Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Мнениеот boabbb » 20 ное 2015 11:08

- Фактът, че сте бил професионален футболист, но не велик, дава ли Ви повече търпение за постиженията на Вашия отбор?

- Можете да обясните това, като го вържете с тъгата на играч, който не е постигнал целеното. Всичко можеше да се случи, но както и да бе протекла кариерата ми, щях да остана във футбола. Той е очевидното нещо за мен. Когато бях на 24-25 години, понякога си мислех: „Мамка му, ако не мога да играя футбол повече, ще се самоубия!”. Чудех се какъв е смисълът на живота след футбола.

- Сериозно?

- Сериозно. Дълго време се опитвах да разбера как може човек да е толкова глупав. Просто защото бях израснал в бар-ресторант, който бе седалище на футболен клуб. Говорехме само за футбол. Хората редяха във вторник и сряда отборите, които ще играят в неделя. Аз едва прохождах и вече ги гледах, слушах ги. И си мислех: „Уау, ще пуснат онзи на лявото крило – значи пак труден мач.”

- Бързо ли се включихте в обсъжданията?

- О да. Докато навърших 4 или 5 години, започнах да осъзнавам какво говорят и се включих 9-10-годишен. Бях заключен в една култура, където подсъзнателно мислех, че футболът е важен в живота. Защото хората говореха само за това.

- Как станахте по-сигурен в онова, което Ви е тормозело като 24-25-годишен?

- Всъщност стана постепенно. Когато бях на 25-26, отидох на конференция в Мюлуз с другар, който беше технически съветник. Той ми предложи да тренирам треньори. Процесът по превръщането ми бе вече задействан. Тогава треньорът ми в Страсбург Макс Хилд ми каза: „Ела в академията с мен”. Отидох и му станах помощник. Той бързо стана треньор на мъжкия тим, тъй че аз бях повишен в директор на академията 30-годишен. На 32 години се посветих на професията, спрях да играя, нямах време да си задавам екзистенциални въпроси. Амбициите се приспособяват към физическия потенциал. Знаех, че не мога да играя вечно.

- Мислите ли си за края на Вашата кариера като мениджър? Една нова малка смърт. Наскоро навършихте 66…

- Напълно отбягвам този въпрос. Аз съм като 34-годишния играч, който още играе и след всеки негов лош мач всички му казват: „Друже, време е да ги окачиш на пирона”. Дори не си задавам въпроса какво ще правя после, защото ще е голям шок – много по-трудно от преминаването от играч към треньор. Защото този път превключваш от хиперактивност към празнота. Затова отказвам да мисля по този въпрос. Аз съм като тип, който не е далеч от целта си, продължава напред и не обръща внимание на стената. Ако Ви кажа, че имате 24 часа живот, как ще постъпите: ще си представяте ли през цялото оставащо време как бръсначът се плъзга по гърлото Ви, или ще го изживеете на максимума? Това е всъщност въпросът за свършека на живота.

- Вдъхновен ли сте от успешния пример на Алекс Фъргюсън, който внезапно се оттегли на 71 години, защото покрусената му жена го е поискала от него след смъртта на сестра си?

- За мен на това ниво Фъргюсън е пример. Първо, винаги намираше начин да обновява себе си, да се развива. Не остана замръзнал в успеха. Това е негово качество, което ценя. Знаеше как постоянно да се предизвиква, ако ще и да го правеше инстинктивно. Но той имаше и други страсти. Харесва например конете, виното. Познава по-добре червеното вино от мен. Наскоро го срещнах и му казах: „Алекс, не ти ли липсва футболът?”. Той отвърна: „Въобще не.” Бях едновременно и разочарован, и успокоен. Това е причина да се надявам.

- Вие нямате ли други страсти?

- Не. Оттам и произтича тревожността ми. Аз не съм Фъргюсън. Нямам смяна и не ме интересува да гледам назад, например да пиша книга за това какво ми се е случвало. Изживявам страдание, когато бивши играчи идват да ме видят и не са щастливи. Да бъде представян като г-н Х, бивш футболист на Арсенал, а не като този, който е той днес, боли. Да бъдеш онзи, който си бил, е страдание. Надявам се, че в живота ми след футбола ще бъда нещо различно от бившия мениджър на Арсенал. Тренирай деца. Бъди полезен.

- Защо не пазите нищо от миналото си?

- Това леко ме тревожи. Ако дойдете у нас, никога не бихте познали, че съм футболен мениджър. Ако ме питате къде е последният ми медал от Купата на ФА, няма да мога да Ви отговоря. Май го дадох на доктора или на домакина на отбора.

- Това е парадоксално за мениджър на клуб, който има изострено чувство към историята и я предава нататък…

- Много се интересувам от историята на другите, от моята – доста по-малко. Защото я зная и като не се връщам към нея, ми се позволява да забравя глупавите неща, които съм правил, да избегна чувството за виновност. Винаги съм намирал за жалко, когато хората обикалят своите собствени музеи и говорят за всички онези добри неща, които са сторили в животите си.

- Кой друг, освен Вас, ще остави отпечатък от кариерата Ви?

- Клубът ми ще се справи много добре. Медиите са толкова развити днес, че ще разкажат история за мен дори ако тя не е задължително „моя” история. Истинската вероятно е по-интересна, защото много неща не са известни. Баща ми например колекционираше всичко, което бе написано за мен. Понякога се чувствам все едно го предавам, защото не се интересувам от това. Може би ще се променя. Кой знае, може пък един ден да си помисля: друже, време е да се спреш и да осмислиш случилото се.

- Какво мислите за това да имате статуя приживе по подобие на Тиери Анри и Алекс Фъргюсън?

- Предпочитам да трябва да се боря всеки ден да убеждавам хората, че върша прилична работа. В днешно време много бързо те поставят под въпросителна. Онова, което се промени в нашата работа, е, че каквито и отличия да си натрупал, те не те защитават. Трябва да се бориш, за да си уважаван.

- По-трудно ли е за съвременния мениджър да убеждава отколкото да побеждава?

- За да побеждаваш, трябва да убеждаваш. Обществото премина от вертикалност към хоризонталност. През 1960-те треньорът би казал: „Момци, ще играем по този начин”, а никой не би го оспорил. Сега трябва първо да убедиш. Играчът е богат, а богатият трябва да бъде убеден. Начин на мислене. Хората днес са информирани, затова имат мнение. И смятат, че тяхното мнение е правилното. Не е задължително да споделят моето мнение, тъй че трябва да ги убедя.

- В началото Ви отне време в Арсенал да накарате клуба и феновете му да следват Вашите принципи…

- Арсенал е клуб с традиции, който не се плаши от новаторство. Не се уплашиха да ме последват – това е истински акт на смелост.

- На първо място Ви дадоха време. Започнахте 20-ата си година начело на Арсенал…

- Времето е истински лукс. Приписвам си едно нещо: винаги съм се отнасял към Арсенал, все едно е моя собственост. Бил съм критикуван за това, защото не харча прекомерно. Не съм достатъчно безгрижен. Приписвам си за заслуга, че имам смелостта да прилагам своите идеи и да се боря за тях. Мога да разбера защо хората не са съгласни. Голямата ми гордост, когато напусна, ще е, че оставям добър състав и заздравен клуб, способен на представяне на високо ниво в бъдеще. Можех да мисля по следния начин: тук съм за четири-пет години, ще печелим всичко, ще напусна и ще оставя клуба на ръба от банкрута. За мен постоянството на най-високото ниво е истинският знак за велик клуб. Реал Мадрид не спечели титлата 21 години преди идването на Ди Стефано през 1953-та все пак.

- Днес там можеш да станеш шампион и пак да те уволнят…

- Навлязоха в модерния коловоз. Нуждаят се от нови и нови бляскави лица, пристрастени са към заглавията. За мен постоянството в резултатите зависи от плавните взаимовръзки в клуба. Хвърлянето безогледно на всички пари на пазара през цялото време има смисъл само ако разполагаш с хипернеограничени приходи. Тогава можеш и да печелиш титли. Ако ли не, си свършен.

- Говорите за постоянство и търпение, а когато бяхте треньор на Монако, бяхте доста вулканичен…

- Узрях. Бях в Япония, научих се да се контролирам. Имам хиперинтензивност, на която се научих да съм господар. Започнах истински треньорството на 33 години, сега съм на 66. Трябваше да се приспособя, за да оцелея.

- Щеше ли здравето Ви да пострада, ако не бяхте успели?

- Не. Винаги съм бил готов глупаво да платя цената със здравето си, но осъзнах, че мога да си причиня невъзвратими вреди след мачове.

- Значи периодът Ви начело на Нагоя Грампус Ейт (1994-1996) Ви е променил издъно?

- Президентът Шоичиро Тойода ми каза, че иска да направи клуба най-великия в Япония и света до 100 години. Това отнема по изумителен начин от стреса с изискването на моментални резултати. Какво става една загуба, ако проектираш съдбата си върху цяло столетие? Намерих тази идея за крайно точна: да си само конвейерна лента на историята, да си част от движение много по-голямо от теб. За нещастие твърде често живеем с представата, че светът ще спре да се върти след нас. Това не е човечност. Има степен на сциентизъм в това сам човек да носи отговорността за вечно подобряващата се съдба на човечеството. Днес можем да поставим това под въпросителна…

- Това е най-малкото, което можете да кажете…

- Нагоя го постави под въпросителна (б.и. – смее се). Не напреднаха много, след като ги напуснах, но са минали само 20 години. Всъщност Тойода се върна и идват да ме видят за съвет. Все още съм много близък с тях.

[center]Изображение[/center]
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 ное 2015 11:15

Ето и първата част ...

- Арсен, Вие вече имате повече прекарани дни начело на клуб от Премиър Лийг от всички мениджъри общо в момента…

- За мен това не значи нищо друго, освен че върша работа, насочена изключително към бъдещето, към следващия ден. Винаги живея в бъдещето. То е планирано. Връзката ми с времето е изпълнена с тревожност. Винаги се боря с него. Затова игнорирам миналото.

- Как така предстоящата минута е извор на тревожност?

- Винаги се плаша да не закъснея. Да не бъда неподготвен. Да не успея да постигна плануваното. Връзката ми с времето е стресираща по всеки начин. Връщането назад във времето е също толкова плашещо, на първо място защото не остава толкова занапред, колкото вече е изживяно…Единственият начин да се бориш с времето е да не гледаш назад много-много. Ако го сториш, това може да те накара да се почувстваш тревожен и виновен.

- Използвате думата „тревожност”, за да опишете и днешния, и вчерашния ден…

- Единственият възможен момент на щастие е настоящето. Миналото ти носи угризения, а бъдещето – несигурност. Човекът е разбрал това много бързо и е създал религията. Тя те освобождава от греховете ти в миналото и ти казва да не се тревожиш за бъдещето, защото ще отидеш в рая. Това значи да извлечеш максималното от настоящето. Човекът сам „се психоанализирал” много бързо чрез вярата.

- Становището Ви за връзката между човек и религия е много различна от онова като юноша. Тогава сте изнасяли литургия, за да помогнете на отбора си да спечели…

- За съжаление това днес не сработва толкова добре! Но е за добро, защото значи, че отборът ми не се нуждае задължително от Господ, за да победи.

- Във връзката Ви с настоящето и футбола мениджърът чувства ли се одарен с почти мистична сила? Вие сте създателят на Вашия отбор, на стила му, на стратегията му…

- Религията казва, че Бог е създал човека. Аз съм само пътеводител. Правя така, че другите да изразят онова, което имат вътре у себе си. Не съм създал нищо. Аз само помагам за изваждането на красивото у човека – това е вечната ми борба в този бизнес. Определям се като оптимист и в този смисъл мога да бъда описан като наивен, но това ми позволява да вярвам, а често се доказвам като прав.

- Невинаги…

- Понякога да, но това ми дава шанс да анализирам къде съм се провалил.

- По-рано ми припомниха цитат от Мирча Луческу за Вас: „Арсен е аристократ. Той не се води по ценностите на работническата класа като един Алекс Фъргюсън или по агресивната природа на един Жозе Моуриньо. Той опитва преди всичко да обучава.” Разпознавате ли се в това описание?

- Не отричам, че съм преди всичко учител, ала въобще не се чувствам аристократ. Ако бяхте живели с мен и товарехте тор на каручки, бихте разбрали. Опитвам се да съм верен на ценностите, които вярвам да са важни в живота, и да ги предавам на другите. В 30 години като треньор и мениджър никога не съм давал инжекции на играчите си, за да ги направя по-добри. Никога не съм им давал продукт, който да подсили представянето им. Гордея се с това. Играл съм срещу много отбори, които не са били с това мислене.

- Аристократичността може да е състояние на духа, не е задължително да е наследствена черта…

- Не отричам усещанията на другите, но се чувствам като хлапе от Дутленхайм, търчащо по поляните всеки ден. На аристократите им отсякоха главите във Франция. Аз се стремя да предавам ценности, не кръвно право. Една цивилизация, която не почита своите мъртъвци или ценности, е обречена.

- Именно – сега сте в Англия, а не запазихте своя вид на фермер. Винаги сте безупречно облечен по време на мач…

- Защото се чувствам отговорен за образа на футбола и на клуба си. Пък и футболът е празник, а там откъдето идвам, се докарвахме в неделите. Обожавах това, че при идването си в Англия видях мениджърите да носят костюми и вратовръзки, сякаш казваха: „Чуйте, момци, нашата цел е да превърнем от този момент празник.” Присъединих се към това. Искам, когато фен се събуди сутринта, да си каже: „Арсенал играе днес, ще си прекарам добре.” Този човек започва деня си с мисълта, че нещо добро ще му се случи, а за да стане това, големите клубове трябва да имат амбицията да играят блестящо, да даряват споделено щастие. Невинаги успяваме.

- Прекарването на добър ден на „Емирейтс” няма много общо с добър ден на „Хайбъри”, нали?

- Очакванията се покачиха. Философското определение за щастие е съответствие между онова, което искаш, и онова, което имаш. А това какво искаш се променя моментално след постигането му. Винаги повече, винаги по-добро. Оттам и трудността да задоволяваш. При 4-то място фен на Арсенал ще каже: „Ей, в Топ 4 сме вече 20 години. Искаме титлата!”. Не му пука дали Манчестър Сити или Челси са похарчили 300 или 400 млн. евро. Просто иска да ги надвием. Ако обаче си бил 15-и две години поред, ще е щастлив с 4-то място.

- Не само феновете са нетърпеливи. Дори Тиери Анри каза по „Скай Спортс”, че Арсенал трябва да спечели лигата този сезон…

- „Трябва” може да бъде използвано за смърт. Всички трябва да умрем един ден. В моя живот предпочитам да заместя „трябва” с „искам”. Ако ми кажете, че трябва да изляза довечера, няма да искам толкова да изляза. Ако обаче ме питате дали искам да изляза, ще ви отговоря положително. Това е любовта към живота. Трябва, трябва… Не трябва да правя нищо!

- Поне това се каза сега…

- За мен красотата на спорта е, че всеки иска да спечели, но само един е победителят. Ако сложите 20 милиардери начело на 20-те клуба от ПЛ, ще има само един шампион и 19 разочарования. Моят дядо казваше: „Не разбирам – на спринта на 100 метра единият бяга за 10.1 секунди, а другият – за 10.2. И двамата са много бързи. Какъв е смисълът?”. Днес възхваляваме онзи, който е избягал за 10.1, и забравяме за онзи с 10.2. Но и двамата са много бързи. Това е опасно за спорта. Достигнахме ера, в която възхваляваме победителя, без да обръщаме внимание на метода на победата. А десет години по-късно осъзнаваме, че той е бил измамник, докато завършилият втори в това време е страдал. Не е бил признат. И при всичко изказано за тях… те могат да се окажат доста нещастни.

- Стоите зад честната игра. Истински англичанин ли сте в този смисъл?

- Невинаги съм бил за феърплея. У всекиго от нас се крие желанието за победа и омразата към поражението. Навремето ми бе трудно да играя честно заради ненавистта ми към загубата. Като казвам това, си оставам единственият мениджър с титла без ни една загуба. Англичаните обаче имат нещо повече, когато стане дума за феърплей. Вижте как ръгби отборът им отпадна в груповата фаза, а те изпратиха от терена с ръкопляскания австралийците. Това заслужава уважение! Знаете колко много страдат, колко са унизени, а пак го правят. Това е добре за имиджа на спорта. В Япония ми харесваше, че след края на сумо битката победителят никога не празнуваше, за да не унижава загубилия. Страдал съм огромно страдание при загуба. Когато видя поведението и прекомерността в някои страни, си мисля, че ценностите на японската култура и тези на англичаните са забележителни.

- В кое отношение сте вече англичанин?

- Това е страната на сърцето. Не се плаши от емоции. На английски се казва „Обичам това!”. Ние, французите, замърсяваме нашите емоции заради картезианския си дух. Не знаем как да обичаме без ограничения. Харесваме Пари Сен Жермен, но… Англичаните знаят как да се изгубят в емоции.

- Мнозина бивши френски „артилеристи” останаха в Англия след края на кариерите си, например Робер Пирес, Патрик Виейра и Тиери Анри. Вие ще останете ли лондончанин вечно?

- Не съм решил още. Едно е сигурно: връзката ми с Арсенал ще остане до края на дните ми. Имал съм предложения от другаде, но винаги съм отказвал. Не се виждам като треньор другаде.

- Сигурен ли сте?

- Почти (б.и. – смее се). Ако утре сутрин Арсенал ми каже „Благодарим и сбогом!”, не мога да се закълна, че няма да продължа да работя и да изживявам страстта си. Вероятно обаче не в Англия.

- Обучение вместо трениране?

- Не искам волята да обучавам да е в противовес на волята да печеля. Това прави учителя да звучи като идиот. Подходът на всеки мениджър трябва да е образователен. Една от красотите на нашата работа е властта да влияем на живота на човек по положителен начин. Вие и аз сме били достатъчно големи късметлии да срещнем хора, които са повярвали в нас и са ни извели напред. Улиците са пълни с талантливи хора, нямали късмета да намерят човек, който да им повярва. Аз мога да бъда този, който утвърждава живота, който дава възможност.

- А когато по време на мач Ви скочи съперников мениджър, за когото са важни само резултатите, а не метода?

- Наричан съм наивник затова, но има само един начин да живееш живота си. Трябва да се подчиниш на ценностите, които смяташ за важни. Ако не ги уважавам, бих бил нещастен. А и винаги съм бил напълно отдаден на каузата. С добрите и лошите ми страни.

- Кой момент от кариерата си бихте избрали?

- Пристигането в Лондон при пълния скептицизъм. Първата ми титла, първият ми дубъл. Преминаването от „Арсен Кой?” до това да бъда пионер, да бъда първият небритански треньор, успял в Англия.

- А коя е болката?

- Поставянето под въпрос на всичко след всяка една загуба, въпреки постоянството в работата ни на най-високото ниво. Трябва да има баланс между мазохистичната способност да издържаш всяко бреме и удоволствието от постижението. Днес моята мазохистична способност трябва да е по-голяма, за да изразявам страстта си. Достигнах тази точка. Правя много неща, които ме карат да страдам.

- Не предпочитате ли да Ви наричат „идеалист”, а не „наивник”?

- Някой беше казал: „Има само един начин да живееш с идеята за смърт и той е да опиташ и превърнеш настоящето в изкуство.” Това се връзва с онова, за което току-що говорихме.

- Изкуството не е задължително източник на универсална красота. Някои творби може да са популярни или шокиращи в зависимост от възприятията на човек към красотата…

- Аз избрах колективен спорт. Има някаква магия, когато хора се обединяват да изразят обща идея. Тогава спортът става красив. Нещастието на човек идва, когато се озове сам пред битка с проблемите си. Особено в съвременното общество. Колективният спорт има ценността да е изпреварил времето си: можете игра с 11 играчи от 11 различни държави и да видите колективен труд. Така днешният спорт показва какъв може да е светът утре. Можем да споделяме изумителни емоции с хора, с които не можем да говорим: това не е възможно засега в днешното ни общество. Когато тенисът стане Купа Дейвис, носи нещо различно, както е и с голфа и Райдър Къп. Хората усещат вибрацията.

- Можехте ли да сте треньор в индивидуален спорт?

- Не мисля. Достигането до дъното на индивида и мотивиращото го също ме интересува много, но съм отгледан с колективните спортове и душата ми е изградена около това. Да съм треньор на спортист би ми отнело много, това е свързано с израстването ми. В моето село играехме само футбол и баскетбол.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 20 ное 2015 13:34

Уникално интервю! Дано го прочетат и лошите и да вникнат в есенцията, а тя е тази:

Днес възхваляваме онзи, който е избягал за 10.1, и забравяме за онзи с 10.2. Но и двамата са много бързи. Това е опасно за спорта. Достигнахме ера, в която възхваляваме победителя, без да обръщаме внимание на метода на победата. А десет години по-късно осъзнаваме, че той е бил измамник, докато завършилият втори в това време е страдал. Не е бил признат. И при всичко изказано за тях… те могат да се окажат доста нещастни.

Това го говорим от години на лошите и пак не го възприеха. :) Ами Венгер е най-великият съвременен треньор, момци, аз това си го знам и без да ми го казва! :)

Ето защо той смята да не използва Оливие Жиру и Лоран Кошчелни срещу УБА, за да се поотърсят малко, а това значи ядове с Габриел предполагам :cry: , ама аз се минах, че винаги бързам и си трансферирах Жорето в отбора за сметка на Варди машина. Нищо, поне няма да го взимам следващия път.. Сега трябва да помисля откъде може да се навакса този нелеп пропуск. Двоумя се за Лукаку или да вкарам пак Варди, ама и той е под въпросителна. Ще помисля малко преди да взема решението, но с капитанче Санчес може да се компенсира и този и всеки друг пропуск, макар че не е в особено добра форма. Преди дни Чили беше разбит от Уругвай с 3:0, това ме разтревожи, но отново ще му се доверя, защото ако вкара ще са два, не един....Дано поне Ектор да е готов. :)

[offtopic]Всъщност, мога да оставя и Жоро, пък ако не играй, да си влиза Варди на авто и тва е. Май така е най-удачно, дъа. Извинете, че размишлявам наглас.Но лошият си плаща, за да ме гони и ми е много забавен. :lol:[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 ное 2015 14:05

Рамзи ще играе срещу Динамо З. :)
"Ramsey will be back in full training on Monday and can play on Tuesday and Chamberlain I think against Norwich," Wenger said. Theo Walcott, who injured a calf in the same game as Oxlade-Chamberlain, is still continuing his rehabilitation. "Theo is ahead of schedule at the moment but he is still two weeks away," he added.
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 27 ное 2015 16:07

Коклен аут до март :evil:

"За съжаление, най-лошите ни страхове се оправдаха. Да бъдем реалисти, при скъсана медиална кръстна връзка на коляното, няма как да се върнеш на терена по-рано от 12 седмици. Трябва да го излекуваме напълно, преди да разчитаме пак на него", сподели Венгер.

Еби му майката ...

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 28 ное 2015 12:43

Дам ще купуваме нов.

Арсен Венгер стяга зимна селекция
Най-вероятно ръководството на лондончани ще опита да привлече класното попълнение в средата на терена

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри, че смята да подсили отбора през зимния трансферен прозорец.
Най-вероятно ръководството на лондончани ще опита да привлече класното попълнение в средата на терена, поради контузията на дефанзивния халф Франсис Коклен, който ще отсъства близо два месеца от футболния терен.
„В момента сме в позиция, в която трябва да предприемем мерки. Ако намерим точния човек, ще направя следващия ход”, обясни Венгер.
„За нас добра сделка е тогава, когато успеем да привлечем топ играчи, защото само те повишават нивото на отбора".
"Купих Патрик Виера за 2,5 милиона паунда и това си беше страхотна сделка, защото той бе отличен футболист".
"Вярно е, че похарчихме 40 милиона за Йозил, но смятам, че и този трансфер бе „добър бизнес”, допълни още французинът.

Прочети още на: http://www.gol.bg/footballengland/2015- ... selektsiya

По думите му разбирам, че ще продължи да дава по-малко пари. :)
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 30 ное 2015 15:59

Само да кажем, че не една, а три са жертвите дадени в мача с никак небезобидните канарчета от Норич- Алексис Санчес, Лоран Кошчелни и Сантяго Касорла. И докато Кос и Санти можем да ги заменим, Алексис не можем, защото няма по-добър и работоспособен футболист в света към днешна дата! :(

Но пък всичките тези несгоди може да са за добро- първо, най-сетне може да видим някои от младоците от школата предполагам и второ, Венгер вече ще не ще ще купува и като се възстановят останалите, ще имаме отбор от машини.
Трета лоша новина- Арсенал е най-ощетеният от съдиите отбор във Висшата лига през сезона - класирането сочи, че в момента щяхме да водим по голова разлика и 30 точки актив заедно със Сити. (Чак 30 преднина не :lol: )

Четвъртата и най-лоша новина е, че Арсенал и Челси могат да бъдат наказани като Барса и да им бъдат спрени трансферите.. Това може и да е само слух, но не е изключено дори това да ни сполети. :lol:

Трансферни цели от днес: Нолито (Селта) и Рубен Невеш (Порто)

Изобщо един от най-гадните футболни уикенди в моя футболен живот и се гордея, че съм направил правилният избор и съм сложил на челна позиция ЦСКА (София), тъй като за втори пореден път през този месец се случва само те да победят от сите ми любими отбори! :) :mrgreen:

[offtopic]А требе да видя Фейенорд кво е направил, че те може и да са били. O, браво и на Фейенорд, значи ще се придвижат малко по-нагоре в йерархията. :)[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 дек 2015 01:15

Съмнявам се от подобно наказание, но дори да има то няма да се усети. Венгер така или иначе не купува :lol: :lol:
Ето сега беше направил относително приличен отбор, стисна се за трансфери през лятото и сега пак до декември ще е абдикирал от всичко.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 05 дек 2015 14:02

Чех е сръчен с ръцете и извън футболния терен. :) 8-)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uQPFnRdg00s[/youtube]
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 14 дек 2015 13:56

"Чудесен" жребий за ШЛ... :| Или може би кавичките са излишни - поне ще можем бързичко да се концетрираме върху борбата за титлата, стига да не сме изостанали доста към момента, в който ще отпаднем от Барса (най-вероятно).
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Върни се в “Арсенал”