Посегнаха и на ракиените казани!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Re: Посегнаха и на ракиените казани!

Мнениеот trokadero_ » 11 ное 2015 18:55

soilwork написа:
trokadero_ написа:Вдигат нещата , които хич не трябва да се барат...

Трябва да се въведе и данък клозет. Колкото повече изпускаш, толкова повече плащаш :).............Забравиха въздуха да обложат
И такса жив съм.....

Хахах да това е добра идея :mrgreen:

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 11 ное 2015 18:56

Следва данък "туршии и компоти", "домашни мезета", "кисело зеле", "домашна сланина" :lol:

Потребителски аватар
Hearts_on_Fire

Мнениеот Hearts_on_Fire » 11 ное 2015 18:57

soilwork написа:Следва данък "туршии и компоти", "домашни мезета", "кисело зеле", "домашна сланина" :lol:

Както казваше Лафазанов във "Улицата": Обичаме културата, но и бахура! :lol:

Да е жив и здрав "моят" казанджия, че такива хубави казани е спретнал човека, да ти е драго да отидеш и качествена ракийка да свариш. Има за всекиму според нуждите.

Изображение Изображение
Последна промяна от Hearts_on_Fire на 11 ное 2015 19:05, променено общо 1 път.
Gary Shaw написа:Молете се "Проклятието на Ева'' да е само за тоя сезон , да не е като онова на Бенфика от Бела Гутман :lol:

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 11 ное 2015 19:03

защо написа:
А иначе, допреди 30-40 години са проверявали и колко вино си направил и са го облагали, та не е толкова невероятно да се случи и това. Макар че виното е признато за полезна напитка и фабрично произведеното е с акциз 0%.

Май не са го облагали или нещо символично. В местното данъчно декларираш виното, получаваш бележка и с нея вариш ракия.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 11 ное 2015 19:06

Изверг написа:
saffron написа:
Добруджа написа:
Мистри написа:А циганите по пазарите с , които открито предлагат безбандеролни ментета , кога?

Лично аз си купувам цигари без бандерол. И какво трябва да ме бесят ли ???

Ще ти свалят имунитета и ще те обесят! ;)
Иначе вдигат и винетките! Аз за това карам кола без застраховка , без минетка , без преглед абе почти без нищо и хич не ми пука :)

Ако кажеш, че нямаш и книжка те признавам.

Може да цакам системата по цигански , но чак без книжка :mrgreen:
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 ное 2015 19:06

Един цар непрекъснато увеличавал данъците на народа си и все питал,'' КАК Е,СПРАВЯ ЛИ СЕ НАРОДА?",а подчинените му отговаряли;''РАБОТЯТ ДЕНОНОЩНО И СЕ СПРАВЯТ!''Отговорът на царя бил,тогава увеличавайте данъците! И така няколко години,все така.Но дошъл момента в който след поредното увеличение ,царят пак попитал за народа. И неговите приближени му отговорили;''НА НАРОДА ,ЦАРЮ ЧЕСТИТИ НЕ МУ ПУКА,ЯДЕ,ПИЕ И СЕ ВЕСЕЛИ!''А той отговорил;''ТОВА НЕ Е ДОБРЕ,НАМАЛЕТЕ ДАНЪЦИТЕ!''

Въпроса дали правителството знае , че е време да намали данъците , а не да ги увеличава.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 ное 2015 19:12

Който е посегнал на пиенето на народа добро не е видял!
Когато премиерът е тиква, няма как подчинените му да не са кратуни!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 11 ное 2015 19:42

Captain Stottlemeyer написа:
PFC Litex написа:
love_hurtz написа:С тази тема разбирам защо България е на такова дередже. Чакам ми е тъжно като чета.

И защо е на това дередже?

Защото както беше казал Теди Москов: "Българинът се събува, преди да влезе в дома си, но си изхвърля боклука през прозореца, без да се замисли, че ако не си изхвърля боклука пред прозореца, няма да се налага да се събува преди да влезе в дома си." Много е трудно да се превъзпита един народ на когото десетилетия наред е втълпявано, че Андрешко е положителен герой, че сиромасите са добри, а бирниците и богатите хора - лоши. Никой (или почти никой) не си дава сметка, че ако всеки играе по правилата и не се стреми да пре**е другарчето си или да краде от държавата (тоест от нас), нещата ще се нареждат много по-просто и животът ще бъде много по-лесен и приятен за всички... 8-)
П.П. В развитите държави нещата са в значителна степен уредени не защото хората там са по-умни или по-добри и съзнателни, а защото там векове наред е действал принципът на моркова и тоягата. ;)

Извинявай, но ме принуждаваш да ти кажа ,че си написал пълни глупости.
"Оргиналниченето" на Москов изобщо не го коментирам.Това го каза от личен опит.
Обясни ми с прости думи, къде в "развитите" държави, според твоите думи, се прави всичко възможно, нормалните хора да бъдат икономически репресирани, да бъдат виновни до доказване на противното, ако изобщо имат възможност да се защитят.Или си от поддръжниците на връщането към 18-19 век и дивият капитализъм, който вилнее в България -първо "борците" / и те ли са от добрите бирници :lol:/, после банките и данъчните.
Да ти цитирам ли имена на " богати" , които не плащат данъци, крадат ДДС, не плащат заплати с месеци, нищо ,че са мизерни.
Ще ти кажа само един факт.
В далечната 1992 година , при първият ми опит да направя нещо " частно" , напускайки честно/тогава имаше такъв "закон" , че ако имаш фирма , не можеш да работиш на все още преобладаващите държавни длъжности/, на вторият месец се опитаха да ме "суровакат" с 25000 на месец/при долар -лев 1:25/
Кажи, приятелю, кой е Андрешко и кой "развит"?
Много тъпо от твоя страна.
Или просто още се събуваш пред вратата.
Изображение

Изображение

мили

Мнениеот мили » 11 ное 2015 19:42

От няколко години съм пълен въздържател, Но се възмущавам, от обирджийството в нашата държава - данъци, акцизи, винетки и т.н.
Синчец, подписвам се под мнението ти.
Какво значение има тук, дали пушиш или пиеш?
За въздържателите има много други начини да ги обират! Срамота!:oops:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 11 ное 2015 19:46

Teзи акцизи и други ги искаха, но не се случиха. И сега няма да се случат... просто опипват почвата.
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”