Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 15:47

dunavfc написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Не само, че проблемите ни не идват от ЕС, а ЕС е единственото хубаво и положително нещо в тая умряла и заспала държава....

Точно от там идват проблемите ;) Да не би да си затворихме реакторите от мазохизъм и подписахме 20 годишни заробващи договори с чипсовете по същите причини ;)

Аз не си спомням токът преди 10 год. в България да е бил по-поносим или доходите в България да са били по-добри от сега, за да смятаме, че затварянето на АЕЦ "Козлодуй" е нещо фатално за страната ни. По принцип на тема енергетика, никога не се включвам, защото това е тема, която ми е абсолютно табу, но със сигурност не ми трябва, кой знае, колко да разбирам, че да разбера, например, че една от причините за скъпият ток в България е далаверите с американсктие тецове, а там вината на ЕС не виждам, каква може да бъде.

Ами провери де 8-) Сам ще се убедиш колко по- евтина е била елекроенергията. А както знаем, скочи ли ткът, скачат и цените на всички стоки 8-) Е, същото не може да се каже за заплатитте 8-) И може би там някъде, живяхме най-добре и имаше най-добър баланс между цени и заплати (имам предвид времето на прехода). От там нататъ сме само назад и надолу 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 15:54

petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Не само, че проблемите ни не идват от ЕС, а ЕС е единственото хубаво и положително нещо в тая умряла и заспала държава....

Точно от там идват проблемите ;) Да не би да си затворихме реакторите от мазохизъм и подписахме 20 годишни заробващи договори с чипсовете по същите причини ;)

Да напуснат, щом не им харесва!

Източноевропейците, които сега правят всички възможно, за да разрушат ЕС, очевидно са схванали основните принципи на европейското сътрудничество напълно погрешно. Те явно смята, че могат да "доят" пари от Запада и в същото време да си правят, каквото поискат. Само че милиардите от насърчителните фондове и предимствата на общия пазар, които те ползват, са свързани със задължението за солидарност. Комуто това не изнася, може да напусне общността и да си търси щастието на друго място! В такъв случай обаче, стотиците хиляди източноевропейци, които работят в ЕС, ползвайки правото на свободно придвижване в общността, ще трябва да си останат у дома.

По подобен начин се държат впрочем и гърците: те получиха първите спасителни милиарди от Европа за банките си, но продължават упорито да не спазват задълженията си като член на ЕС – нито по отношение на бежанците, нито в защитата на външните граници на общността. Гърция има силен морски флот, но неясно защо не патрулира с него в крайбрежни води, за да сплашва трафикантите на хора. В същото време Атина отказва да приеме предложената ѝ от ЕС помощ за тази цел, с което съзнателно задълбочава проблемите.

Нищо добро не ни чака

Досега ЕС винаги е успявал да се справи с всяка кризисна ситуация, включително като е наливал много пари в решаването на проблемите. Този път обаче става дума за нещо много по-значително: под въпрос е разбирането за това, какво представлява ЕС, кои са основните му принципи, правила и ценности.

Ние не желаем да имаме нищо общо с една Европа, изградена според представите на Фицо, Орбан и сие. Направо абсурдно е да се очаква от нас да плащаме за тази банда от десни популисти! Солидарността, скъпи съседи, не е еднопосочна улица. Може пък идеята за един мини-ЕС да не е била чак толкова грешна …

Източник: Дойче веле

Дрън, дрън ;) Да напуснем, само да кажат каква е процедурата 8-) Дойче Веле чии интереси да защитава, на богатите германци или на бедние източноевропейци 8-) Гърция била виновна за бежанската криза...смях 8-) Що няма и една думичка за техния канцлер, дето ги привика в Германия и като цял в Есропа 8-) Ей това ви е безпристрастната журналистика 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 дек 2015 16:43

CTAHKO написа:Кризата е едно от оправданията на управляващите ;) Да не би само за нас да е имало криза ;)

Пак глупости ръсиш. Изобщо не си в час и не знаеш как се развиват различните сектори, но пък много ти знае устата от някакви там твои фалшиви интернет източници. От първо лице ти казвам как стоят нещата, пък ти ако искаш продължавай с твоите малоумни мантри - аз няма да се хабя да оспорвам абсолютни безсмислици и лъжи.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 дек 2015 16:46

diplomat написа:
CTAHKO написа:Кризата е едно от оправданията на управляващите ;) Да не би само за нас да е имало криза ;)

Пак глупости ръсиш. Изобщо не си в час и не знаеш как се развиват различните сектори, но пък много ти знае устата от някакви там твои фалшиви интернет източници. От първо лице ти казвам как стоят нещата, пък ти ако искаш продължавай с твоите малоумни мантри - аз няма да се хабя да оспорвам абсолютни безсмислици и лъжи.

Ти знаеш от първо лице как стоят нещата във всички сектори ли :o
Странно как тази криза все у нас си харесва да стои. Сигурно управляващите добре я подхранват.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 16:50

diplomat написа:

Ами знам само, че Исландия фалира и в момента пак са по-добре от нас 8-) Освен риболов, какви други секори имат в Исландия, че не се сещам :roll: Гърците са същата работа 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 06 дек 2015 16:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 дек 2015 16:52

Кашчей написа:
diplomat написа:

Странно как тази криза все у нас си харесва да стои. Сигурно управляващите добре я подхранват.

Явно хортуването ти със Станко започва да те принизява на неговото ниво. Мислиш ли изобщо, преди да коментираш? :?:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 16:54

diplomat написа:
Кашчей написа:
diplomat написа:

Явно хортуването ти със Станко започва да те принизява на неговото ниво. Мислиш ли изобщо, преди да коментираш? :?:

Защо пък "принизява" 8-) Напротив, извисява се 8-) А хортуването с мен е истинско удоволствие за всеки, който желае да получи душевен оргазъм 8-)А страничните наблюдатели като теб са душевни онанисти 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: АКЦИЯТА НА ВМРО В КЮСТЕНДИЛ 06.12.1922г. - УРОК ПО РОДОЛ

Мнениеот diplomat » 06 дек 2015 16:57

Ебахти нещастниците пак са се събрали да тролят. Нямате ли срам... :x

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 дек 2015 17:05

diplomat написа:
Кашчей написа:
diplomat написа:

Защо, ти мислиш ли? А четеш ли това, което си написал? Кой написа, че знаел нещата с отраслите от първа ръка: Станко, аз или ти?!
А аз знам нещата от втора ръка-работим само за износ и сме затрупани от поръчки, и то в тежкото машиностроене-явно за него криза няма-нито в САЩ, нито в Канада, нито в Италия, Германия, Австрия, само у нас е криза и не спира бре, дори не намалява. Само криза на тъпи депутатски предложения и управленски недомислия няма у нас, както и на простотията на Бойко!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 дек 2015 17:23

Кашчей написа:
diplomat написа:
Кашчей написа:
diplomat написа:

Защо, ти мислиш ли? А четеш ли това, което си написал? Кой написа, че знаел нещата с отраслите от първа ръка: Станко, аз или ти?!
А аз знам нещата от втора ръка-работим само за износ и сме затрупани от поръчки, и то в тежкото машиностроене-явно за него криза няма-нито в САЩ, нито в Канада, нито в Италия, Германия, Австрия, само у нас е криза и не спира бре, дори не намалява. Само криза на тъпи депутатски предложения и управленски недомислия няма у нас, както и на простотията на Бойко!

И какво, да почват всички с тежко машиностроене да се занимават, така ли? Как точно си ги представяш нещата, които пишеш, изобщо нямам представа... :roll:

Върни се в “Свободна зона”