Най-после: наблюдаваме огромен звездопад тази вечер!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Re: Най-после: наблюдаваме огромен звездопад тази вечер!

Мнениеот shumkar_44 » 14 дек 2015 13:02

Информацията, която сте предоставили е неточна. Според последните изчисления на базата на наблюдения от пуерториканската обсерватория "Аресибо", разстоянието в най-близката точка на преминаване на 2003 SD220 спрямо Земята е всъщност с 10% по-голямо. Така или иначе, няма безспорни доказателства за възникване на земетресения под въздействието на преминаващи астероиди. Въпреки това, информацията че НАСА е включила 2003 SD220 в списъка на потенциално опасни астероиди е акуратна, ала това е направено във връзка с бъдещите четири преминавания на астероида в следващите 12 години. Все пак призовавам за спокойствие, тъй като не считам, че в данните за астероида има нещо твърде притеснително.
Толстолоб, на теб съм роб.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 14 дек 2015 13:59

Мене не ме вълнива така нареченият "звездопад" , защото може да се наблюдават такива всяко лято. Другарю Шумкар, знаеш ли дали ще можем да наблюдаваме комета скоро? Запалих се по астрономията с кометата Хейл-Боб , която наблюдавах с просто око , като малко момче през 90те. Очертава ли се скоро да наблюдаваме някакво подобно явление, което да е достъпно и за неекипирани любителски астроними? Имам предвид , комета с опашка, която да може да се наблюдава в продължение на дни. Последната такава се разпадна на обратната страна на Слънцето и не успяхме да я видим с просто око.

Преди няколко години се бях надъхал и всяка вечер наблюдавах небето , в очакване да видя супернова. Бях, чел за невероятно бързото свиване на Бетелгейзе и, че се очаква скоро да избухне и да е като втора Луна по яркост на небосвода. Все пак е възможно, до края на живота си да успеем да наблюдаваме това явление.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 14 дек 2015 14:15

Прочетете по-предишното ми мнение относно кометата "Каталина".

Иначе това, което астрономите знаем за червените гиганти, не е достатъчно, за да Ви отговоря категорично каква точно ще е съдбата на Бетелгейзе. Експлозията вероятно ще се случи относително скоро (до 1 милион години), ала това са само предположения.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 14 дек 2015 15:21

Сигурно ли е, че ще е тази вечер, защото различните източници се обединяват около 2 различни момента за максимума - тази вечер към 20:00 и през изминалата нощ към 1:00, "преписвайки" много един от друг. Аз наблюдавах снощи, за съжаление в градски условия, но нямам възможност извън града, бяха на групи от по 2-3 метеора на всеки 10-15 минути, но не мога да преценя това ли беше максимумът.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 14 дек 2015 15:31

doktora25 написа:Сигурно ли е, че ще е тази вечер, защото различните източници се обединяват около 2 различни момента за максимума - тази вечер към 20:00 и през изминалата нощ към 1:00, "преписвайки" много един от друг. Аз наблюдавах снощи, за съжаление в градски условия, но нямам възможност извън града, бяха на групи от по 2-3 метеора на всеки 10-15 минути, но не мога да преценя това ли беше максимумът.

Приятелю, единственото "сигурно" за астрономите, които са на моята възраст е, че се радваме, когато сме се сетили да си свалим бельото преди да уринираме. Съветвам Ви да грабнете телескопа и да посрещнете ранната сутрин на 26-ти извън града, ако искате оптимална видимост.

Потребителски аватар
jeleev
Контакти:

Мнениеот jeleev » 14 дек 2015 17:19

За мен е огромна мистерия как ителигентни хора могат да гледат тази простотия биг брадър и Евгени Минчев за десерт.

Потребителски аватар
ugly bug
Контакти:

Мнениеот ugly bug » 14 дек 2015 18:02

shumkar_44 написа:
doktora25 написа:Сигурно ли е, че ще е тази вечер, защото различните източници се обединяват около 2 различни момента за максимума - тази вечер към 20:00 и през изминалата нощ към 1:00, "преписвайки" много един от друг. Аз наблюдавах снощи, за съжаление в градски условия, но нямам възможност извън града, бяха на групи от по 2-3 метеора на всеки 10-15 минути, но не мога да преценя това ли беше максимумът.

Приятелю, единственото "сигурно" за астрономите, които са на моята възраст е, че се радваме, когато сме се сетили да си свалим бельото преди да уринираме. Съветвам Ви да грабнете телескопа и да посрещнете ранната сутрин на 26-ти извън града, ако искате оптимална видимост.

Направо разцепи мрака с тез гащи! :)
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 14 дек 2015 19:58

Никога не съм вярвал на астрономията,защото ИСТИНСКИ ВЯРВАМ В АСТРОЛОГИЯТА ! Само,че не тази която дават по телевизията,пишат по вестниците и шмекеруват наляво-надясно.А истинската,която е строго индивидуална за всеки един човек...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 14 дек 2015 20:45

Drunken_Master написа:Никога не съм вярвал на астрономията,защото ИСТИНСКИ ВЯРВАМ В АСТРОЛОГИЯТА ! Само,че не тази която дават по телевизията,пишат по вестниците и шмекеруват наляво-надясно.А истинската,която е строго индивидуална за всеки един човек...

Без частта за астрономията Ви разбирам, все пак и аз съм мормон.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 14 дек 2015 22:21

Drunken_Master написа:Никога не съм вярвал на астрономията,защото ИСТИНСКИ ВЯРВАМ В АСТРОЛОГИЯТА ! Само,че не тази която дават по телевизията,пишат по вестниците и шмекеруват наляво-надясно.А истинската,която е строго индивидуална за всеки един човек...

Тоест, че космосът влияе на живота ти. Би ми било интересно, да чуя как точно?

Върни се в “Свободна зона”