Кировец написа:След като направих няколко уместни забележки е редно да изкажа позицията си.
Смятам, че в днешно време футболът и в частност професионалния такъв има нужда от инвестиции в базата, защото да имаш силен отбор е нещо като да си отглеждаш малка армия. Спортистите трябва да бъдат тренирани и отглеждани в идеалната съвременна среда от отлични специалисти.
Съответно за това са нужни много пари и строга дисциплина от страна на футболната структура, организация, която да поддържа конкуренцията в някаква рамка устройваща както по-бедните, така и по-богатите клубове.
Аз съм за нов турнир с повече участници - сбор от всички клубове съществуващи в България, които покриват минимален в определен размер, доказан и сигурен финансов праг с проекти за минимум 10 години!
Интелигентен човек си, чета ти мненията, но кажи ми, имаш ли представа какъв е животът във Видин, Враца, Монтана, Плевен, Габрово, Силистра, Добрич, Странджанско-Сакарския край, Шумен, Търговище, дори Търново, Пазарджик и т.н.
Как ще формираш първенство от всички клубове в Бг, които да покриват финансов капацитет за поне 10 год напред, като в изброените региони хората ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ, бачкат за по 350-400 лв заплатки, които взема 500-600 се чувства доволен и богат, масово провинцията е обезлюдена, НЯМА МЛАДИ ХОРА, а ти очакваш да има футболни клубове с поне 10 години перспектива във времето, че и финансова стабилност.
Направо ще ти кажа, това е НЕВЪЗМОЖНО.
Каква беше ролята на Видима - Раковски Севлиево, Хасково, Марек, Любимец, Ботев Вр., в момента Пирин и т.н.?
Ти виждаш, че дори в град като Пловдив, Ботев и Локо Пд буквално едва кретат, кога е било двата пловдивски отбора да се борят за спасение от изпадане? И при положение, че групата е само с 9 отбора?
Къде отиде Спартак Варна? Нормално ли е отбор от половин милионен град да се закрие? Къде отидоха Черноморец и Нефтохимик? Къде отиде Локо Мездра?
Разбираш ли, че ако утре Кирил се откаже от Лудогорец, това значи, че в Русе, Разград и Силистра футбола умира.
Само не ми казвай, че Дунав ще са някакъв фактор, ако влязат в А група, отсега ще ти кажа, че ще се борят да не изпаднат като Пирин и Марек, а за отбор легенда от преди 25 години, какъвто беше Етър, сега никой дори не се и сеща, а Търново си е футболен град, но каква роля би имал Етър в А група? Никаква.
С две думи - ДЪРЖАВАТА ЗАГИВА, А С НЕЯ И ФУТБОЛА.
А да се правят планове за след 10 години и да се търси финансова стабилност ПОНЕ до към 2026, това НИТО ЕДИН КЛУБ В БГ НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ, ВЯРВАЙ МИ!
Без пари толкова - не може да се очаква силен спорт от застаряваща, бедна, болна и проста нация.

Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.