България през очите на М. Поплатник

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

phd
Контакти:

България през очите на М. Поплатник

Мнениеот phd » 29 дек 2015 16:02

Нападателят на Монтана Матей Поплатник, на когото старши треньорът Емил Велев обяви, че няма да разчита през пролетта, даде интересно интервю пред словенското издание „Ekipa24”, в което говори за живота и футбола в България. "Българският футбол е на по-високо ниво от словенския. По-техничен и агресивен е. Марибор и Олимпия биха били в челото и на „А“ група", споделя 22-годишният словенец. "Вече вкарах гол тук, но ми го отмениха несправедливо. Не играя редовно само защото има правило, че трябва да играе един българин до 21 години, а в Монтана имаме само двама“, продължава Поплатник.

„Трябваше ми известно време да свикна с живота в България, но сега вече всичко е наред. Стандартът е много нисък, хората работят на месец за 150 евро. Живея в хотел в центъра на града. По договор трябва да имам апартамент, но всички, които съм виждал, са стари и мръсни. Нямам нужда от кола, защото пеша стигам за 15 минути до стадиона и за 5 минути до магазините. Когато за първи път се разхождах в града, видях каруца с кон. Колите тук са предимно на възраст 20 години, има и много Лади Нива. До Варна пътуваме 7-8 часа с клубния автобус, защото пътищата са лоши“, разказва още нападателят на Монтана.

„Треньорите ни не говорят английски и затова реших да науча български. Купих си вестници, книги, научих кирилицата. Научих основните думи и сега нямам проблем да говоря. В първия ми мач играх 20 минути и след него феновете ме обиждаха и заплашваха. Оттогава обаче не съм имал проблеми с тях. В България има много роми, който търсят храна в кофите за боклук. Когато се разхождам, виждам хора, които имат недъзи. Играх един мач за Купата на България срещу отбор, в който имаше футболист без ръка (б.р. - става дума за Даниел Гогов от Пирин ГД). Млади хора имат физически увреждания. В магазините децата искат много неща, но родителите им не могат да им ги купят. В града има и много бездомни кучета, виждам по десет на ден“, споделя словенецът.

„Цените са с 20% по-ниски от Словения. Българите са много темпераментни. Никога не знаеш какво можеш да очакваш от тях. Един се смее, а друг ти крещи нещо. Повечето българи са песимисти, но има и от другия тип. Като външност те приличат на словенците, но не ми харесва, че са приятелски настроени към спортистите, само защото са известни", завършва Поплатник.

Добро допълнение към интервюто на Китимбала отпреди няколко дена.

James Beattie

Re: България през очите на М. Поплатник

Мнениеот James Beattie » 29 дек 2015 16:10

Стандартът е много нисък, хората работят на месец за 150 евро

:mrgreen: Тоя е чел някъде за България от преди 20 години из нета и сега го преразказва. Даже лелките по градинките, магистралите и автогарите взимат повече на ден в днешно време.

Потребителски аватар
dickinson
Контакти:

Мнениеот dickinson » 29 дек 2015 16:14

James Beattie написа:

:mrgreen: Тоя е чел някъде за България от преди 20 години из нета и сега го преразказва. Даже лелките по градинките, магистралите и автогарите взимат повече на ден в днешно време.

не е чел никъде, излез от София и виж Северна България, попитай някой над 50 години за колко работи и ще ти каже същото, освен ако не е на държавна служба и в 4-5 по големи града

Потребителски аватар
howmen
Контакти:

Мнениеот howmen » 29 дек 2015 16:17

James Beattie написа:

Казал е това което е СЕГА в Северозападна България ;)
В Монтана и като цяло провинцията над 60% от хората са на минимална заплата.
А иначе не е зле да не цитирате Parcal.bg,вземете и прочетете http://ekipa24.si/.../567.../tudi-proti-nogometasu-brez-roke какво е казало момчето.
You`re My Wicked Live

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 29 дек 2015 16:21

Ами това е положението тук . Те преди да дойдат в България нека пък малко да се заинтересуват какво и що ;)

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 29 дек 2015 16:31

Винаги ми е било смешно, когато никому неизвестни(освен на майка си и баща си) футболери се изказват негативно за нас.
Боли ме кОра кво казал някакъв словенски аматьор, който дори и в България не може да се реализира.
п.п А още по-жалко е когато наши сънародници(като автора на темата) се радват на дрисните на някакъв словенски дърводелец.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 29 дек 2015 16:31

А тоя, защо не разкаже какъв е живота в Словения?
Защо е напуснал богатата си родина, за да рита топка в изпадащ отбор от западналата България?
Ще го видим него след 5-10 години като приключи с футбола, колко заплата ще взима като кара такси из Любляна.

Потребителски аватар
Краставичарят Ганчо
Контакти:

Мнениеот Краставичарят Ганчо » 29 дек 2015 16:46

Дори минималната заплата в България вече е 420 лева, а средната е 800 лева. Какви глупости е надрънкал тоя! :o
На стар краставичар краставици не продавайте !

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 29 дек 2015 16:50

С еврата не е уцелил сумата , но като цяло казва верни неща. Не разбирам защо хората се обиждат от истината. Вярно , че боли някой друг да ти я каже , но такава е.
И ще бъде такава докато не гласуваме и на власт са такива като ГЕРБ и техните слуги. Замислете над това което казва и ще видите , че човека е прав.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

urkoto

Мнениеот urkoto » 29 дек 2015 17:02

James Beattie написа:А тоя, защо не разкаже какъв е живота в Словения?
Защо е напуснал богатата си родина, за да рита топка в изпадащ отбор от западналата България?
Ще го видим него след 5-10 години като приключи с футбола, колко заплата ще взима като кара такси из Любляна.

Приятел, Словения е бяла държава и ако продължаваме така да я караме, срещу тях да бягаме, не можем ги стигна.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Върни се в “Футбол - България”