phd написа:Не съм напълно убеден в генетичните изследвания. Но бих попрочел, за да се ограмотя.
Ще ми е интересно уверените в познанията си тук да разкажат за езика на (пра)българите. Защо всичко останало от него може да се обясни при сравнение с тюркските езици и е необяснимо при сравнение с индоевропейските?
Ще ми е любопитно да напише някой за археологическите доказателства за това, че (пра)българите са били един народ с еднаква генетика (), а не няколко племена с различни обичаи (примерно погребални).
Абе има много неща, които са важни, но ми се струва, че за потребителите е по-важно да се окажем не-тюрки (те мислят, че тюрки значи турци) и да сме мнооооооого древни. Поне толкова, колкото пише Волен Сидеров в "Основи на българизма" или както там се казваше историческият му труд.
Тюрките са дребни на ръст и със специфична черепна част.
А всички средновековни хронисти описват българите, като "исполини".
Всъщност, именно заради огромният ръст и физическа сила на "пра-българите", някои отдават военните ни успехи, щото през средновековието ръстът на народите в Европа, различни от българският, е бил средно едва 160-165 см.
Докато средният ръст на "пра-българите" е бил 175-180
Археолозите не откриват масово присъствие на тюркски останки по-нашите земи.
А са открити няколко стотин "гроба" на "пра-българи", включително и на хора от аристокрацията - боили, таркани и т.н.
Това е важно да се спомене, щото някои казват, че само управляващата каста на средновековна България, била от тюрки.
Колкото до съвместимоста на езикът ни с тюркските ( по-правилно турански ) езици, имаме едва няколко десетки думи с подобен произход.