dunavfc написа:След атентатите в Париж за пореден път се вижда, че Европа е много далеч от представите за един общ съюз. Всички много са съпричастни към французите, всички европейски лидери казват, че ще помагат всячески на Франция, че Франция има пълната им подкрепа и дъра-бъра, но най-важното нещо, помощ в Сирия, няма от никъде. Пука и на Франция, че някой бил морално с нея, както се казва дела трябват, а не думи. Айде ясно е, че сме далеч от обща европейска армия, но защо Германия не се намеси в Сирия/Ирак ? Великобритания ? Испания ? Италия ? Все велики нации с велики армии, които ако се бият истински срещу тези фанатици, а не театрално, както американците, то ще съсипят за една седмица. Аз знам, защо една Германия например не иска да участва военно в Сирия. Просто изпитва страх, че ако се намеси, то ще има ответна реакция и ще има терористични актове и в Германия, но трябва ли да се чака някой хубав слънчев ден, това да се случи и там и без да са се намесили в Сирия, за да разберат, че ако не влязат всички в този конфликт заедно и обединени, то няма как да станат нещата.
Щом всички са толкова съпричастни към Франция, нека всеки да даде своят принос и да изпрати войски в Сирия. Знам, че на никой не му се губят човешки животи, никой Президент/Премиер не иска да бъде отговорен за вкарването на страната си във война, но тук въпросът не е до избор, а до необходимост. Атентати ще има, дотогава, докато ние седим със крсътени ръце и чакаме ИД да изчезне сама от картата. Подкрепям напълно руснаците в тази битка, но не може да се разчита на тях да ни оправят проблемите.
Прав си. Сега беше момента Европа да направи следващата стъпка към единство.. Не, в този вид на ЕС няма да го бъде. Те големите играчи в този съюз помежду си не са склонни да се подкрепят, какво остава за отношението им към другите.
Да се разпада тоя съюз, да се изчака, да се премисли и да се направо нещо, което наистина да е единна Европа.