в който живеем и властта, която го налага.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2016 20:59

Neo M написа:Ти въобще четеш ли какво пише някой преди да отговориш или си спазваш някаква твоя програма какво трябва да кажеш, за да отправиш определени внушения? И друго- да ти имам критерия. В последните години многократно ми си е случвало да оставя / съвсем случайно и неумишлено / отключена и входната врата и тази на колата. Все още си ги имам и нищо не ми е изчезнало. Което обаче не е показател за нивото на престъпността. И в крайна сметка, може и да заблуждаваш в някаква степен младите в тоя форум, но прекрасно знаеш, че изопачаваш нещата. Та затова поне пред мен и такива като 1982 не ни предавай тия мурафети.

И кое е критерия според теб, за повишената престъпност или липса на такава :roll: Това че сега на циганската престъпност се казва битова ;) Това ли ти е критерия за липсата на циганска престъпност в момента ;) Не те знам от кой град си, ама я ми кажи по времето на соца, колко мнгала можеше да срещнеш по центъра на града си и колкото сега 8-) В селото ти, колко пребити, убити и изнасилени и ограбени пенсионери имаше :?: Или и това не е критерий ;) За висящите дела и разхождащите се на свобода престъпници в момента няма да отварям дума, че пак ще прозреш някакви опорни точки 8-) Та пределно ясно е кой манипулира и промива мозъците на младите ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 19 яну 2016 21:01

Neo M написа:
fcb_bg написа:Според мен цензура в някаква степен трябва да има относно престъпленията, но това с условие МВР, прокуратура и съд да си върши работата и всеки да си получава заслуженото. изобщо не е добре хората всяка вечер да слушат украсени от медиите изродщини от татковината и да знаят, че сурова присъда за престъпника надали ще има.

Това, което коментираш е съвсем друга тема. Медиите търсят начин да ти привлекат вниманието и това става най-добре със скандали и подобни гадости. Но тогава причината да се крият тия работи беше, за да се покаже определено лице на строя в който живеем и властта, която го налага.

Прав си за методите на медиите и това рефлектира върху хората. Негативното някак си привлича, не го разбирам това аз. Всеки може да обиколи сайтовете и да види, че под статиите с гадостите коментарите са доста повече от тези под статии, които трябва да те накарат да се усмихнеш.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 19 яну 2016 21:14

CTAHKO написа: Та пределно ясно е кой манипулира и промива мозъците на младите ;)

Виж си броя на мненията в тоя раздел и в определени теми и виж моите, и веднага ще си проличи. Обаче това, че не пиша не пречи да наблюдавам как постоянно демагогстваш тук. Просто не ми се занимава постоянно да влизам в спорове с радиоточки. Тъй че спри да се занимаваш с мен, щото имам все пак някаква представа за времето, което коментираме.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 19 яну 2016 21:32

fcb_bg написа:Брей, още малко и ще кажеш, че за да се прибера отключвам 3 врати ей тъй от кеф, а не защото нивото на престъпността се е повишило дрстично, а МВР е с разкриваемост 98%. Мен пък 5 пъти са ме обирали и все получавам оная шибана листовка след няколко месеца и се чудя що тия куки вземат от залъка ми за да се изхранват след като 1 път не са ми помогнали сериозно в тоя живот.

У нас винаги се е заключвало, и преди 1989-а, и след нея.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”