Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот dunavfc » 27 ное 2015 01:13

Messi_fan написа:А как би коментирал факта, че от няколко дни доста от тукашните форумни тролове (с всичките си никове) започнаха доста да симпатизират на Ердоган ? :roll: :| В смисъл до онзи ден го плюха, а днеска вече му приседнаха, че го и защитават, и се мятат на амбразурата за него. Хмм, интересно... :roll:

Стана ми интересно, я ми посочи един в този форум, който да симпатизира на Ердоган...Аз такъв човек в този форум не съм срещал.

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 27 ное 2015 01:14

Унгария изобщо не е удачен пример, защото те си бяха част от "Варшавският договор", а не от "НАТО".
Говориш за самоубийства, но за мен, едва ли може да има по-голямо самоубийство от това, да нападнат създаденият и управляван от теб съюз, наречен НАТО и ти да гледаш отстрани без никаква реакция. Нали, ако това се случи НАТО се разпада на момента !? Как после ще обясниш на Естонците или на Полша, че ако стане някакъв фал, ти ще си насреща !? Освен това, Русия ще се почуства, като божествена страна, която не може да бъде пипната, каквото и да прави. Наистина е абсурд, държава от НАТО да бъде нападната и да не последва реакция.

На унгарските въстаници им е обащана воена помощ от запада както и финасова за да си възтоновят държавата след това. Естествено това е докато не влизат танковете , след това посолствата затварят вратите и се правят , че не чуват какво става отвънка. Така че както виждаш Унгария не е била в нато но са им обещавали помощ като на държава която е в съюза.
Иначе в момента вече на всички е ясно че НАТО е едно голямо нищо и един напълно безполезен съюз и така като гледам става безполезен и за САЩ което означава че до няколко години ще има или големи промени в съюза или той ще бъде заменен от няколко други по малки съюза. Просто в момента е твърде голям твърде тромав във взимането на решения, и страните в него вече имат прекалено различни интереси. За какво им е на америкнаците да се обесняват вече с французи, гърци , германци и унгарци и да ги убеждават с месеци в нещо в което на всички е ясно че няма да бъде прието.
Да не говорим че преди 30 години страни от нато или по точно Гърция и Турция водеха война по между си и от съюза си правеха пас и пускаха протесни ноти ту към едните ту към другите, но така и не се намесиха за да прекратят сраженията между двете държави. Пълна пародия е вече и ООН и НАТО нито една от тези органиации не върши работата за която е създадена и затова и в скоро време ще бъда заменени от други съюзи

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2015 01:19

Тоя пример с Унгария е толкова жалък. Унгария беше държава от Варшавския договор, никога не й е обещавано, че НАТО ще нахлуе там, за да я спасява. Това са пълни лъжи. Докато Турция е членка на НАТО и по договор, ако някой я нападне, ще яде много бой.

СССР и Русия никога не са нападали държава от НАТО, нито са си го и помисляли, това са фактите, иначе ти си пиши как НАТО не струвало нищо и Русия без проблем щяла да унищожи Турция.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 27 ное 2015 01:19

samobotev написа:На унгарските въстаници им е обащана воена помощ от запада както и финасова за да си възтоновят държавата след това. Естествено това е докато не влизат танковете , след това посолствата затварят вратите и се правят , че не чуват какво става отвънка. Така че както виждаш Унгария не е била в нато но са им обещавали помощ като на държава която е в съюза.
Иначе в момента вече на всички е ясно че НАТО е едно голямо нищо и един напълно безполезен съюз и така като гледам става безполезен и за САЩ което означава че до няколко години ще има или големи промени в съюза или той ще бъде заменен от няколко други по малки съюза. Просто в момента е твърде голям твърде тромав във взимането на решения, и страните в него вече имат прекалено различни интереси. За какво им е на америкнаците да се обесняват вече с французи, гърци , германци и унгарци и да ги убеждават с месеци в нещо в което на всички е ясно че няма да бъде прието.
Да не говорим че преди 30 години страни от нато или по точно Гърция и Турция водеха война по между си и от съюза си правеха пас и пускаха протесни ноти ту към едните ту към другите, но така и не се намесиха за да прекратят сраженията между двете държави. Пълна пародия е вече и ООН и НАТО нито една от тези органиации не върши работата за която е създадена и затова и в скоро време ще бъда заменени от други съюзи

Е, едно е да помагаш на някого на доброволен принцип, друго е да си ЗАДЪЛЖЕН да го правиш. А, смисъла за възникването на НАТО и най-важната точка в устава на тази организация е : "Удар срещу страна, част от НАТО се приема за удар срещу целият съюз".
Аз съм против НАТО между другото, искам в Европа да си имаме собствен военен съюз, без да ни пука, какви са отношенията на руснаците с американците, китайците с индийците и т.н.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 27 ное 2015 01:25

http://bradva.bg/bg/article/article-66205#.Vld4_dIrKt9

Убили генерала, ръководил операцията по свалянето на руския Су-24.

Хмм, интересно........ :roll: :|

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 27 ное 2015 01:26

Видяхме ги тези санкции на ЕС и САЩ срещу Русия каква работа свършиха. Точно никаква, една кръгла нула. Нашата държава пострада повече от тези санкции отколкото руската. То това ако са санкции по добре без тях. Дори тези санкции принудиха руснаците малко по малко да почнат освен да добиват ресурси за запада да възтановят старото производство на коли, камиони, самолети и малко по малко до 5-6 години иконимиката им ще стане сред първите 3-4 в света. Докато ние пак ще лапаме мухи и ще се чудим защо сме най бедната държава в Европа.

А турция освен проблеми с туризма и търсеннето на пазар за доматите и краставиците скоро ще има и голям проблем с кюрдите и за това няма да е виновен Путин. Ще са виновни Ердоган и неговите заблудени фенове които с твърдата си ръка над кюрдите ще ги принудят не само да се защитават но още повече да желаят независима държава. Моята прогноза е в следващите 50 години на турците хич няма да им е до нас и мечтата им за старата велика империя ще приключи много много бързо.

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 27 ное 2015 01:33

Тази точка на НАТО важеше по време на студената война, сега всеки е сам за себе си и точката е валидна само срещу държави прошляци които нямат ядрено оръжие което може да стигне до САЩ. За държави с ядрено оръжие тази точка не важи и всеки трябва да се спасява поединично.
Европейски военен съюз не знам дали ще има но със сигурност НАТО в този си вид ще се разпадне. Може би Германия, Франция и Италия ще си направят собствен и ще вкарат в него още 5-6 държави от Европа. Америка, Англия , Кувейт, С. Арабия + още няколко държави ще си направят друго съюзче и НАТо окончателно ще изчезне от картата.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 27 ное 2015 01:35

Изобщо не съм съгласен, че санкциите не са повлияли на руската икономика и на обикновеният руснак. Да, целта им да ги срине тотално не се случи, но си пострадаха значително. Помним спада на рублата, помним опашките пред банките, обменянето на валута, срива на цените на някой стоки и т.н. Едно 20-30 % си обедняха руснаците. Убеден съм, че Томито, като човек, който е най-добре запознат със тази материя, може да ти обясни, точно в цифри и статистики, как са се отразили санкциите.

За Кюрдите съм съгласен, там проблемите за Турция са огромни и нещата не отиват на добре ( за нея ).

ПП: Бъркаш се за НАТО. Точката си е толкова актуална, колкото е била и преди 50 год.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 ное 2015 01:47

Messi_fan написа:
samobotev написа:Истината е че ако руснаците решат могат да изтрият цяла турция за един ден и великото НАТО няма да си мръдне и малкия пръст за да им попречи камо ли да воюва с тях.

Тука си повече от прав. Русия не е НАТО. Всички помним как тука имаше разни индивидчета къде се пенеха и скачаха, че заради Украйна "великото" НАТО щял да заличи Русия само за няколко дни. А то какво стана ? На НА-ТУ-ТУУУУ не му стискаще и наложи само някакви смешни санкцийки, от които ЕС и НАТО са в тотална загуба. хахахахха : lol :

Абе нз кой е на загуба, но не икономиката на ЕС и САЩ се свива със стремглави темпове през всяко тримесечие пък нека те да са били на загуба :lol:

И това, че някои виждате войната като ПЦ игра си е ваш проблем. Русия просто е тръгнала 1 към 1 с положението от края на 80 те. Срив на иконимиката, затъване при някой Али Баба, срив на цените на петрола и хоп...

Messi_fan написа:
profesor написа:
Thsmith написа:Путин да им го набиел :lol: :lol: То понеже руската икономика е нещо като най-малкото Германия за да го набива на някой :lol:

Във всеки случай не Русия дължи 19 трилиона долара външен дълг, а една друга държава в Северна Америка! Сам си отговори коя икономика е по-зле. 8 - )

Доста неудобна истина..... Нека да ги видим САЩ как ще "изтрият за един ден" Русия. Нали много им стиска. Да видим как. : lol : : lol :

Кое е неудобно и кой кого иска да изтрива бре? Абе вие все едно в някоя затворена секта сте расли. Ходили ли сте в САЩ и на запад изобщо?
Американеца го интересува русия точно колкото теб те интересува циганина от гетото. Искаш да го държиш далеч от теб и толкова. Каква е тази фикс идея, че някой искал да ги заличава или да ги превзема. Американецът се интересува от това какво ще спечели и толкова.

Естествено, че ще защитават всеки свой съюзник. Не защото много ги интересува какво ще стане с тях, а защото това би повлияло на останалите и на съответните им интереси. Ако имаше някакъв реален проблем, просто отново щяха да докарат ракети в турция и всичко да приключи без да има никаква ескалация. Всеки от своята страна и толкоз.
Имам чувството, че споря с деца от 5 ти клас. Един Айнщайн се опитва да изкара, че руската икономика била по силна от щатската, друг говори за някакво заличаване и на кой му стискало, направо найс. :lol:

dunavfc написа:
Messi_fan написа:А как би коментирал факта, че от няколко дни доста от тукашните форумни тролове (с всичките си никове) започнаха доста да симпатизират на Ердоган ? :roll: :| В смисъл до онзи ден го плюха, а днеска вече му приседнаха, че го и защитават, и се мятат на амбразурата за него. Хмм, интересно... :roll:

Стана ми интересно, я ми посочи един в този форум, който да симпатизира на Ердоган...Аз такъв човек в този форум не съм срещал.

ааа имаше, имаше. Същата група която сега го оплюва. Като даваха пресконференции с путя и той беше от добрите ислямисти, но сега стана зъл :lol:
Последна промяна от Thsmith на 27 ное 2015 01:58, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2015 01:56

Светът все повече се технологизира и ограничава използването на ресурси като въглища, петрол, газ и т.н., след не много десетилетия, страните, разчитащи на тези ресурси за икономиките си, ще имат сериозни проблеми.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”