James Beattie написа:А как отбори като Лудогорец, Берое, Левски ще спечелят титлата в България, като не участват в националното пътвенство, а в Балканската лига? Искаш Дунав ли да е Шампион догодина, като играе с Монтана и Пирин?
Може би, който от БГ отборите е най-високо в крайното класиране на Балканската лига , ще му се дава титлата от БГ ?
И ако има такава Балканска лига, тя много бързо ще се разчисти от български отборчета, защото ще изпаднат и на тяхно място ще влизат гърци или румънци или др.
Българското първенство спира своето съществуване във формата, който познаваме. Създава се Българска Дивизия, която ще бъде второ ниво и ще дава възможност всяка година, един български представител да влиза в Балканската лига.
Аз бих попитал привържениците на Лудогорец, Берое и Левски, ако можеха да избират в кое от двете първенства биха желали да участват - ШЛ или Българското първенство ? И кое от двете биха искали повече да спечелят ?
Колкото до разчистването, колкото и трагично да е представянето на българските отбори, то със сигурност всеки сезон ще има най-малкото един представител, каквото и да се случи. Освен това, не смятам, че българските отбори са по-слаби от Раднички Ниш, Войводина, Клуж или Арис.
Искам да повторя още веднъж, че преди 25 год. е съществувала подобна лига и това е било първенството на Югославия с представители на Сърбия, Хърватия, Македония, Черна Гора, Косово, Албания, Босна и Словения. Тяхната лига е просъществувала десетилетия без никакви проблеми. Питай някой от по-старите сърби, дали не му липсват мачовете срещу Хайдук, Динамо З, Марибор, Вардарс Скопие или Сараево ?
ПП: Не знам дали примера ти за това , шампион да бъде, този отбор, който е най-напред в Балканската лига е ироничен, но аз също съм си мисли по-въпроса и това също е вариант, който може да се приеме.