"А" Футболна група - Сезон 2015/16

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Мистри

Re: Литекс/Ловеч/ приключи с А ПФГ!

Мнениеот Мистри » 16 дек 2015 18:41

Не е приключил. ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Onze_dOr
Контакти:

Re: Има ли фаул при посягане към вратаря?

Мнениеот Onze_dOr » 16 дек 2015 18:46

НА НИКОЙ ОТ ВАС ЛИ НЕ НАПРАВИХА ВПЕЧАТЛЕНИЕ НАКАЗАНИЯТА ЗА ПФК"ЛЕВСКИ 14" АД?
ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ СИ ИЗМИСЛИ НЕСЪСЩЕСТВУВАЩИ В ПРАВИЛНИКА НА БФС НАКАЗАНИЯ! НЯМА НАКАЗАНИЕ ЗАТВАРЯНЕ НА ЕДИН СЕКТОР ЗА ДВА МАЧА! СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА УДАР НА СЛУЖЕБНО ЛИЦЕ(ДЕЛЕГАТ/СЪДИЯ ) НАКАЗАНИЕТО Е "1-4 МАЧА ЛИШАВАНЕ ОТДОМАКИНСТВО"! ЗА УДАРИ НА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА(ПОЛИЦИЯ, ТВ И Т.Н.) НАКАЗАНИЕТО ЗА ПЪРВО НАРУШЕНИЕ Е "4-6 СРЕЩИ ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО"!
https://www.facebook.com/Mladenov.CSKA/photos/a.421463201220200.101438.229677287065460/1070892309610616/?type=3&theater
Изображение
П.П. "ПРИ ПОВТОРЕН ИНЦИДЕНТ, ЗА КОЕТО И ОТ ДВЕТЕ НАРУШЕНИЯ НА ПУБЛИКАТА, СЕ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ- ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО ДО КРАЯ НА СЕЗОНА"!!!!! ТУК ИМАМЕ ПОВТАРЯНЕ НА ИНЦИДЕНТА ЗА 5 ДНИ!
Ще припознаете ли Пеевски най- накрая? Кога?

Потребителски аватар
fire
Контакти:

Мнениеот fire » 16 дек 2015 18:46

Литекс беше клуба, който показа, как трябва да съществува един ФК у нас! Направиха си стадион, база, имаха перманентно, добра селекция и респективно направиха недостижими изходящи трансфери, като те не бяха един или два :!:
Именно съсипването на този клуб и тази структура въобще е трагедията в случая!
Гнус ме е да слушам всеки ден, как цска и особено, локо сф :mrgreen: липсвали на футбола ни :mrgreen: Та даже, едва ли не без тях не можело :evil: Пълни глупости!
Тези два клуба бяха изхвърлени, заради много милиони дългове и най-вече, заради липсата на някой, който да ги обезпечава. И съвсем нормално!
цска е голям клуб, с голяма публика и след 2 години щеше да се върне в елита! За локо сф не ми се коментира. Има минимум 5 клуба, които липсват далеч повече на А група отколкото столичните железничари! Да, ама тези 5 клуба не са от София, а червено-черните са от там :mrgreen:
Е, Литекс вече ги няма и именно там е трагедията! Вече имаме едва един реален опонент на софийските "грандове"! Остана само Лудогорец, но като съсипят и него с някаква постановка, като тази на "Герена" вече всички ще са "щастливи" и футбола ни ще цъфне е върже :mrgreen: Левски и цска пак ще се редуват за титлата и купата и тогава никой няма да липсва 8-)
Жалко за Литекс! Жалко за футбола ни!

Потребителски аватар
nitro77
Контакти:

Re: За кои години важи наказанието на литекс ?

Мнениеот nitro77 » 16 дек 2015 18:49

Даже и не прочетох всички мнения в темата, но се убеждавам, че "чукча - писател, не читател". Открих няколко объркани предположения и ще се опитам да обясня как стоят нещата:
1. Наказанието на "Литекс" не е за една година, нито за друг конкретен период. Изваден от А група ще рече, че следващия сезон ще играе в Б група, ако вземе лиценз за тази група. Вероятно объркването идва от текста, че състезателите могат да бъдат наказани за една година. Но състезателите и футболният клуб са две различни неща.
2. Ако състезателите от първия отбор на "Литекс" заиграят във втория, ще спечелят ли първо или второ място в Б група? Вероятността за това граничи с научната фантастика. Дори и да побеждават във всички мачове, едва ли "Дунав", "Локо" ГО и "Поморие" ще стоят със скръстени ръце и крака и ще се възхищават на Асприля и компания. Между другото, той обяви, че напуска Литекс и България. След днешното решение, вероятността да го последват всички добри играчи от отбора клони към единица. Не виждам как при това положение, "Литекс Б" би бил някакъв фактор в Б група.
3. Разсъждаването по точка 2 е абсурдно, защото дори и да продължи участието си, "Литекс Б" няма как да влезе в А група, защото е втори отбор, който е допуснат за участие в Б група при действието на някои ограничения, сред които неучастие в турнира за Купата на България и невъзможност за влизане в А група. Нещо повече - ако продължи участието си, "Литекс Б" ще играе следващия сезон във В група, тъй като изпада служебно поради изхвърлянето на основния отбор в Б група.
4. Евентуална смяна на името и седалището на "Литекс Б" с тенденция А група и участие на ЦСКА по принцип е невъзможна, защото това е втори отбор, а не самостоятелен ФК. Освен това, както вече изяснихме, този отбор няма как да участва нито в А, нито в Б група от следващия сезон.
Извинявам се, ако съм пропуснал някоя хипотеза - както споменах в началото, не прочетох всички мнения. Надявам се да съм ви бил полезен. :)

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Новия формат в България!!!!!!!!!!!!

Мнениеот zlatan » 16 дек 2015 18:50

Не искам да влизам в подробности,но искам да попитам нещо и ще моля да говорим само по темата.При новия формат на нашето първенство как се определя края на полусезона.Играят се 36 кръга за сезона или полусезона трябваше да приключи в 18 кръг.Ако не съм прав нека бъда поправен,защото според мен 19 и 20 кръг са от втория полусезон.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
Onze_dOr
Контакти:

Re: Диого Виана с шокиращо признание

Мнениеот Onze_dOr » 16 дек 2015 18:52

ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ СИ ИЗМИСЛИ НЕСЪСЩЕСТВУВАЩИ В ПРАВИЛНИКА НА БФС НАКАЗАНИЯ! НЯМА НАКАЗАНИЕ ЗАТВАРЯНЕ НА ЕДИН СЕКТОР ЗА ДВА МАЧА! СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА УДАР НА СЛУЖЕБНО ЛИЦЕ(ДЕЛЕГАТ/СЪДИЯ ) НАКАЗАНИЕТО Е "1-4 МАЧА ЛИШАВАНЕ ОТДОМАКИНСТВО"! ЗА УДАРИ НА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА(ПОЛИЦИЯ, ТВ И Т.Н.) НАКАЗАНИЕТО ЗА ПЪРВО НАРУШЕНИЕ Е "4-6 СРЕЩИ ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО"!
https://www.facebook.com/Mladenov.CSKA/photos/a.421463201220200.101438.229677287065460/1070892309610616/?type=3&theater
Изображение
П.П. "ПРИ ПОВТОРЕН ИНЦИДЕНТ, ЗА КОЕТО И ОТ ДВЕТЕ НАРУШЕНИЯ НА ПУБЛИКАТА, СЕ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ- ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО ДО КРАЯ НА СЕЗОНА"!!!!! ТУК ИМАМЕ ПОВТАРЯНЕ НА ИНЦИДЕНТА ЗА 5 ДНИ!

honda
Контакти:

Re: Класиране в А група след изваждането на Литекс

Мнениеот honda » 16 дек 2015 18:53

PFC Litex написа:alexdb на колко 15 годинки си, че така се напъваш?
Та в тази правна джунгла България крайно решение, кога се е вземало?
Висшия орган на футбола е ИК и те решат ли да анулират решенията на комисиите под тях никой нищо не може да им каже.
Аз не искам да е така, но за жалост това е реалността.

Това къде го прочете?
ИК няма правомощия да променя решенията на която и да е комисия поне според сега действащия Устав.
Между другото ,ако наистина са ва наказали по чл 28 ал1 - наказнието не е само изваждане от групата ,но е записано за какъв период от време е - 1 година. Така ,че догодина няма как да играете в Б група. Според мен може да се включите в първенство 2017/18 от най-ниското ниво на футбола. Друг е въпроса дали според чл 28 ал 1 имате право да играете за Купата ,защото там освен наказанието изваждане от групата е и пределно ясно написано ССП.
Най-малкото не съм сигурен дали ще имате футболисти,които не са наказани (тук ДК направи гаф) всички футболисти ,които са вписани в тимовия лист трябва да бъдат наказани за самоволно напускане на терена( самоволно напускане на терена се счита за червен картон). Между другото какво наказание трябва да ви сложат за отказ от даване на допинг проба? Там правилата също са пределно ясни- отказ от даване на проба е равносилно на положителна проба.
Но все пак първо да изчакаме решенията на АК. За мен и БФС и Литекс направиха няколко уникални гафа и просто не знам как всичко ще завърши.

Потребителски аватар
Onze_dOr
Контакти:

Мнениеот Onze_dOr » 16 дек 2015 18:54

Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Новия формат в България!!!!!!!!!!!!

Мнениеот PFC Litex » 16 дек 2015 18:54

zlatan написа:Не искам да влизам в подробности,но искам да попитам нещо и ще моля да говорим само по темата.При новия формат на нашето първенство как се определя края на полусезона.Играят се 36 кръга за сезона или полусезона трябваше да приключи в 18 кръг.Ако не съм прав нека бъда поправен,защото според мен 19 и 20 кръг са от втория полусезон.

Това е описано в наредбите, същите тези наредби, по които беше взето решението за Литекс.
20-ти кръг е част от първия полусезон.
Технически погледнато към момента мача е прекратен, но решения за него все още не са взети, така че кръга реално не е приключил.
В "А" и „Б” ФГ за завършване на първия полусезон се счита последния изигран кръг от календарната 2015 г.

Дали това е редно или не, моето и твоето мнение нямат абсолютно никакво значение.
Ние изгоряхме, Левски ще изгорят.
Писах го преди няколко часа, честита титла на Лудогорец, те нямат вина за случващото, просто се оказаха печелившите.
Последна промяна от PFC Litex на 16 дек 2015 18:58, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 16 дек 2015 18:55

Сега предполагам всички са доволни от форумните мекерета до самия Гриша Ганчев. Само че обикновения фен на Литекс никой не го пита. Спокойно ловчанлии, Литекс никога не е бил Осъм и обратно. Ще си възродите градския отбор, което е по-хубаво. А на останалите ще кажа - всички ще минете през това чистилище, системата е такава... Включително и господата в синьо, те също ще минат през В групите, па макар и с нова трибуна, помнете ми думите.
Изображение

Върни се в “Архив”