Посегнаха и на ракиените казани!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: Посегнаха и на ракиените казани!

Мнениеот гражданин от село » 11 ное 2015 22:42

Red_Neck написа:Инициативата е лобистка. Трябва да върви продукцията на 2-3 крупни производителя, пък те колко акциз ще платят е ..... Божа работа ;)
Тук, сините казанджии са в лек конфликт на интереси ..... От една страна им се порка тънко, но от друга ...... Пещерняците дават кинти на кварталното ФК .......та визниква въпросът: Ко праим сега :?:
:)

Поне пред такива като нас не стои този хамлетов въпрос. :lol:

maxi1914
Контакти:

Мнениеот maxi1914 » 11 ное 2015 22:43

Red_Neck написа:Инициативата е лобистка. Трябва да върви продукцията на 2-3 крупни производителя, пък те колко акциз ще платят е ..... Божа работа ;)
Тук, сините казанджии са в лек конфликт на интереси ..... От една страна им се порка тънко, но от друга ...... Пещерняците дават кинти на кварталното ФК .......та визниква въпросът: Ко праим сега :?:
:)

Минаваме на Армейско пиво .
[quote="ugly bug"]Перуци е на стадиона във Франция.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 11 ное 2015 22:59

гражданин от село написа:
Der Führer написа:От цялата работа ще намажат калайджиите . Защо всяка година плащаш акцизи , когато може да инвестираш парите в собствен 100-на литров казан . Аз от 10 години си имам на вилата такъв и си варя по два - три пъти годишно . А от 2 години си правя "къпана ракия" - истински еликсир . :mrgreen:

Що е туй чудо "къпана ракия"? :oops:

Трябва ти някакъв съд с преливник в горната част . Пълниш го със студена вода до под преливника и го поставяш под чучура на казана . ракия като излиза , първо отива във въпросния съд . Водата изтегля метила и другите шлаки от ракията . Самата ракия пък се изтича през преливника в съд за съхранение . По вашия край метода може да има друго име
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

maxi1914
Контакти:

Мнениеот maxi1914 » 11 ное 2015 23:11

Der Führer написа:
Der Führer написа:От цялата работа ще намажат калайджиите . Защо всяка година плащаш акцизи , когато може да инвестираш парите в собствен 100-на литров казан . Аз от 10 години си имам на вилата такъв и си варя по два - три пъти годишно . А от 2 години си правя "къпана ракия" - истински еликсир . :mrgreen:

Трябва ти някакъв съд с преливник в горната част . Пълниш го със студена вода до под преливника и го поставяш под чучура на казана . ракия като излиза , първо отива във въпросния съд . Водата изтегля метила и другите шлаки от ракията . Самата ракия пък се изтича през преливника в съд за съхранение . По вашия край метода може да има друго име

Демек нещо като 2 дестилат ? Аз иначе използвам казан попадащ точно в новите мерки . Онзи ден от 200 литра грозде 30 литра ракия на 70 градуса излезе .
По вашите крайща нямате ли такива казани ?
[quote="ugly bug"]Перуци е на стадиона във Франция.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 11 ное 2015 23:30

maxi1914 написа:
Der Führer написа:

Демек нещо като 2 дестилат ? Аз иначе използвам казан попадащ точно в новите мерки . Онзи ден от 200 литра грозде 30 литра ракия на 70 градуса излезе .
По вашите крайща нямате ли такива казани ?

Не точно двоен дестилат , но нещо подобно . Нямам идея точно какъв е механизма , ама действа ... За казани от колонен тип ли ми говориш . Има ги , ама аз не ги харесвам . Вярно е , че пречиства добре , ама се губи почти целия аромат на материала . Ако правиш плодова няма значение , ама един авер така си похаби половин тон мускат .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

КАН
Контакти:

Мнениеот КАН » 11 ное 2015 23:46

Автоа , пак не позна !

pomiqr270

Мнениеот pomiqr270 » 11 ное 2015 23:50

Прадядо ми е разправял, че комунягите са ходели и са обирали ракия и зимнини от тях и на комшиите. Всичко ново е старо забравено.
"В повечето случаи, когато човек твърди, че любовта не се купува, то той не притежава собствен самолет и яхта, а тя никога не е попадала на човек собственик на самолет и яхта", Николай Николаев известен кът помияра у форуму на гонг.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 12 ное 2015 02:20

Чрез гроздов сок към полов скок.Долу ръцете от казаните.Всяко правителство което посегне на българският символ е обречено.Когато Джони пешеходеца е започнал да изучава как се прави уиски в троянският край са му са смеели.И ако някой си помисли че българина ще седне на маса с шотландски дестилат с бадеми, ако до него има троянска сливова със шопска салата е доста назад с материала.

Scanspeak
Контакти:

Мнениеот Scanspeak » 12 ное 2015 10:01

Парите, които прибраха всички в парламента дружно, от КТБ трябва да бъдат възстановени от нас, данъкоплатците. Механизма е порст - емисия облигации и след това вдигане на такси, данъци и осигурителни вноски ( да, и тях ползват за краткосрочно финансиране на закъсали пера от други сектори ). А вие ревете за казани за ракия - това е само началото на края на Герб. Да не забравяме, че ще има избори и тогава всичките тези решения ще отговорят подобаващо. Аз лично никога няма да гласувам за тях повече, ако ще и свети Петър да е председател на партията.
"Този коментар е спонсориран от Кен, кренвирши за всеки зелен"

VVP

Мнениеот VVP » 12 ное 2015 10:11

Много скоро време ГЕРБ ще бъде ометена от властта и на власт ще дойде АТАКА (естествено при едни честно проведени избори)!Дойде ли АТАКА на власт, тогава положението в България ще започне да се подобрява, защото Волен е умен и кадърен политик, и е човек от народа!

Върни се в “Свободна зона”