Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот HoUs4oOL » 19 ное 2015 00:53

petko.h.markov написа:10. Кувейт Производство на петрол: 2.75 млн. барела дневно Процент от световното производство: 3.1% Износ към САЩ (дневно): 352,000 барела Доказани резерви: 104 млрд. барела 9. Бразилия Производство на петрол: 2.8 млн. барела дневно Процент от световното производство: 3.15% Износ към САЩ (дневно).: 321,000 барела Доказани резерви: 12.86 млрд. барела 8 Мексико Производство на петрол: 2.95 млн. барела дневно Процент от световното производство: 3.3% Износ към САЩ (дневно).: 1.11 млн. барела Доказани резерви: 10.42 млрд. барела 7. Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) Производство на петрол: 3.23 млн. барела дневно Процент от световното производство: 3.6% Износ към САЩ (дневно).: 35,000 барела Доказани резерви: 97.8 млрд. барела 6. Канада Производство на петрол: 3.92 млн. барела дневно Процент от световното производство: 4.4% Износ към САЩ (дневно).: 3.01 млн. барела Доказани резерви: 175.21 млрд. барела 5. Иран Производство на петрол: 4.13 млн. барела дневно Процент от световното производство: 4.6% Износ към САЩ (дневно).: 0 Доказани резерви: 137 млрд. барела 4. Китай Производство на петрол: 4.19 млн. барела дневно Процент от световното производство: 4.7% Износ към САЩ (дневно).: 2,000 барела Доказани резерви: 20.35 млрд. барела 3. Русия Производство на петрол: 10.3 млн. барела дневно Процент от световното производство: 11.64% Износ към САЩ (дневно).: 572,000 барела Доказани резерви: 60 млрд. барела 2. САЩ Производство на петрол: 10.59 млн. барела дневно Процент от световното производство: 11.94% Доказани резерви: 20.68 млрд. барела 1. Саудитска Арабия Производство на петрол: 11.75 млн. барела дневно Процент от световното производство: 13.24% Износ към САЩ (дневно).: 1.42 млн. барела Доказани резерви: 262.6 млрд. барела

Петьо, много ми е трудно да ти проследя мисълта, какво трябва да значи това? :mrgreen:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 19 ное 2015 01:16

Няма как да подмина глупостите , че в Иран са много по напред от нас и то с цели 100 години. На олимпиадите по математика, кога с били пред нашите? В космическите разработки, все още сме признати най-много за храната. Ами това че в резултат на нашия шпионаж, сме направили цялата отбранителна система на СССР? Да не задълбавам още. Ние въпреки целия геноцид над народа ни, сме си сред най-големите умове, хитреци и най коравите и издръжливи същества на тази планета. И Иран както и поне 95% от държавите могат само да ни дишат праха!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 19 ное 2015 02:03

HoUs4oOL написа:Престани да пишеш за тая дивотия с оная парантия, ами обясни защо в инстаграм акаунта, който пускам аз няма заплахи за убийство, стига си копирал само нещата, които ти изнасят.

Парантия ли стана момичето, мюсюлманино, само защото отказва да спазва гнусните ви правила, ограничаващи свободата на хората.

Какви акаунти в Инстаграм да ти коментирам, аз коментирам реални случки от живота, не поредната страница в Инстаграм и Фейсбук. Там всеки може да си пляка, каквото поиска, ето, днес видяхме смайващи думи на Путин за България, съчинени от някой наш русофил-гъзолизец. :lol: :lol: :lol:

HoUs4oOL написа:Аз не знам колко пъти съм писал, че в Иран населението е младо около 50% са под 39 години и хората имат различни виждания за живота, което кара властта там да действа все по-либерално.

Да се смея ли, да плача ли ....

HoUs4oOL написа:Кажи честно отвори ли линка, който пуснах и видя ли изказването на президента относно случая с видеоклипа.

Това като с волейболната фенка, като настане международен шум и натиск, изведнъж "духовниците" решават да помилват "съгрешилите". Интересно, ако случките не бяха вдигнали световен шум, дали нямаше малко по-различно да се развият. Защото, очевидно в тази държава, свободите са изключително ограничени от някакви "духовни" извратеняци.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 19 ное 2015 08:12

Thsmith написа:Какво по хубаво от целогодишни 30 градуса? :lol:

---

Проблемът не е да ги нападнат, а е след това. То е ясно, че ако искат за няколко часа ще направят десант и ще превземат всичко с тежка техника. После обаче някой трябва да седи там и да пази.

За щастие, все още имаме четири сезона.
Който иска целогодишно горещини, Африка не е толкова далеч. :)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 19 ное 2015 08:46

HoUs4oOL написа:
1982 написа:
HoUs4oOL написа:И за какъв гнет ми говориш, като смисъла на шиитския ислям е базиран на преклонението точно към духовниците, тия хора живеят така, това, че за теб е неразбираемо е друг въпрос.

Май не само за мен е неразбираемо, ами и за тея ирански момчета и момичета, дето заради един видеоклип, са получили затвор и камшици. Или за онази иранка, дето си е позволила да свали парцала от главата си. А колко ли още иранци има, за които също е неразбираемо, ама не са имали смелостта да дръзнат и да прекрачат законите на тези "духовници" ??!

HoUs4oOL написа:Не може да се правят сравнения между КНДР и Иран, както казах иранците са 100 години напред, в интерес на истината са доста по напред и от доста държави членки на ЕС.

Да, във въображението на русофилите.

Не са получили камшици, в линка, който постнах аз се споменаваха като възможно наказание, а не като вече наложено такова.
Престани да пишеш за тая дивотия с оная парантия, ами обясни защо в инстаграм акаунта, който пускам аз няма заплахи за убийство, стига си копирал само нещата, които ти изнасят.
Аз ти казвам на какво е базиран шиитския ислям, а ти ми казваш, че някакви момчета и момичета танцували на някакъв клип, което значело, че и те не го разбирали...
Аз не знам колко пъти съм писал, че в Иран населението е младо около 50% са под 39 години и хората имат различни виждания за живота, което кара властта там да действа все по-либерално.
Кажи честно отвори ли линка, който пуснах и видя ли изказването на президента относно случая с видеоклипа.

Ами не знам кое е във въображението на русофилите, ама може да им видиш БВПто и сам да си направиш сметката, ама имай предвид, че им се налагат санкции от 2006 година и са минали през много тежка 8 годишна война.

Понеже говориш за БВП.
5. Иран Производство на петрол: 4.13 млн. барела дневно Процент от световното производство: 4.6% Износ към САЩ (дневно).: 0 Доказани резерви: 137 млрд. барела

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Naj-golemite-stra ... 90529.html
След няколко десетилетия "връщане назад заради дълбок ислям"няма как да скочат рязко.Монголия направи безуспешен опит от феодализъм направо социализъм.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 ное 2015 10:25

HoUs4oOL написа:
THE G.A.M.E написа:Че аз иранците си ги храча отдавна. :lol:

Е, нали и българите са иранска издънка, така не ''храчиш'' ли и по-себе си? :mrgreen:

Не.
В историята, иранци, не е етническо понятие, то е географско.

Не напразно Титлата на управляващият Персийската империя е Шах, а на България е Кана'сюбиги.
Ние произхождаме от областа Иран ( не точно, на нейната граница с областа Туран ) ... Което не е задължително да ни прави иранци, по-геном. ;)

Пък и аз уточних кое по-точно не ме кефи в Иран... В Държавата Иран, не толкова в народа и, за който даже писах, че голяма част въобще не са толкова фанатични мюсюлмани.
"Ислямска Република Иран", това е цялото и официално наименование на днешен Иран.
В Иран не ме радва управлението им, което по-дефиниция спокойно може да се окачестви като ислямистко.
Не ме кефят и иранците, които подкрепят в името на Държавата им да се съдържа и думичката "Ислям".
_______________________________________________________________________________________________

Messi_fan написа:
Изключително силно попадение. Шах и мат. 8-)

Ако си беше замълчал, нямаше да лъсне, реално, колко си просТ.
Последна промяна от THE G.A.M.E на 19 ное 2015 10:52, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 ное 2015 10:39

dunavfc написа:След атентатите в Париж за пореден път се вижда, че Европа е много далеч от представите за един общ съюз. Всички много са съпричастни към французите, всички европейски лидери казват, че ще помагат всячески на Франция, че Франция има пълната им подкрепа и дъра-бъра, но най-важното нещо, помощ в Сирия, няма от никъде. Пука и на Франция, че някой бил морално с нея, както се казва дела трябват, а не думи. Айде ясно е, че сме далеч от обща европейска армия, но защо Германия не се намеси в Сирия/Ирак ? Великобритания ? Испания ? Италия ? Все велики нации с велики армии, които ако се бият истински срещу тези фанатици, а не театрално, както американците, то ще съсипят за една седмица. Аз знам, защо една Германия например не иска да участва военно в Сирия. Просто изпитва страх, че ако се намеси, то ще има ответна реакция и ще има терористични актове и в Германия, но трябва ли да се чака някой хубав слънчев ден, това да се случи и там и без да са се намесили в Сирия, за да разберат, че ако не влязат всички в този конфликт заедно и обединени, то няма как да станат нещата.

Щом всички са толкова съпричастни към Франция, нека всеки да даде своят принос и да изпрати войски в Сирия. Знам, че на никой не му се губят човешки животи, никой Президент/Премиер не иска да бъде отговорен за вкарването на страната си във война, но тук въпросът не е до избор, а до необходимост. Атентати ще има, дотогава, докато ние седим със крсътени ръце и чакаме ИД да изчезне сама от картата. Подкрепям напълно руснаците в тази битка, но не може да се разчита на тях да ни оправят проблемите.

Братле, една мащабна военна операция с участието на НАТО и Русия в Сирия, ще е пълна бутафория.
Няма да се унищожи нищо, просто защото онези ще избягат.
Те и сега мозъците ( водачите ) на групировките, които са в състава на "И.Д.", почти сигурно, са извън Сирия.

Мисля, че пътят се показа именно от немците, и то снощи, когато сътрудничеството на няколко тайни служби, е предотвратило нов акт на тероризъм в Хановер.
А също така и акцията в Сен Дени, също е в резултат от обмена на инфо между няколко секретни агенции.
Това е пътят.

В Сирия трябва да се случи едно-единствено нещо - Да се координират силите на сирийците, кюрдите и иракчаните, които да "подпрът" от три страни територията, контролирана от "Ислямска Държава".
Разгромът на "И.Д." и нея подобните дхихадистки групировки, може и трябва да бъде направен от тайните служби на Русия, САЩ, Франция, Великобритания... И т.н.
Дарвин е в грешка !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 19 ное 2015 10:52

THE G.A.M.E написа:
HoUs4oOL написа:
THE G.A.M.E написа:Че аз иранците си ги храча отдавна. :lol:

Е, нали и българите са иранска издънка, така не ''храчиш'' ли и по-себе си? :mrgreen:

Не.
Иранци, не е етническо понятие, то е географско.

Не напразно Титлата на управляващият Персийската империя е Шах, а на България е Кана'сюбиги.
Ние произхождаме от областа Иран ( не точно, на нейната граница с областа Туран ) ... Което не е задължително да ни прави иранци, по-геном. ;)

Пък и аз уточних кое по-точно не ме кефи в Иран... В Държавата Иран, не толкова в народа и, за който даже писах, че голяма част въобще не са толкова фанатични мюсюлмани.
"Ислямска Република Иран", това е цялото и официално наименование на днешен Иран.
В Иран не ме радва управлението им, което по-дефиниция спокойно може да се окачестви като ислямистко.
Не ме кефят и иранците, които подкрепят в името на Държавата им да се съдържа и думичката "Ислям".
_______________________________________________________________________________________________

Messi_fan написа:
Изключително силно попадение. Шах и мат. 8-)

Ако си беше замълчал, нямаше да лъсне, реално, колко си просТ.

Истината май ти дойде в повечко, а ? :roll: :| Точка, сет и гейм. 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 ное 2015 10:56

Каква истина ? :lol:

Или си неадекватен по-природа, или си някое от тролчетата с десетина ник-а.
Второто е по-вероятно, но като гледам включването ти по-исторически казус, и 1-вото хич не е за изключване.

Пътувай, не ме занимавай с глупости.

P.S.

И се научете най-накрая как се цитира.
Не е необходимо да цитирате една педя мнение, заради едно изречение.
Последна промяна от THE G.A.M.E на 19 ное 2015 10:59, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 19 ное 2015 10:57

HoUs4oOL написа:
1982 написа:Само като прочетох, че иранците интелектуално са над нас и ..... абе, ти как ги правиш тея изводи, живял ли си в Иран, че ще ми обясняваш кой какъв интелект имал ??! Четеш някакви пропагандни сайтчета и клипчета и се надъхваш колко яко било в Иран.

Всичко, което пишеш за Иран, са някакви нелепици. Не коментирам колко сателита имали, а как живеят хората там, по-точно - под гнета на една фанатична религиозна секта.

То и Северна Корея има балистични междуконтинентални ракети, а ние нямаме, какво, сигурно там животът е по-добър от България заради това ли ?!?!

Е, то щом нещо не ти изнася е пропагандно или незаконно.
Погледна ли изобщо графиките, които пуснах?
Шиитите бяха възприемани като секта до революцията от 79, след активното навлизане на духовниците в политическия живот на страната, тази рамка и това разбиране падна и дори започна да се разпространява из други страни.
И за какъв гнет ми говориш, като смисъла на шиитския ислям е базиран на преклонението точно към духовниците, тия хора живеят така, това, че за теб е неразбираемо е друг въпрос.
Не може да се правят сравнения между КНДР и Иран, както казах иранците са 100 години напред, в интерес на истината са доста по напред и от доста държави членки на ЕС.

Хмм,, има доста логика в думите ти. :roll: :|

Върни се в “Свободна зона”