crap написа:marchisio написа:Боби Борисов ти ли си ?
Задай конкретен въпрос и ще се обоснова. Все пак, говорим за лично мнение. С такива шегички не изплуваш много над блатото от "разбирачи"
Аз ще си позволя да задам. Мислиш ли, че е редно в идеалната 11-ца за миналата година да има 5 представителя на Висшата лига, при положение че английските клубове се представиха трагично в ЕКТ през пролетта? Поне 2-3 оспорвани европейски първенства има, клубове от които са се представили не по-зле в турнирите и в които също могат да се посочат сърцати играчи, работили под напрежение. На прима виста се сещам за португалското.
И не считаш ли, че е редно да попадне поне един играч на Ювентус?
П.П. За една класация аз гласувах, ръководейки се от пристрастията си, както вярвам са направили и поне 60% от гласувалите (не съм сигурен за тази или за УЕФА беше). Тук обаче не бих си позволил да коментирам моята идеална 11-ца, първо защото много трудно бих избягал от пристрастията си (бих сложил максимум играчи от Байерн и минимум от Барселона) и второ - защото съм гледал твърде малко мачове от други първенства.
П.П.2 Макар че и аз боготворя Алаба и считам че той категорично е по-добър от Марсело бих казал че SapioOo е прав в случая за тази конкретно година, макар тези 80% да са силно преувеличени.
П.П.3 И все пак кратък коментар по 11-цата и аз да направя без да давам неин цялостен вариант.
Най-големият липсващ за мен е Боатенг, който трябваше да замени Рамос или Силва. Първо, за разлика и от Лам, и от Алаба той беше здрав почти през цялото време. Ако някой твърди, че защитата на Байерн е твърде добра и Нойер не е имал достатъчно работа (това е доста повърхностен поглед върху нещата), негова именно би била основната заслуга. Второ, също толкова полезен бе за националния си отбор - основен стълб в него на фона на отказването на Лам и Мертезакер и трудностите до този момент при избора на 4-ти. Трето, формата му през годината рязко се покачи.
Също единият от Мюлер и Левандовски категорично трябваше да заеме мястото на Роналдо, с оглед прогреса и при двамата, по-големите им успехи през сезона, по-голямата комплексност и убийствено постоянство на Мюлер и същевременно завършеност на Лева като типична 9-ка - може да се каже че той е най-добрата в света в момента, с най-голям прогрес през последните месеци.