doktora25 написа:crap написа:Задай конкретен въпрос и ще се обоснова. Все пак, говорим за лично мнение. С такива шегички не изплуваш много над блатото от "разбирачи"

Аз ще си позволя да задам. Мислиш ли, че е редно в идеалната 11-ца за миналата година да има 5 представителя на Висшата лига, при положение че английските клубове се представиха трагично в ЕКТ през пролетта? Поне 2-3 оспорвани европейски първенства има, клубове от които са се представили не по-зле в турнирите и в които също могат да се посочат сърцати играчи, работили под напрежение. На прима виста се сещам за португалското.
И не считаш ли, че е редно да попадне поне един играч на Ювентус?
Относно първият ти въпрос, свързан с представянето на тимовете от EPL в ЕКТ - Макар и коментара ми да прозвучи смешно за някой, но лично за мен ЕКТ никога не са и никога няма да бъдат критерии. Много отбори от Англия, сред които и любимият ми отбор, често пренебрегват турнира, за сметка на първенството. Това си личи и по стартовите им състави. Разбира се, не казвам, че това оправдава представянето им, но е факт, че го приотизират по различен начин, за сметка на тимове като Реал или Барса. Конкретно тази година има и друг момент - сериозна криза при грандовете от Острова, която според мен се дължи на грандомания и жаждата за резултати на всяка цена - примери колкото щеш - Сити, Ман Утд, че дори и Челси. Тези отбори искат резултати веднага, сега, на момента, без значение на каква цена идват те. За жалост, платиха най-високота, а тя е слабо представяне във всички турнири. Тук е момента да вметна, че EPL е най-успорваното първенство, и че там всеки отбор може да поднесе "изненада" (поставям в кавички, защото мен лично нищо не ме изненадва там). За това и по-горе дадох примера със Скънтроп Ю, които, лично според мен, убиха Челси по всеки един показател, освен и по най-важния - отбелязването на голове. Динамиката, единоборствата и като цяло мотивацията на отборите от Острова е коренно различна от тази в останалата част от Европа. Всички излизат като равни с равни - няма фаворити. Трябва да кажа, че и по мои наблюдения самите мачове там се ръководят на най-добро ниво, говоря разбира се за съдийство.
След всичко казано по-горе, смятам, че програмата на Барса и/или Реал е значително по-лесна от тази на Лестър, или на Евъртън, да речем. Лично според мен, тези отбори се трудят много повече за точките си, от колкото който и да е отбор в Италия или Испания, за Тиаго Мота и ПеСеЖе дори и дума да не става.
А това ме води и към втория ти въпрос - Ювентус. Разбира се, че имат място, но може би и не в топ 11 на Европа. Лично за мен Видал е човек, който можеше да влезе в перфектния отбор, койото съм посочил, но само на мястото на Иниеста или Озил, а това няма как да стане. Същото важи и за Погба. Статистиката сочи, че Озил бе великолепен през последната година и не мисля, че има по-добър плей-мейкър в момента от него. Иниеста е жива легенда, няма какво да кажа повече от това, невероятен играч! Включих Яя в отбора, защото е добре да има поне един опорен халф, предвид, че масово отборите играят с двама дефанзивни полузащитници. В нападение Дибала е страхотен, но все още не е на нивото на останалите. Другия футболист на Юве, вече за жалост бивш, който бих сложив в топ 11, би бил Пирло, но той смени клубната си принадлежност и вече се състезава в доста по-слабо първенство. Киелини не е постоянен, а Буфон напоследък не е особено стабилен, и лично според мен Де Хея и Ноер са доста по-солдни на вратата.
Не отричам, че съм пристрастен, но моите пристрастия са към качествения футбол, а не към циганиите в стил Дани Алвеш, Ашли Йънг или Кристиано Роналдо. Лично аз свръвзвам качествения футбол с този, който се практикува в Англия, без значение, че издишат в ЕКТ срещу отбори с по 10 реални мача на година.