Каква е логиката в програмата на Висшата лига на Англия?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Каква е логиката в програмата на Висшата лига на Англия?

Мнениеот NOMER14 » 20 дек 2015 23:59

PFC Litex написа:
NOMER14 написа:Имат си някаква технология, която може би е съобразена и с междинните кръгове.
Нашата система на кръговете в програмата тази година е доста изкривена - Разград приема мачовете на Ловеч, а Левски приема мачовете на Разград. А Монтана приема мачовете на Левски. Затова и Монтана е последна - играе с отбор, който в предишните си три мача е играл последователно с трите водещи отбора.

Няма нищо извратено, винаги е било така, но до сега не сте обръщали внимание, просто Литекс, Левски и Лудогорец изтеглиха поредни номера при жребия.

От време оно първата ми работа е да видя в програмата Левски на кого приема мачовете. Тогава отборите бяха 16, а не като сега 10 равностойни отбора.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 21 дек 2015 00:46

Близко е до акъла, че след като са по-малко отборите вероятността да изтеглят последователни номера е много по-голяма.
Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 21 дек 2015 01:01

В Англия първия и втория полусезон не се огледални както в другите първенства.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 21 дек 2015 07:04

Alexx написа:В Англия първия и втория полусезон не се огледални както в другите първенства.

Признавам, че не знаех това.
Хипотетично погледнато, можеш да играеш 19-и и 20-и кръг с един и същи отбор ;)
Последна промяна от MCMXIII на 21 дек 2015 09:17, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 21 дек 2015 08:56

Логиката е ,че такъв е жребия.

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 21 дек 2015 09:46

И на мен ми е страно как се прави профрамата по кръгове. Някаква тяхна логика.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 21 дек 2015 10:38

MCMXIII написа:
Alexx написа:В Англия първия и втория полусезон не се огледални както в другите първенства.

Признавам, че не знаех това.
Хипотетично погледнато, можеш да играеш 19-и и 20-и кръг с един и същи отбор ;)

Да напълно е възможно.
Преди няколко сезона си спомням Арсенал и Тотнъм играха два пъти за първенството през декември. Не бяха за 19-и и 20-и кръг със сигурност, но бяха в един месец.
Иначе през 90-е и преди 90-е програмата дори не беше разделяна на два полусезона. Например си спомням,че през 94 Юнайтед и Блекбърн(двата най-силни отбора) играха два пъти през октомври или ноември.

Потребителски аватар
Carpy
Контакти:

Мнениеот Carpy » 21 дек 2015 11:11

Интересна тема. Има логика в подредбата на мачовете. Преди години имаше много интересна статия по темата как се съставя програмата, мисля че беше на сайта на BBC. Който му се занимава, може да я намери.

В общи линии, веднага след края на първенството в дивизиите започва изготвянето на програмата за следващия сезон. Тук дейно участие взима и полицията. В професионалното ниво на футболната пирамида на Англия участват 92 отбора. Всички те са взаимосвързани по един или друг начин. Всеки детайл се взима под внимание. Например дали от това, че Стивънидж играе във Втора лига или във Конференцията може да зависи датата на дербито на Северен Лондон. Има екип от няколко души, има специален софтуер и алгоритъм, който следи да няма сблъсъци между феновете, когато се прибират с влак след мачовете. Например деня, в който играят Рочдейл и Бери не е особено подходящ за домакинство на Манчестър Юнайтед, тъй като полицията има много работа. Подобни локални дербита има много - когато Саутхямптън е домакин на Борнемут, не е желателно Портсмут да са домакини в същия ден. Ако се пада да са домакини, ги местят на следващия ден и куп други подробности. Статията наистина е много интересна. Това си е цяла наука.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 21 дек 2015 13:47

Carpy написа:Интересна тема. Има логика в подредбата на мачовете. Преди години имаше много интересна статия по темата как се съставя програмата, мисля че беше на сайта на BBC. Който му се занимава, може да я намери.

В общи линии, веднага след края на първенството в дивизиите започва изготвянето на програмата за следващия сезон. Тук дейно участие взима и полицията. В професионалното ниво на футболната пирамида на Англия участват 92 отбора. Всички те са взаимосвързани по един или друг начин. Всеки детайл се взима под внимание. Например дали от това, че Стивънидж играе във Втора лига или във Конференцията може да зависи датата на дербито на Северен Лондон. Има екип от няколко души, има специален софтуер и алгоритъм, който следи да няма сблъсъци между феновете, когато се прибират с влак след мачовете. Например деня, в който играят Рочдейл и Бери не е особено подходящ за домакинство на Манчестър Юнайтед, тъй като полицията има много работа. Подобни локални дербита има много - когато Саутхямптън е домакин на Борнемут, не е желателно Портсмут да са домакини в същия ден. Ако се пада да са домакини, ги местят на следващия ден и куп други подробности. Статията наистина е много интересна. Това си е цяла наука.

Колегата го е обяснил доста добре. Ето я и статията:

http://www.bbc.co.uk/blogs/paulfletcher ... mpute.html
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 21 дек 2015 19:56

Сякаш наистина повечето хора тук не ми разбраха питането. Казано по-накратко той се състои само и единствено в това защо кръговете не са огледални както във всяко друго първенство? Няма значение дали става дума за Ливърпул-Лестър или някой друга двойка.
ИзображениеИзображение

Върни се в “Футбол - Свят”