1982 написа:HoUs4oOL написа:И за какъв гнет ми говориш, като смисъла на шиитския ислям е базиран на преклонението точно към духовниците, тия хора живеят така, това, че за теб е неразбираемо е друг въпрос.
Май не само за мен е неразбираемо, ами и за тея ирански момчета и момичета, дето заради един видеоклип, са получили затвор и камшици. Или за онази иранка, дето си е позволила да свали парцала от главата си. А колко ли още иранци има, за които също е неразбираемо, ама не са имали смелостта да дръзнат и да прекрачат законите на тези "духовници" ??!
HoUs4oOL написа:Не може да се правят сравнения между КНДР и Иран, както казах иранците са 100 години напред, в интерес на истината са доста по напред и от доста държави членки на ЕС.
Да, във въображението на русофилите.
Не са получили камшици, в линка, който постнах аз се споменаваха като възможно наказание, а не като вече наложено такова.
Престани да пишеш за тая дивотия с оная парантия, ами обясни защо в инстаграм акаунта, който пускам аз няма заплахи за убийство, стига си копирал само нещата, които ти изнасят.
Аз ти казвам на какво е базиран шиитския ислям, а ти ми казваш, че някакви момчета и момичета танцували на някакъв клип, което значело, че и те не го разбирали...
Аз не знам колко пъти съм писал, че в Иран населението е младо около 50% са под 39 години и хората имат различни виждания за живота, което кара властта там да действа все по-либерално.
Кажи честно отвори ли линка, който пуснах и видя ли изказването на президента относно случая с видеоклипа.
Ами не знам кое е във въображението на русофилите, ама може да им видиш БВПто и сам да си направиш сметката, ама имай предвид, че им се налагат санкции от 2006 година и са минали през много тежка 8 годишна война.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]