Betchualeng Arnaikem написа:sin4ec написа:Да го духат с тоя хероин! Баси гадното нещо-да даваш пари да ти става лошо и да драйфаш до жлъчка...заеби!
Виж, ганджицата е друга работа, ма тя и по Родопа вирее...
Абе как да ти кажа. Противник съм на дрогата, но мисля, че забраната за търговия на подобни вещества е неефективна и единствения ефект е, че носи огромни доходи с незаконен произход на определени кръгове.
Според мен забраната за продажба или употреба на наркотици трябва да остане само когато потребителя е непълнолетен.
Но пък легалната търговия да се поеме от държавата, като пътем се създаде картотека на купувачите (така много хора няма да купуват дрога за непълнолетни и да им я предават, защото влизат те самите в списъка с наркомани), а количествата за покупка да имат лимит (което ще попречи на някой да изкупи количество и да го препродава на хора, които нямат право да купуват.
И паралелно с това всяко престъпление, извършено от човек под въздействието на дрога да се наказва винаги с най-тежката възможна присъда. Един вид супер утежняващо вината обстоятелство, защото приемайки дрога индивида увеличава риска от извършването на зулум. И ако е непълнолетен - да се съди като пълнолетен, щом може да взима дрога може да отговаря като възрастен индивид.
Звучи странно, но така в хазната ще влезнат някакви пари, тези мерки едва ли ще увеличат броя наркомани, а чрез тежки присъди срещу друсани нарушители дори може би доста наркомани биха се озовали законно зад решетките.
Разбира се паралелно с това трябва да се вземат мерки срещу частните търговци на дрога, които биха опитали да станат доставчик на хората, за които тя легално не е достъпна, както и на ментета и алтернативна дрога на по-ниска цена.
Ако намериш начин да се свържеш с любимеца на Борисов "Пепи Москов", опитай се да му го обясниш това.