doktora25 написа:Това не е футбол, не е и първенство. Всичко трябва да се ликвидира и да се изгради на чисто от нулата. Най-вече Левски. Отборът отдавна е мъртъв и единствените останали хубави неща в него са Йоргачевич, Прохазка, Стойчо, юношите и Топчо. Клубът обаче заедно с цялата му управленска структура, съдийски подпирания, политически интереси около него (най-вече оня дето се бие в гърдите колко голям левскар е), Столипиновския боклук Георги Иванов, нищожеството Иво Тонев, всички контакти на тези хора, наркоманите, бомбаджиите и побойниците в Сектор Б и НКП, тези които съблякоха Петев и изгониха нормалните хора от стадионите (не слагам всички от Сектор Б и НКП под общ знаменател). На всичко това аз не мога да бъда привърженик и не би ме развълнувал нито трофей, нито евроквота, нито нищо. Всичко това трябва да бъде унищожено и да се започне на чисто.
Но не е само Левски така. Бяха затрити ЦСКА и Локо София. Падението ще е пълно обаче ако слеят ЦСКА и Литекс. Ръководството на Славия от години се гаври с привържениците на отбора, Пловдивските клубове са на командно дишане, едните в постмутренски период, другите се мъчат сами, но и двата не заслужават настоящето си. Черно море с години ги поддържат в златната среда на кочината - български футбол, без видим постоянен напредък. Лудогорец дерибействат и не развиват български футболисти. Сега това с Литекс - най-добре функциониращият клуб - с правилна връзка между отбор и школа. Единствено радват с представянето и функционирането си Берое, Пирин и Монтана, но това не е достатъчно и те не предлагат нужното качество.
Футболът ни има спешна нужда от рестартиране, демутризация и деполитизация, дори това да означава аматьорски статут. Така е най-добре и е единственият правилен път. Всичко трябва да започне отгоре - разпускане на БФС и учредяване на ново със съответния брой години изваждане от УЕФА, ЕКТ и квалификации за ЕП и СП.
С всичко това съм съгласен, че даже и с подписа ти.