Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот smoothc » 04 дек 2015 11:07

THE G.A.M.E написа:След ВСВ ние просто нямаме политическа класа, в реалният смисъл на думата.

И причината за това се корени в тези редове:
Как комунистите избиха цвета на българската интелигенция във всички сфери на живота
Благодарение на едно проучване, извършено от покойния вече председател на Конституционния съд Христо Данов, в България веднага след 09.09.1944 г. до началото на „Народния съд“, през тези именно месеци (от 9 септември до 20 декември 1944 г.) са избити 24 500 човека, за които има публикации в „Държавен вестник“. Отделно „Народният съд“ осъжда задочно 1 500 души, за да оправдае незаконното им избиване. Или, общо, веднага след 9-ти, по време на червения терор са избити 26 000 българи.
Избити 26 000 души – това е много страшен факт за България. Цветът на българската интелигенция във всички сфери на живота е ликвидиран с един замах от болшевиките. Това е „курбанът“ на окупацията, наречена от комунистите „освобождение“.
И никой нищо не иска да каже и до днес за тези невинни жертви на комунизма. Чудовищното изтребление на българи може да се сравни само с кланетата от турците по време на Априлското въстание от 1876 г. или Илинденско – Преображенското въстание от 1903 г. За тях се знае, а за комунистическите престъпления, кланета, убийства, масови гробове и жертви почти нищо.
Ако се направи един преглед на тези убити хора, ще се види, че това са свещеници, учители, кметове, секретар-бирници, участъкови полицаи, адвокати, бакали и дори лекари. Т.е. средната интелигенция, дистрибутора на висшата интелигенция спрямо обикновените граждани.
Убийствата след 9.09.1944 г. са проява на комунистическия геноцид спрямо българския народ, внесен от Червената армия, окупирала България без бой. Червеният терор е вършен от криминални затворници, пуснати своеременно на свобода, пребоядисали се набързо в отечественофронтовци, комунисти, ремсисти, земеделци, лумпени, партизани – терористи. Поръчката идва от Москва и е предавана лично от „вожда“ Георги Димитров.
Червеният терор е огромен по мащаби и надхвърля жертвите от 1941 г. до 9.09.1944 г. А те са: произнесени 190 смъртни присъди за доказани престъпления, вкл. тероризъм и убийства на невинни хора, в затвора са лежали 8130 души, в концлагерите 5740, интернирани са 15 000 души, в ротите 10 800.
Комунистическата партия превръща и Народния съд в средство за кървава разправа с противниците си.
Съдът е осъдил на смърт 2730 души, като 200 души вече са били убити. Жертвите са министри, депутати, банкери, журналисти, кметове, учители, земевладелци и други.
На доживотен затвор са осъдени 1305 души, а с присъди до 20 години – 4348 души.
„Народните” присъди показват едно страшно лице на новата власт, което излъчва много омраза, голяма жестокост и мъст!
За сравнение, на Нюрнбергския процес, срещу 24 бивши ръководители на хитлеристка Германия, обвинени във военни престъпления и престъпления срещу човечеството в годините на Втората световна вайна – 12 са осъдени на смърт, трима на доживотен затвор, двама на 20 години и 7 на 10 години.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 дек 2015 15:53

Инджев, тия глупости си ги развивай в кагебеточкабеге и прочее лайнарници!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 дек 2015 17:58

Колеги, прави ми впечатление тормоза на охраната на форума спрямо един потребител.Потребителя е колоритния александров.Предлагам да предложим да му се възстаноят всички права, както и да се направи форум "Русия".Без него форума не е същия.Не знам за вас но на мен "СЛАВА РОССИЙ" ми липсва.Липсват и линковете към знайни и нзнайни сайтове, които никога бих подозирал че съществуват.Мога да изброя още причини той да е сред нас, но сега лично от мое име ще помоля модераторите да му възстановят правата в спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 дек 2015 18:34

GA_ veliki написа:Колеги, прави ми впечатление тормоза на охраната на форума спрямо един потребител.Потребителя е колоритния александров.Предлагам да предложим да му се възстаноят всички права, както и да се направи форум "Русия".Без него форума не е същия.Не знам за вас но на мен "СЛАВА РОССИЙ" ми липсва.Липсват и линковете към знайни и нзнайни сайтове, които никога бих подозирал че съществуват.Мога да изброя още причини той да е сред нас, но сега лично от мое име ще помоля модераторите да му възстановят правата в спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България.

Еееех, липсва ми моят боен другар 8-) Как ли се скита из мразовитете улици на прекрасния Питер, недооценен от свои, гонен от чужди 8-) Дръж се друже, борбата продължава :!: Ще отмъстим за теб :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 дек 2015 19:51

CTAHKO написа:
GA_ veliki написа:Колеги, прави ми впечатление тормоза на охраната на форума спрямо един потребител.Потребителя е колоритния александров.Предлагам да предложим да му се възстаноят всички права, както и да се направи форум "Русия".Без него форума не е същия.Не знам за вас но на мен "СЛАВА РОССИЙ" ми липсва.Липсват и линковете към знайни и нзнайни сайтове, които никога бих подозирал че съществуват.Мога да изброя още причини той да е сред нас, но сега лично от мое име ще помоля модераторите да му възстановят правата в спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България.

Еееех, липсва ми моят боен другар 8-) Как ли се скита из мразовитете улици на прекрасния Питер, недооценен от свои, гонен от чужди 8-) Дръж се друже, борбата продължава :!: Ще отмъстим за теб :!:

Би ли подкрепил подобно предложение до високата порта във форума? :roll:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 дек 2015 20:23

И аз се включвам-#върнетеалександров!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 дек 2015 20:46

GA_ veliki написа:
CTAHKO написа:

Би ли подкрепил подобно предложение до високата порта във форума? :roll:

Естествено 8-) Аристократичното ми възпитание изисква да се застъпвам за всеки онеправдан борец за свобода 8-) А борбата е безмилостна и жестока, срещу превъзхождащ ни по численост, коварен и подмолен враг, който не подбира средствата си в името на победата 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 дек 2015 20:52

Изображение

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 04 дек 2015 21:06

Колкото повече вдигат минималната заплатка, толкова повече вдигат цени и данъци.

Върни се в “Свободна зона”