Гледам, че не сме правили дежурната рейтингова класация след края на годината и т.нар.I-ви полусезон във Висшата лига.
Интересното(за мен лично), а предполагам и за повечето от вас е, че не са много играчите от които съм недоволен.
Да, ясно е, че за текущата форма и неизвличането на потенциала при някои, основна вина има Ван Гаал, но докато едни вътрешно се опитват да преодолеят това, други, с всеки изминал мач изглеждат по-зле и по-зле, и то най-вече поради собствената си апатичност, която в добавка с тази на мениджъра, образуват една изключително "добра" комбинация.
Топ 3 изглежда така:1.Майк 2.Де Хеа 3.МарсиалПри някои игровите минути бяха доста малко, че да се направи категорична оценка, която и в конкрения случай си бе изцяло положителна, но пък с времето не се знаеше накъде ще отиде(Шоу, Валенсия, Рохо), а има и такива, които изиграха повечко мачове, но е трудно да се каже със сигурност каква оценка заслужават,...даже повечето май са такива
Ромеро - доста положителна оценка като цяло, единствено играта му с крака и лекото паникьосване бяха проблемни.
Пади и Джоунс - имаха и добри моменти, имаха и слаби, като цяло нищо конкретно.
Дармиан - започна добре, но с времето играта му стана изключително непостоянна и дори рискова за отбора.
Принципно винаги проверявам за възрастта на играчите, но този път явно съм пропуснал и веднъж реших да направя справка на колко е години(мислейки че е на макс 22) и...поглеждам 1989. Ченето ми увисна!
Та това, заедно с падането на формата някак си ме настрои отрицателно към него, защото да беше някой младок - ок, но той дето се вика е в най-добрата си футболна възраст, а по нищо не личи, че има такъв опит и на всичко отгоре е и титуляр в Националния отбор на Италия.
Един Рафаел, който постоянно бе контузен, а и буйният му нрав винаги е бил нож с две остриета, е класа над Дармиан и гледайки поведението и играта на италинеца си задавам въпроса:Защо го продадхоме и с какво е по-слаб от него?
Блинд - Не трябва да си кривим душите и ще кажа, че той със сигурност надхвърли очакванията(за ролята на централен защитник).
Естествено, че имаше доста моменти, в които липсата на опит в тази зона си казаха думата, но на фона на цялостната устойчивост в дефанзивен план(за която той също допринася), мисля че холандецът заслужава адмирации.
Да, той не е виновен, че са го сложили на тази позиция, но в крайна сметка показа желание да се адаптира, което мен лично ме радва и с това донякъде си "изкупва" някои грехове отпреди(за мен лично).
Карик-Ерера-Мата-Фелайни-Швайни-Шнайдерлин - Тук оценката е най-сложна, защото е свързана с много външни фактори(указанията и ротациите на Ван Гаал). За мен ситуцията е положителна, но с доста забележки, част от които произтичат от указанията на Ван Гаал, но има и такива, които въпреки това, просто не трябва да се случват, особено предвид огромния опит при повечето от тях.
Имаше и страхотни проблясъци, имаше и доста падения. Съвкупно оценката е положителна, но с някои "но"-та.
Ашли Йънг - Свежарка е, определено, няма две мнения! Винаги е с боен дух и нетърпелив да върши работа, имаше и някои слаби мачове, но като цяло той за поредна година се оказва един от светлите лъчове в отбора.
Перейра-Лингард - Може би малко повечко шансове трябва(ше) да се дадат на Перейра, но в общи линии горе долу добре си изпълняват ролята на поддържащи елементи, имаха и някои проблясъци, но важното е да продължават да работят здраво.
Депай - Ясно е, че за някои негативни неща при него(особено след доброто впечатление през август) е виновен Ван Гаал, но като цяло той може да се сърди само и единствено на своята инфантилност.
С Янузай двамата си приличат доста в това отношение - потенциал море, глави "шамандури".
А когато това съвпадне с мендижър, който не намира точната методика или просто няма желание да ошлайфа тези "трески", то единственият вариант за изплуване е сам да си дадеш воля и кураж, това е!
Рууней - Ел Капитано, си е Ел Капитано - с него зле, без него...два пъти повече.
Извод:Дано през II-та част представянето при някои, особено в халфовата линия, тръгне рязко напред.
Де Хеа и защитата да запазят стабилността, халфовата линия да задвижи мотора, а нападението вече да калкулира крайния резултат с голове.
Както се вижда(освен някои контузии) ние нямаме толкова сложни функционални проблеми(както изглежда на пръв поглед).
Нужно е просто да се промени нагласата и курса на управление на състава, но като цяло това зависи най-вече от Ван Гаал и щаба. Гигси, ако има нещо да казва...ами, крайно време е да го каже, защото няма време.
Не мога да го гледам такъв унил и като "безгласна" буква на пейката...ние падаме или играта не върви, а треньорите на пейката си подпират главите/устите и се споглеждат един друг като мишоци.
Е, няма как да стане с такива действия или по-точната дума е бездействия.
Трябва ни още един като Марсиал, добър и да не говори английски.
[offtopic][wrapimg=]http://www.manager.bg/sites/default/files/2013/10/10/fa468541ebefe09a7172130ca18e63f8_0.jpg[/wrapimg]

[/offtopic]