Балканска лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

James Beattie

Re: Балканска лига

Мнениеот James Beattie » 15 дек 2015 02:43

А как отбори като Лудогорец, Берое, Левски ще спечелят титлата в България, като не участват в националното пътвенство, а в Балканската лига? Искаш Дунав ли да е Шампион догодина, като играе с Монтана и Пирин? :mrgreen:

Може би, който от БГ отборите е най-високо в крайното класиране на Балканската лига , ще му се дава титлата от БГ ?

И ако има такава Балканска лига, тя много бързо ще се разчисти от български отборчета, защото ще изпаднат и на тяхно място ще влизат гърци или румънци или др.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 15 дек 2015 02:50

James Beattie написа:А как отбори като Лудогорец, Берое, Левски ще спечелят титлата в България, като не участват в националното пътвенство, а в Балканската лига? Искаш Дунав ли да е Шампион догодина, като играе с Монтана и Пирин? :mrgreen:

Може би, който от БГ отборите е най-високо в крайното класиране на Балканската лига , ще му се дава титлата от БГ ?

И ако има такава Балканска лига, тя много бързо ще се разчисти от български отборчета, защото ще изпаднат и на тяхно място ще влизат гърци или румънци или др.

Българското първенство спира своето съществуване във формата, който познаваме. Създава се Българска Дивизия, която ще бъде второ ниво и ще дава възможност всяка година, един български представител да влиза в Балканската лига.

Аз бих попитал привържениците на Лудогорец, Берое и Левски, ако можеха да избират в кое от двете първенства биха желали да участват - ШЛ или Българското първенство ? И кое от двете биха искали повече да спечелят ?
Колкото до разчистването, колкото и трагично да е представянето на българските отбори, то със сигурност всеки сезон ще има най-малкото един представител, каквото и да се случи. Освен това, не смятам, че българските отбори са по-слаби от Раднички Ниш, Войводина, Клуж или Арис.

Искам да повторя още веднъж, че преди 25 год. е съществувала подобна лига и това е било първенството на Югославия с представители на Сърбия, Хърватия, Македония, Черна Гора, Косово, Албания, Босна и Словения.

Тяхната лига е просъществувала десетилетия без никакви проблеми. Питай някой от по-старите сърби, дали не му липсват мачовете срещу Хайдук, Динамо З, Марибор, Вардарс Скопие или Сараево ?

ПП: Не знам дали примера ти за това , шампион да бъде, този отбор, който е най-напред в Балканската лига е ироничен, но аз също съм си мисли по-въпроса и това също е вариант, който може да се приеме.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 15 дек 2015 02:59

dunavfc написа:Искам да повторя още веднъж, че преди 25 год. е съществувала подобна лига и това е било първенството на Югославия с представители на Сърбия, Хърватия, Македония, Черна Гора, Косово, Албания, Босна и Словения.

Тяхната лига е просъществувала десетилетия без никакви проблеми. Питай някой от по-старите сърби, дали не му липсват мачовете срещу Хайдук, Динамо З, Марибор, Вардарс Скопие или Сараево.

А дали някой отбор е имал алтернатива и дали е можело да се създадат отделни държавни първенства, след като са се намирали в Социалистическа Федеративна Република Югославия? Не е ли същото и със СССР ?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 15 дек 2015 03:07

Само да направя една корекция. Албания не е била част от Югославия, моя неволна грешка.

James Beattie написа:
dunavfc написа:Искам да повторя още веднъж, че преди 25 год. е съществувала подобна лига и това е било първенството на Югославия с представители на Сърбия, Хърватия, Македония, Черна Гора, Косово, Албания, Босна и Словения.

Тяхната лига е просъществувала десетилетия без никакви проблеми. Питай някой от по-старите сърби, дали не му липсват мачовете срещу Хайдук, Динамо З, Марибор, Вардарс Скопие или Сараево.

А дали някой отбор е имал алтернатива и дали е можело да се създадат отделни държавни първенства, след като са се намирали в Социалистическа Федеративна Република Югославия? Не е ли същото и със СССР ?

Няма ли са алтернатива, но смятам, че това няма връзка с това, дали една подобна лига има повече ползи от пасиви.

ПП: Лека от мен, колега ! С удоволствие, утре бих ти отговорил и на останалите съображения. Искам да подчертая, че не се опитвам да налагам моето мнение и да твърдя, че това, което казвам е правилно. Аз просто смятам, че всички отбори на балканите биха имали полза от една подобна лига. Полза от зрителски интерес, приходи от билети, телевизионни права, реклама, повишаване на конкуренцията и т.н.

Вижда се, че сегашните първенства на Балканите до голяма степен са неравностойни и безинтересни. В повечето държави с изключение на Румъния, почти всяка година шампиона е един и същ. Точно, поради тази причина от Селтик и Рейнджърс обмислят да варианта да се присъединят към "Висшата Лига".

pomiqr271

Мнениеот pomiqr271 » 15 дек 2015 09:01

Каква дискриминация спрямо Македония, Черна гора, Косово, Албания, Хърватия, Словения, Босна и Херциговина и Турция. Накрая лигата да не се окаже с 90% гръцки и румънски отбори и с по 1-2 представителя от останалите държави, които си предложил. Как така 9 отбора ще участват в европейските турнири при положение, че лигата ще е на последно място в ранглистата на УЕФА? Как ще се провежда турнира за купата? Как реши 5 отбора в Лига Европа, когато там играят по 3 отбора максимум от първенство?

petar_m_popov
Контакти:

Мнениеот petar_m_popov » 15 дек 2015 10:00

James Beattie написа:А кой ще плаща пътуванията на ЦСКА за гостуванията? Пак ли държавата и данакоплатците? :mrgreen:

Ти го заби.Пък и то ще има бая зя плащане.Едно цска в балканската едно в българската едно във втора българска и братята от Ловеч като сложим

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 дек 2015 10:03

Няма как да стане. УЕФА няма да разреши, защото ще се създаде пандемия - Шотландия с Англия, Португалия с Испания, Австрия с Германия, Белгия с Холандия, Скандинавските държави и т.н..
Друга причина е,че повечето традиционни отбори няма да се задоволят с идеята да бъдат в Б група на тази лига.
По-добрият вариант е купа балканска през зимната пауза вместо контроли.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 15 дек 2015 10:38

dunavfc написа:
James Beattie написа:А как отбори като Лудогорец, Берое, Левски ще спечелят титлата в България, като не участват в националното пътвенство, а в Балканската лига? Искаш Дунав ли да е Шампион догодина, като играе с Монтана и Пирин? :mrgreen:

Българското първенство спира своето съществуване във формата, който познаваме. Създава се Българска Дивизия, която ще бъде второ ниво и ще дава възможност всяка година, един български представител да влиза в Балканската лига.

Аз бих попитал привържениците на Лудогорец, Берое и Левски, ако можеха да избират в кое от двете първенства биха желали да участват - ШЛ или Българското първенство ? И кое от двете биха искали повече да спечелят ?
Колкото до разчистването, колкото и трагично да е представянето на българските отбори, то със сигурност всеки сезон ще има най-малкото един представител, каквото и да се случи. Освен това, не смятам, че българските отбори са по-слаби от Раднички Ниш, Войводина, Клуж или Арис.

Искам да повторя още веднъж, че преди 25 год. е съществувала подобна лига и това е било първенството на Югославия с представители на Сърбия, Хърватия, Македония, Черна Гора, Косово, Албания, Босна и Словения.

Тяхната лига е просъществувала десетилетия без никакви проблеми. Питай някой от по-старите сърби, дали не му липсват мачовете срещу Хайдук, Динамо З, Марибор, Вардарс Скопие или Сараево ?

ПП: Не знам дали примера ти за това , шампион да бъде, този отбор, който е най-напред в Балканската лига е ироничен, но аз също съм си мисли по-въпроса и това също е вариант, който може да се приеме.

Аз подкрепям отвсякъде и също много често съм си мислил за това. Вярно че организацията ще е доста трудна в началото, ама един път като се наместят работите, ще е супер. А за национален шампион може да се обявява носителят на купата да речем.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 15 дек 2015 10:42

Alexx написа:Няма как да стане. УЕФА няма да разреши, защото ще се създаде пандемия - Шотландия с Англия, Португалия с Испания, Австрия с Германия, Белгия с Холандия, Скандинавските държави и т.н..
Друга причина е,че повечето традиционни отбори няма да се задоволят с идеята да бъдат в Б група на тази лига.
По-добрият вариант е купа балканска през зимната пауза вместо контроли.

Ако идеята прилапа сериозни спонсори, УЕФА много бързо ще се навие :) А другите традиционни отбори къде са сега - в златната среда, същата работа, тъй че... А не е като да няма да имат шанс да влязат.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 15 дек 2015 10:52

Има смисъл от един турнир през зимната пауза, в който да участват максимум по 1-2 отбора от страна, примерно шампионът и носителят на купата или определени по някакъв друг критерий. Вместо да мислят какви контроли да играят, как да не загубят форма, правят си физическата подготовка и после яко мачове със силни съперници, публика ще има.
Едва ли УЕФА ще има против такъв турнир.
Въпросът е къде ще се провежда, че трябва да е по-топъл климат. В София, Букурещ, Белград примерно не става през зимата.
Аз съм си мислил и дали не е възможно турнирът за купата на страната да се провежда по това време. Прави се да кажем една добра база в Петрич с 5-6 терена и много наши отбори няма да ходят да си дават парите по Турция, Кипър за подготовка.
Идеята е да нямаме зимна пауза, а да е както в Англия.

Върни се в “Футбол - Свят”