Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 02 дек 2015 00:40

diplomat написа:Абсолютно съм съгласен с теб. Мога да призная, че донякъде Ботев и четата му са извършили престъпление, но то в никакъв случай не е чак толкова тежко и изобщо не може да се класифицира за тероризъм, който явно се бърка с тежките престъпления като масови убийства. Тероризъм - терор, толкова ли е трудно да се разбере значението на това понятие? :?: :?

Как да ти кажа, каквато и да е дефиницията за престъпление.. терор.. аз съм противник на насилието, но понякога без него не може.

Когато се разглежда дейността както на отделен човек, така и на държави и организации е редно да се отчете мотива, нуждата (или липсата и) от насилие и доколко е уместна приложената степен на насилие. Света не е черно бял. Прост пример:

Ако някой те нападне с нож и не можеш да избягаш ще се нуждаеш от насилие за да се спасиш.
Ако застреляш "ножара" това ще бъде оправдано насилие.
Ако при подобна ситуация застреляш някой, който ти е врътнал 1 шамар това ще е самозащита, при която имаш правото на насилие при самоотбрана, но степента на насилие (стрелба на месо) ще бъде неоправдана.
Ако го застреляш защото ти се иска да го набиеш, но не можеш това ще бъде абсолютно неоправдано насилие.

Това важи както за големите исторически личности, така и за бита, държавната политика и т.н. Принципа е прост.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 дек 2015 01:18

diplomat написа:А защо да не четем Библията? :?: Прекалено много защитаваш мюсюлманите в последно време и много се съмнявам дали ти не си такъв. Няма лошо, но е важна подробност, за да се знае защо проявяваш такава загриженост за тази религия.

Чети я, няма лошо, мисълта ми беше, че е малко глупаво да се дава пример със събития от преди 2 000 години.
Не защитавам мюсюлманите, а религията, за която се съди по действията на няколко хиляди души и заради тях се лепят етикети на милиард и половина души по целия свят, при все, че теченията в исляма са доста различни едни от други.
Не съм мюсюлманин, православен християнин съм, но не съм ходил на църква от Великден, не съм съвсем вярващ, само не ме карай и ти като оня плейъра да пиша, че Аллах е свиня, и че съм съгласен исляма да бъде заличен от лицето на земята. :lol:
А специално за Палестина ми е изключително странно да чета от хора тук, за големите израелски пичове, които са окупирали една територия и експулсират един народ с мълчаливото одобрение на целия свят.
Още повече, че израелците са добрите, а ''циганите'' са лошите, защото се опитват да се борят с окупаторите, така както са го правели те срещу британците след ВСВ.
A Summary of Zionist Terrorism in the Near East — 1944-1948

http://iamthewitness.com/doc/Bunche.Rep ... r.East.htm
Последна промяна от HoUs4oOL на 02 дек 2015 01:23, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 дек 2015 01:21

diplomat написа:Добре де, тия земи не са ли били еврейски преди Новата ера? :?:

Не, евреите са пришълци от Египет 8-) Това са си египетските цигани с две думи 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 дек 2015 01:23

1982 написа:Ма те сунитите мразят и Израел, а шиитските терористи се бият основно срещу Израел, не ми казвай, че жалят за евреиските жертви от шиитския тероризъм ?!

Аз ти казвам, че враждата между сунити и шиити датира от векове, сам си решавай какво жалят и какво не, аз няма да те карам на сила.

"Американците, руснаците, иранците, алауитите и "Хизбула" координират войната си срещу нас – не можем ли да спрем да воюваме помежду си и да насочим всичките си усилия срещу тях"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/02/ ... _edinstvo/
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 02 дек 2015 01:32

HoUs4oOL написа:
diplomat написа:А защо да не четем Библията? :?: Прекалено много защитаваш мюсюлманите в последно време и много се съмнявам дали ти не си такъв. Няма лошо, но е важна подробност, за да се знае защо проявяваш такава загриженост за тази религия.

Чети я, няма лошо, мисълта ми беше, че е малко глупаво да се дава пример със събития от преди 2 000 години.
Не защитавам мюсюлманите, а религията, за която се съди по действията на няколко хиляди души и заради тях се лепят етикети на милиард и половина души по целия свят, при все, че теченията в исляма са доста различни едни от други.
Не съм мюсюлманин, православен християнин съм, но не съм ходил на църква от Великден, не съм съвсем вярващ, само не ме карай и ти като оня плейъра да пиша, че Аллах е свиня, и че съм съгласен исляма да бъде заличен от лицето на земята. :lol:
А специално за Палестина ми е изключително странно да чета от хора тук, за големите израелски пичове, които са окупирали една територия и експулсират един народ с мълчаливото одобрение на целия свят.
Още повече, че израелците са добрите, а ''циганите'' са лошите, защото се опитват да се борят с окупаторите, така както са го правели те срещу британците след ВСВ.
http://iamthewitness.com/doc/Bunche.Rep ... r.East.htm

Най-нормалното течение, за което съм чел, са алевитите, които са не повече от 25 милиона. Шиитите може да са по-малкото зло, но също имат доста силни консервативни разбирания. Саудитска Арабия и Иран са тоталитарни държави, представяйки двата най-големи полюса в исляма. Няма място за сравнение между него и днешното православие или останалите християнски течения, защото те са като в 16 век в повечето арабски държави.
Последна промяна от diplomat на 02 дек 2015 01:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 дек 2015 01:34

Аха, когато ти изнася, ми говориш за векове назад. В случая за сунити и шиити.

Ама, когато не ти изнася - както е с евреи и палестинци, пищиш че сме те връщали назад и трябвало да гледаме историята само от 1946-а насам.

Много удобно, наистина.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 дек 2015 01:47

1982 написа:Аха, когато ти изнася, ми говориш за векове назад. В случая за сунити и шиити.

Ама, когато не ти изнася - както е с евреи и палестинци, пищиш че сме те връщали назад и трябвало да гледаме историята само от 1946-а насам.

Много удобно, наистина.

И като гледаш, какво видя 8-) Евреите идват от Египет ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

El_Zenito

Мнениеот El_Zenito » 02 дек 2015 01:49

CTAHKO написа:
1982 написа:Аха, когато ти изнася, ми говориш за векове назад. В случая за сунити и шиити.

Много удобно, наистина.

И като гледаш, какво видя 8-) Евреите идват от Египет ;)

Така е СТАНКО! Те причиняват много беди на нашето Отечество България! :!:
ББ - Барух Бехар! :!:
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ,19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН -КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!СЛАВА РОССИИ!

НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 02 дек 2015 01:55

Любов от пръв поглед

Изображение

:lol:

El_Zenito

Мнениеот El_Zenito » 02 дек 2015 01:59

Nuke написа:Любов от пръв поглед

Изображение

:lol:

Опеределено да! После ми хвалете фашистките държави САЩ и Турция! :!:
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ,19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН -КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!СЛАВА РОССИИ!

НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Върни се в “Свободна зона”