Турция свали руски боен самолет !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Турция свали руски боен самолет !

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 ное 2015 11:33

Avanti_Ragazzi написа:Иракски Кюрдистан не е суверенна държава, той е нещо като Република Сръбска в Босна, но не е суверенна държава.

А Турция се страхува от суверенна Кюрдска държава и то не само на територията на Ирак а и с тази на Сирия. И ги е страх, не толкова от външни заплахи а от вътрешните им, именно тези 13, 14 000 000 кюрди живеещи в Турция. Защото при официална Кюрдска държава, онези веднага ще се надигнат и ще пожелаят цяла югоизточна Турция да се обедини с нея.

Ей от това се страхуват турчолята а не от друго! ;)

Да, но си мисля, че им е извън възможностите да блокират създаването на Кюрдистан.

Щатите не са балами, и биха заложили на печелившата карта, която определено са кюрдите.
Те взеха да изтеглят бойци и техника от базата си "Инджерлик", което навежда на разни мисли.
Кюрдите нямат Държава, а вече десетилетия се противопоставят на Турция, която УЖ имала "най-силната" Армия в Европа.
Руснаците също най-вероятно ще се обърнат към кюрдите, освен ако Доганя на се сниши и се извини на Путин.

Но при всички положения смятам, че Кюрдистан, и то в никак не-малки размери, е въпрос на време.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 ное 2015 11:34

Captain Stottlemeyer написа:
pampi написа:...Човек на възраст си, не си излагай на показ комплексите, защото е ... Привърженик си на клуб дето вече 20 години се издържа с рубли, това ли те тормози не знам...

pampi, завършил съм едни от най-престижните училища в България: 41 ОУ "Патриарх Евтимий" в София, Немската гимназия в София и ВИИ "Карл Маркс" (специалност "Международни икономически отношения"). Работил съм повече от четвърт век в системата на външната търговия ("Балканкаримпекс" и други фирми), бил съм ръководител на отдел, обиколил съм половин Европа. Сам съм си спечелил жилището с честен труд в строителството (т.н. комсомолски набор), вместо да чакам като някой мухльо 25 години за него. С жена ми отгледахме две деца, които също получиха много добро образование и получиха престижни и добре платени професии. Аз сега имам добра работа и добро заплащане (не се оплаквам). Владея писмено и говоримо 3 езика - руски, немски и английски. Дай Боже всекиму да има моите "комплекси". :) А това, че ни в клин ни в ръкав намесваш "Левски" в една политическа тема, вместо да си гледаш посрания червен фалирал задник и да се тормозиш, красноармеецо, показва кой е комплексарят тук... :lol:
П.П. Използвам възможността, да пожелая на всички приятен ден, защото аз все пак си имам и друга работа. :) Станко си изчерпа правото на отговор с неадекватните си писания... :)

Уоу 8-) И ходиш да плюеш социализма ;) Ето на това се казва истинска благодарност по български 8-) А аз се радвам, че не си на страната на матушка Россия 8-) Работели 40 000 души, пък сега нямало никой. Че ходиш и да се хвалиш, че сте го съсипали и сте оставили хората на улицата. Ей такива като теб съсипааха държавата и прекрасния социалистически строй :!: Лошото е, че вместо сега да гниете по затворите, вие ходите да се изявявате като бизнесмени, да досъсипвате и малкото останало и да промивате мозъците на младите хора 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 25 ное 2015 11:35

Турчолята са тъпи , затова и се страхуват. Да не говорим че Ердоган е алчен за още власт и иска да разшири границите на Турция за сметка на Ирак и Сирия и точно в желаните от него територии живеят много кюрди и там сблъсака е неизбежен.
В момента Турция се води от болните амбиции на един изкуфял вече диктатор който не си дава сметка , че това което иска да направи никой няма да го допусне. Нито кюрдите, нито неговите приятелчета арабите и американците, нито евреите, нито руснаците и определено няма да се хареса на ЕС. Общо взето дъртака тотално изтрещя и за самата турция , пък и за нас ще е добре в скоро време да го смени някой по млад и умерен лидер защото иначе можем наистина да станем свидетели на голям конфликт в близкия изток.

Но поне за сега бихме могли да се възползваме като възобновим преговоите за южен поток и малко по малко да се върнем на руския пазар, а и руските туристи голяма част от които това лято избягаха към турция. Всичко е пари приятелю така да се каже :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 ное 2015 11:36

Ivanskiq написа:Боаббе, мислех,че си по-начетено момче. Ето ти един цитат от писмо на Левски ди Каравелов:

“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

Е, това какво показва :?: Аз се възмущавам от писанието за "т.нар. "робство" " , а ти ми слагаш цитати от писмо :?: Какво общо има това писмо с моето възмущение - ти си по-начетен от мене, надявам се да ми обясниш ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 ное 2015 11:39

boabbb написа:
Ivanskiq написа:Боаббе, мислех,че си по-начетено момче. Ето ти един цитат от писмо на Левски ди Каравелов:

“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

Е, това какво показва :?: Аз се възмущавам от писанието за "т.нар. "робство" " , а ти ми слагаш цитати от писмо :?: Какво общо има това писмо с моето възмущение - ти си по-начетен от мене, надявам се да ми обясниш ...

Смятам, че правилната дума е иго. Никоя държава, която е била в пределите на Османската империя не се определя като държана под робство. Имаш право на собственост. Прочети римското право и виж какви права имат робите.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 ное 2015 11:41

THE G.A.M.E написа:
Avanti_Ragazzi написа:Иракски Кюрдистан не е суверенна държава, той е нещо като Република Сръбска в Босна, но не е суверенна държава.

А Турция се страхува от суверенна Кюрдска държава и то не само на територията на Ирак а и с тази на Сирия. И ги е страх, не толкова от външни заплахи а от вътрешните им, именно тези 13, 14 000 000 кюрди живеещи в Турция. Защото при официална Кюрдска държава, онези веднага ще се надигнат и ще пожелаят цяла югоизточна Турция да се обедини с нея.

Ей от това се страхуват турчолята а не от друго! ;)

Да, но си мисля, че им е извън възможностите да блокират създаването на Кюрдистан.

Щатите не са балами, и биха заложили на печелившата карта, която определено са кюрдите.
Те взеха да изтеглят бойци и техника от базата си "Инджерлик", което навежда на разни мисли.
Кюрдите нямат Държава, а вече десетилетия се противопоставят на Турция, която УЖ имала "най-силната" Армия в Европа.
Руснаците също най-вероятно ще се обърнат към кюрдите, освен ако Доганя на се сниши и се извини на Путин.

Но при всички положения смятам, че Кюрдистан, и то в никак не-малки размери, е въпрос на време.

Така е - нещата отиват към официално признат Кюрдистан :roll: Там като, че ли има негласно споразумение на големите ... Кюрдите са общо около 40 млн. , а в Ирак на юг са до Киркук - никак не малка територия :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 25 ное 2015 11:43

Е, това какво показва :?: Аз се възмущавам от писанието за "т.нар. "робство" " , а ти ми слагаш цитати от писмо :?: Какво общо има това писмо с моето възмущение - ти си по-начетен от мене, надявам се да ми обясниш .

Такова писмо е нямало , няма и никога няма да има. Съчиниха си го преди години едни бивши комунисти които минаха на заплата при хамериканците и сега чат пат го пускат в пространството като неуспорим факт.
Факт е единствено, че Левски е искал да се освободим сами но след неговата смърт подготоваката на въстанието запада и дори е било пред угрозата въобще да не се състои. Затова и избухва така изведнъж и с толкова слаба подготовка и повечето окръзи въобще не се вдигат на бунт ами се скатават и чакат да премине бурята. Както и е факт че някои от четите навлезли от Румъния или Гърция на турска територия най вероятно са финасирани от руснаците. Но това си е напълно нормално все пак по онова време интересите са ни съвпадали.

Потребителски аватар
Nikita1313
Контакти:

Мнениеот Nikita1313 » 25 ное 2015 11:43

Лиценза на Турция за безнаказано нахлуване в Ирак и Сирия под предлог борба с ПКК или с И.Д. може да се счита за отнет. Пресече ли границата турски аероплан или войник- следва С-400, обещан от Шойгу. Туркмените да се спасяват незабавно тъй като там ще има пълно зачистване. Търговията с нефт на сина на Ердоган ще секне, а кюрдите ще бъдат засипани с модерно въоръжение! Лека полека ще се роди Кюрдистан на територията на три държави, с население от 35-40млн. кюрди. А Ердоган ще бъде изритан от самите турци, в резултат на отлива на туристи,които ще се чувстват заплашени както и от дефицита на енергийни източници.

Ivanskiq
Контакти:

Мнениеот Ivanskiq » 25 ное 2015 11:45

Това за чистата и свята република, в която да живеят заедно българи, турци и други етноси, разбира се е утопия на Левски, защото, с продажнически матриял като вас, вместо своя суверенитет и интереси, ще търсим все "приятелства" и "братства", пък белким някой приятел пак накрая ни оноди. Ако някой ме беше питал преди 5 години какво е моето мнение, щях да кажа, че за щастие България все още има алтернатива, пред западната система от съюзи,която отрежда на България маргинално място за вечни времена, но това е само половината истина. Другата половина от истината, която трабва да добавим към първото съждение е, че Русия не е в състояние да предложи ПО-ДОБРА алтернатива на България. Ако все пак някой иска да бъдем Белраус, обаче, искам да му гледам сеира след 10 години. :lol:

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 25 ное 2015 11:46

костенурк написа:
FLANKER написа:1 ПВО купола над Сирия е вече факт !!!!

2. ПВО купула е уплътнен до максимум ...

3. Ще сваля се наред

4. Корабите от Черноморския Флот блокираха практически Турция от Север

5.. От Изток Каспииската Флотилия точи зъби да защити кюрдите, ако е нужно ...

6 Приграничните зони с Турция в Сирия се подлагат на жестоки бомбардировки

7 .Су-30 МКИ патрулират в зоната между Латакия и Кипър

8 .Базата в Нов Кюрдистан е в процес на подготовка ...

9. Чеченските сили готови за действие в Сирия ...

10. Полетите на разузнавателната авиция в Черно море утроени

и още и още ...
пп.Фесовете не знаят в какво се забъркаха...

много междузвездни войни си гледал,мойто мом4е :lol: укроти малко топката да не разтегнеш нещо :lol:

Не съм "твоето момче",пич.
пп.За твое сведение ,не съм гледал и един епизод от тоя бълвоч.А десетте точки вече са факт.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”