Левски (София) - Литекс (Ловеч) |12,12,2015| 16:30ч.
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски (София) - Литекс (Ловеч) |12,12,2015| 16:30ч.
Аз ще си кажа за половината мач, защото преди всичко става дума за играта. Милиев е егати тъпото парче. На гърба ти да има нападател и да връщаш топка към вратаря е безумна глупост. Топката внаги трябва да се чисти настрани. След дълъг извеждащ пас е задължително, дори да имаш добри умения, каквито Милиев няма. А отбора за пореден път не може да съзаде, почти нищо повече от пасове около 30тия метър. Липсва острота в атака и се губи време в пасове. Ако така се продалжава, нищо няма да излезе накрая. С нищо няма да изненадаме нито един отбор и ще е мъка всеки мач. А най-тъпото е, че този мач беше прекратен и не е приятно, така да се печелят точки. Хем е незаслужено предвид резултата, но няма и как иначе, при тази постъпка. Аз си искам мача, ама го отнеха...
"Левски" този полусезон горе-долу заздрави защитата, нямаше толкова фрапантни грешки. Някой да изтърве човека си, да, но като цяло противниците трябваше доста да се потрудят, за да надхитрят "сините" защитници. До вчера. Когато пуснаха едно от недоразуменията, които се подвизаваха и хранеха на гърба на отбора до миналата година и това, което няколко сезона късаше нервите на "сините" запалянковци, се случи за по-малко от 20 минути. Не просто бавна реакция и изтърван противников футболист или малшанс, а изначално грешно решение, което няма и 1% възможност да доведе до добро отиграване. Как ще засилиш топката с глава към вратаря, като посоката и на топката и на главата ти е една и съща, а скоростите, с които се движат, са съизмерими. Отделен е въпросът, че и нападателят е предприел сходна траектория и най-правилното е да отклониш топката встрани, т.е. далеч от него, а не да я продължиш на пътя му, независимо с каква скорост.
Просто не виждам с какво могат да бъдат полезни играчи като Милиев.
Просто не виждам с какво могат да бъдат полезни играчи като Милиев.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.
Съдийският наблюдател на дербито между "Левски" и "Литекс" Димо Момиров коментира скандалите от двубоя на Герена. След края на срещата той говори ексклузивно пред "7 дни спорт".
"Съдиите се справиха добре, ще им поставя оценка, каквато заслужават. Червените картони са червени картони. Единствените ми претенции са, че той не показа жълт картон на Мигел Бедоя в 15-ата минута за провокация към Бьорн Йонсен", каза Момиров, който преди беше шеф на Съдийската комисия.
Той коментира и ситуацията с Веселин Минев в началото на срещата.
"Толкова рано в мача не може да се покаже червен картон, освен това при такова бутане, което е при спряла игра и в гръб. Това си е жълт картон и съдията правилно го показа", завърши Момиров.
Red_Neck написа:Betchualeng Arnaikem написа:
Сори, ама още след първия ЧК беше нормално играчите от двата отбора да свият перките. Особено тия от Литекс, виждайки с каква лекота идват картоните. Играчите на двата отбора през цялото време се надпреварваха да се бутат, подритват и да си влизат в ГАЛОП помежду си. От нашите - удар без топка, посягане към вратаря, опита на нашия да скочи на Йонсен.. От техните.. удар без топка, нарушението на Йонсен преди да излети си беше само то за картон, смел скок на Перез за удар без топка и ЧК (и да останат с 9 човека в 43 минута???)... това е само на едро, пак казвам: и от двата отбора играеха все едно картоните нямат значение, за половината топки посягаха с такава мисъл.
Дано да греша, но ако нашите не участват, ще излезе, че Литекс по някаква причина са решили да не изиграят този мач.
Никой не може да ме убеди, че без поне част от играчита да са имали нещо наум ще се играе по този начин, ще се посяга с такава лекота и на никой няма да му пука от това коя минута е, какъв е резултата и т.н.
Донякъде съм съгласен, но с една бележка - картоните излизах лесно само в едната посока!
Повтаряме се многократно, но при първия ЧК Бедоя два пъти налита на Йонсен! Каква беше санкцията за Бедоя и как трябваше да реагира Йонсен?
В 11 минута Минев (вече с жълт) извърши грубо нарушение, чернодрешкото пусна авантаж, но не санкционира Минев след това!
Гаджев какво да го коментираме .... всички го познаваме и му знаем номерцата, но чернодрешкото се направи на слепок.
При втория ЧК, Бодоя дори физически да не докосва вратаря, посяга опасно в малкия пенал. Вратаря вече държи токпката в ръцете си. Тези ситуации се свирят в 99% от случаите, но не и днес.
Проблемът беше, че съдията открито демонстрираше двоен стандарт и то по най-груб начин! Мисля, че това накара Стоилов да извади отбора, но скоро ще разберем дали не е било предварително планирано (в което аз лично се съмнявам).
Бедоя може да тръгва към Йонсен, но не го докосва(няма контакт между крайниците на бедоя и тялото на Йонсен), докато Йонсен го блъска на два пъти ,като втория път доста силно-направо вдигана Бедоя половин метър над земята. Това ако не е червен картон ,аз не знам какво е червен картон.
В 11-та минута има много остър ,но "чист" шапагат на Минев -играе чисто за топката и взема топката, няма контакт с краката на Асприля.
За Гаджев - в тази ситуация трудно може да се даде дори нарушение . Топката е изцяло на Гаджев -той скача и играе с топката ,няма движение на ръката към лицето на Гълъбов(няма т.н." камшично движение") . Гълъбов се приближава откъм към гърба на Гаджев и се опитва да вземе топка за която Гаджев е по-добре пласиран.Иначе Гълъбов е с около 20 см по-висок от Гаджев но не беше добре позициониран.
Говорих с един от най-добрите български съдии за всички времена, без да може да бъде обвинен в пристастия към Левски, според него( а и според мен) няма фрапантни грешки на Г.Йорданов.
Между другото освен тези ситуации в които играчи на Литекс получиха чк, има поне още 3 ситуации в които играчи на Литекс правеха глупости.Ако Бедоя и Белайд имаха малко повече акъл в главата си,можеха да заработят дузпи за безумни действия на Перез и Гълъбов още преди последната минута на мача.
От цялата работа най-много ме е яд за Люпко Петрович. Като цяло нямаше фрапантни грешки на съдията. За мен това си беше сценарий.
- ralka_levskarka
- Контакти:
Въпросният Перез се върна точно от наказание, а Йонсен още на мача в Ловеч, завършил в полза на Левски си беше за Червен картон, не от Левски са им виновни, те просто са си такива.
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
-
- Контакти:
ralka_levskarka написа:Въпросният Перез се върна точно от наказание, а Йонсен още на мача в Ловеч, завършил в полза на Левски си беше за Червен картон, не от Левски са им виновни, те просто са си такива.
А вашите не бяха ли за картони също???
- MASTER_COOL
- Контакти:
Няма по - груби и невъзпитани играчи от братята Миневи и рендето Гаджев
За да не стане така, че забравям от нашите ! При нас това е Галчев

[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
MASTER_COOL написа:Няма по - груби и невъзпитани играчи от братята Миневи и рендето Гаджев![]()
Пренебрегваш Моци и Дяков?
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]
- batmanlevski
- Контакти:
ко стана с Литекс,бе, вчера така хукнаха да бягат от мача, че сигурно за се прибрали на спринт до Ловеч,дали са стигнали вече , някой знае ли нещо 

нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !
[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]