honda написа:И мен както всички левскари ме е яд от вчеаршния мач.
Но още повече ме яд от това ,че някакви "левскари" ,който няколко месеца не се бяха появявали във форума след няколко слаби мача(аз не считам че вчерашния мач беше слаб до 100-та минута,а оттам нататък мача се доиграваше(колко пъти се е случвало до обръщалка в продълженията)) отново изпълзяха и започнаха да критикуват -треньор,директори, играчи. Един казва "ние сме Левски и на нас нищо друго освен първото място и Купата не ни задоволява". Съмнявам се че има някой във форума ,който се радва на успехите на Левски от мен и да иска успехи повече от мен. Но нека се върнем към реалността -годишния бюджет на Левски е точно толкова ,колкото Лудогорец(няма лошо след като могат да си го позволят) плати за Сисиньо(има и такъв футболист). Заплатите на Марселиньо,Кешеру и Сисиньо на месец е повече отколкото заплатите на всички футболисти на Левски заедно с треньорския щаб за ...2 месеца. Ами тогава за какво говорим?
Ами с тези играчи -толкова ,както се казва "С тези коне ,такава кушия".
Да се върнем към вчерашния мач. Още преди мача писах,че главни действащи лица ще бъдат съдиите- ами за съжаление за кой ли път познах.
Да изреждам ли - отменен напълно редовен гол на Левски. В съвременния футбол в мач на елиминация между равностойни отбори в 90% от случаите отбора ,който вкара първи гол печели мача. На всеки беше ясно че в тези формации на Левски и Литекс,който вкара първи гол ,той ще спечели, другия отбор много трудно ще го върне. За мен ситуацията около този гол въобще не е сложна- Гаджев и защитника са в непосредствена близост един до друг (на около 1м един от друг) и дори не са на една линия Гаджев е на около една крачка ПРЕД защитника на Литекс, под какъвто и да е ъгъл да се гледа тази ситуация няма как да се обърка-просто няма Гаджев да се окаже зад защитника. Когато показаха страничния съдия ,на мен ми стана ясно,че той знае че е сбъркал и е много вероятно това да бъде последния му мач в кариерата му(това е най-нормалното наказание за умишлена грешка пряко повлияла на резултата и на ктаиния изход не само на мача ,но и на целия турнир). Ддур е въпроса срещу какво го е направил. За мен най-нормалното нещо на света е Левски да подаде контестация и да изиска съдийската бригада да бъде подложена на детектор на лъжата и да отговорят на въпроса дали им е оказван натиск и ако е оказван от кого.
Друга ситуация- Асприля излезна от терена и ритна талисмана на Йоргачевич(бутилката със специална светена вода) и стъпка другия му талисман -кръст. И затова не получи нищо. Само за самоволно излизане от терена минималното наказание е жълт картон ,без да броим обидните действия срещу Йоргачевич. Но нищо не последва понеже жълт картон на Асприля ,значеше да не играе срещу нас в събота. Много ми е интересно дали ще бъде наказан по запис. Но за сметка на това тези от нашите ,които висяха с картони не бяха пропуснати. Друга ситуация -при която Китамбала вкара топката във вратата на Литекс ,наистина топката го удря в ръката ,но след като е изминала много късо разстояние-по малко от необходимата една обиколка на топката за да се счита че е имало удар. И интересно как Т.Тасков видя ситуацията след като се разигра за по-малко от 1/20 от сек - време за което човешкото око не може да различи ситуация.
Още преди мача писах ,че съдията Т.Тасков ще ни заколи и както винаги го прави. Този съдия показва много старнни трактвки на игра с ръка в наказателното поле,но винаги в ущърб на Левски. За никой не е тайна че преди около 17-18 години той беше юноша при нас ,но беше изгонен и сега ни го връща при всяка възможна ситуация. Тук е и ролята на БФС- нормално ли на такъв завързан мач да се поставя съдия ,за който се знае че има специално отношение към единия от отборите и този съдия е показвал това отношение многоктано.
Защо сравняваш бюджета на Левски с този на Лудогорец? Сравни го с бюджетите на Литекс, Берое, Локомотив и Пирин. Тези отбори също ни биха. Лично аз не смятам, че нашите футболисти са по- слаби от техните. Делиорманци не ги броя, те са друг финансов сегмент. За сега. Колкото до вчерашния мач- коментирай смените, моля. И каква промяна в игровия облик на Левски забеляза когато противника остана с човек по- малко? А след промяната на резултата? Един адекватен треньор реагира веднага. За това всички известни бивши играчи на Левски (къде повече, къде по- малко сдържано) се изказват негативно за играта на отбора.