galin56 написа:ivan56 написа:Колега а задаваш ли си въпроса, що не ни се търсят стоките на европейският пазар?
Глупаво е да се прави сравнение със СИВ и сега.Руснаците ни купуваха боклуците, защото те НЯМАХА НИЩО.Като изключим танкове и автомати.
Стига сме лежали на тая кълка, че задължително руснаците трябва да правят бизнес с нас.В бизнеса приятели няма.
Правиш качество, пазари винаги се намират, правиш боклуци, търсиш оправдание че стоката ти не намира пазар.
Ей тва е нашата грешка, че от времето на соца си остана, че задължително някой ще ни купува боклуците и нищо не променихме.
Абе до някъде съм и аз на това мнение. За съжаление колкото и да търся светлина в тунела, май няма. Много изгубихме последните 30 години от към производство. Няма как вече да си конкурентен на немските и френските коли, няма как да бием азиатците на техника и електроника и т.н. Хората се развиват поне от 50 години насам ние искаме да стане чудо и да започнем да произвеждаме по-ефективно и качествено от тях. Няма как да стане вече. Обречени сме да работим само в чужди филиали(както и аз включително работя в такава фирма) и така. Това решение беше взето още преди 20 години с тъпата масова приватизация.
Ванката се е пообъркал леко, ама както и да е

П.П. Точно пък в електрониката ние също имаме традиции в производството още от преди 50 години минимум.Че си бяхме и доста напред с технологиите