Captain Stottlemeyer написа:PFC Litex написа:love_hurtz написа:С тази тема разбирам защо България е на такова дередже. Чакам ми е тъжно като чета.
И защо е на това дередже?
Защото както беше казал Теди Москов: "Българинът се събува, преди да влезе в дома си, но си изхвърля боклука през прозореца, без да се замисли, че ако не си изхвърля боклука пред прозореца, няма да се налага да се събува преди да влезе в дома си." Много е трудно да се превъзпита един народ на когото десетилетия наред е втълпявано, че Андрешко е положителен герой, че сиромасите са добри, а бирниците и богатите хора - лоши. Никой (или почти никой) не си дава сметка, че ако всеки играе по правилата и не се стреми да пре**е другарчето си или да краде от държавата (тоест от нас), нещата ще се нареждат много по-просто и животът ще бъде много по-лесен и приятен за всички...

П.П. В развитите държави нещата са в значителна степен уредени не защото хората там са по-умни или по-добри и съзнателни, а защото там векове наред е действал принципът на моркова и тоягата.

Извинявай, но ме принуждаваш да ти кажа ,че си написал пълни глупости.
"Оргиналниченето" на Москов изобщо не го коментирам.Това го каза от личен опит.
Обясни ми с прости думи, къде в "развитите" държави, според твоите думи, се прави всичко възможно, нормалните хора да бъдат икономически репресирани, да бъдат виновни до доказване на противното, ако изобщо имат възможност да се защитят.Или си от поддръжниците на връщането към 18-19 век и дивият капитализъм, който вилнее в България -първо "борците" / и те ли са от добрите бирници

/, после банките и данъчните.
Да ти цитирам ли имена на " богати" , които не плащат данъци, крадат ДДС, не плащат заплати с месеци, нищо ,че са мизерни.
Ще ти кажа само един факт.
В далечната 1992 година , при първият ми опит да направя нещо " частно" , напускайки честно/тогава имаше такъв "закон" , че ако имаш фирма , не можеш да работиш на все още преобладаващите държавни длъжности/, на вторият месец се опитаха да ме "суровакат" с 25000 на месец/при долар -лев 1:25/
Кажи, приятелю, кой е Андрешко и кой "развит"?
Много тъпо от твоя страна.
Или просто още се събуваш пред вратата.