fcb_bg написа:Възрастен написа:И за несведущите е ясно, че решенито на Газпром е политическо, "подшушнато" от Кремъл. Просто поредното "размахване на пръст". Интересно, само няколко часа след като Боко в прав текст каза, че руснаците са ни прецакали (или опраскали) няколко пъти. Аз искрено се съмнявам, че сърби, гърци и т.н. си плащат по-добре газа от нас. Ама за тях наказание няма! Къде е сега оня, дето говореше за еднаквите стандарти? Къде е и др. Р. Овч. да ни обясни за "успешния" си дългосрочен договор с "Газпром"? И как така нито веднъж не отговори защо плащаме 30% по високи цени от средноевропейските? А и къде отива разликата?
[url]Цената не е само пазарна или договорена, а и политическа. Това не е похват на руснаците.[/url] Като пример давам размразените средства по ОП "регионално развитие" за България от ЕК без никаква причина, освен, че се спря Южен поток. Това беше политическата цена, платена от ЕК на България след прегръдките на Борисов с Юнкер малко по-късно, когато люксембургския мошеник рече, че сме готови за Шенген и няма и 24 часа по-късно ни поляха със студен душ, че ше видим Шенгена на куково лято.
Айде, бе, сериозно? Руснаците не са способни на такива дивотии? Първото изречение кърти! В кой учебник по икономика го прочете? Или в учебника по политикономия? Те, руснаците, такива неща не правят, ама хич. Само добрини. За теб може, ама не за всички. Аз жива рубла не съм виждал от деситилетия, кажи ми как изглеждат.