Левски (София) - Локомотив (Пловдив) / 1:0 FT
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски (София) - Локомотив (Пловдив) / 1:0 FT
За мен дузпа си имаше - в крайна сметка Цонев беше в добра позиция и беше съборен. Вярно заради непохватност от страна на играча на Локо, но това едва ли има значение. Да се сърди на себе си. Дузпата не беше свирена, защото както е добре известно този сезон Пееф и Бойко ще ни правят шампиони.
drvasko98 написа:Ако дадат срещу Левски подобна дузпа (за настъпването по глезена в гръб), аз лично ще съм много недоволен. Първо, щото ситуацията е статична и нападателят е с гръб, второ щото не оставам с впечатление, че е нарочно и трето, защото топката беше вече отиграна.
Иначе ако съдията реши има формалното право да свири. но освен правила, има и дух на играта, то това е и в живота. За мен подобно нещо не бива да се свири. В този мач специално Йорданов свири много добре
Откога във футболните правила има значение дали е умишлено или не? Особено когато става въпрос за препъване в гръб.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
Ами някъде във футболните правила има и тълкуване за "енергията" на нарушението, която зависи и от скоростта и позиционирането. Все пак аз не съм съдия и ако очаквам всички да са съгласни няма да изказвам подобно мнение.
drvasko98 написа:Ами някъде във футболните правила има и тълкуване за "енергията" на нарушението, която зависи и от скоростта и позиционирането. Все пак аз не съм съдия и ако очаквам всички да са съгласни няма да изказвам подобно мнение.
Според правилника няма абсолютно никакво значение, дали защитника се е опитал да играе за топката или не. Може да има тълкуване относно показването на картон, но към самото нарушение на правилника няма.
Много ми е странно като някой започва да се вглежда в нарушенията дали са умишлени или не.Едва ли,някой ще направи умишлено нарушение в наказателното поле за да се даде дузпа срещу неговия отбор.Умишлено нарушение се прави при спиране на бърза контраатака,и това е за да не се стигне до опасност.Както и за играта с ръка,когато има ръка всеки първо гледа дали е умишлена.Е кой,ще тръгне да спира нарочно топката с ръка.
В правилата думата умишлено се използва само при играта с ръка, т.е. пряк свободен удар и дузпа се дават за умишлена (deliberately) игра с ръка. Във всички останали случаи на нарушение на правилата няма значение.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.
gzagorov написа:В правилата думата умишлено се използва само при играта с ръка, т.е. пряк свободен удар и дузпа се дават за умишлена (deliberately) игра с ръка. Във всички останали случаи на нарушение на правилата няма значение.
Такива неща, като "търсеше топката", "той игра за топката", използвани от нашите футболни профани, НЯМА!
W84me написа:gzagorov написа:В правилата думата умишлено се използва само при играта с ръка, т.е. пряк свободен удар и дузпа се дават за умишлена (deliberately) игра с ръка. Във всички останали случаи на нарушение на правилата няма значение.
Такива неща, като "търсеше топката", "той игра за топката", използвани от нашите футболни профани, НЯМА!
Може да ги няма написани, но са от значение що се отнася до това дали дадено нарушение е или не е за картон

Само Левски!
siniq_fen написа:W84me написа:gzagorov написа:В правилата думата умишлено се използва само при играта с ръка, т.е. пряк свободен удар и дузпа се дават за умишлена (deliberately) игра с ръка. Във всички останали случаи на нарушение на правилата няма значение.
Може да ги няма написани, но са от значение що се отнася до това дали дадено нарушение е или не е за картон
Да, но както казах, нямат отношение към отсъждането на самото нарушение.
- ralka_levskarka
- Контакти:
Бих се доверила на W84me, защото, ако не бъркам е бил съдия или все още е такъв, не знам, ама по ги знае нещата 

[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]