Има ли картел?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Има ли картел?
От седмица насам във Варна отвори нова бензиностанция с драстично по-ниски цени, което предизвика намаляване на цените във Варна по повечето бензиностанции. Днес се стигна до там цените на различните бензиностанции да варират от 1.78 до 2.06лв за литър А-95. Лукойл на сайта си са обявили цена от 2.03лв за литър А-95, а във Варна е 1.86
! Дали новата бензиностанция работи на загуба? Ако е така, защо и другите намаляват цените? Факт е, че цяла Варна няма как да зареди горива на една бензиностанция, а ако са на загуба, колкото повече продават, толкова повече ще потъват, което от своя страна не трябва да притеснява конкуренцията, даже напротив. Май на всички стана ясно, че цените са надути и мафиотите са се разбрали цените да не се намаляват? За мен си е ясно, но ми е интересно какво мислите вие?

Аз съм от Микре Юнайтед
Re: Има ли картел?
За картела не знам, ама има един Джон Рокфелер, който по твойта логика непрекъснато е затъвал след първата ябълка.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
Реалната цена на бензина е някъде към лев,лев и трийсе стотинки 

[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
защо написа:За картела не знам, ама има един Джон Рокфелер, който по твойта логика непрекъснато е затъвал след първата ябълка.
Въпросът дали е на загуба новата станция беше риторичен, разбира се, че не е

Аз съм от Микре Юнайтед
-
защо написа:За картела не знам, ама има един Джон Рокфелер, който по твойта логика непрекъснато е затъвал след първата ябълка.
То при Джонито е първи ТИР с ябълки.

-
Red_Pride написа:Реалната цена на бензина е някъде към лев,лев и трийсе стотинки
Това е 30% разлика.

mozart написа:От седмица насам във Варна отвори нова бензиностанция с драстично по-ниски цени, което предизвика намаляване на цените във Варна по повечето бензиностанции. Днес се стигна до там цените на различните бензиностанции да варират от 1.78 до 2.06лв за литър А-95. Лукойл на сайта си са обявили цена от 2.03лв за литър А-95, а във Варна е 1.86! Дали новата бензиностанция работи на загуба? Ако е така, защо и другите намаляват цените? Факт е, че цяла Варна няма как да зареди горива на една бензиностанция, а ако са на загуба, колкото повече продават, толкова повече ще потъват, което от своя страна не трябва да притеснява конкуренцията, даже напротив. Май на всички стана ясно, че цените са надути и мафиотите са се разбрали цените да не се намаляват? За мен си е ясно, но ми е интересно какво мислите вие?
Въпросната бензиностанция е на Марешки.
Относно картел да, има.
Зареждайте, че скоро няма да е вече тази цената.

PFC Litex написа:mozart написа:От седмица насам във Варна отвори нова бензиностанция с драстично по-ниски цени, което предизвика намаляване на цените във Варна по повечето бензиностанции. Днес се стигна до там цените на различните бензиностанции да варират от 1.78 до 2.06лв за литър А-95. Лукойл на сайта си са обявили цена от 2.03лв за литър А-95, а във Варна е 1.86! Дали новата бензиностанция работи на загуба? Ако е така, защо и другите намаляват цените? Факт е, че цяла Варна няма как да зареди горива на една бензиностанция, а ако са на загуба, колкото повече продават, толкова повече ще потъват, което от своя страна не трябва да притеснява конкуренцията, даже напротив. Май на всички стана ясно, че цените са надути и мафиотите са се разбрали цените да не се намаляват? За мен си е ясно, но ми е интересно какво мислите вие?
Въпросната бензиностанция е на Марешки.
Относно картел да, има.
Зареждайте, че скоро няма да е вече тази цената.
Да, на Мрешки е! Интересното е според мен е, че останалите реагираха, което не мислех, че ще стане. Нека наистина видим до кога ще е това

Аз съм от Микре Юнайтед
- slash1912
- Контакти:
Марешки не беше ли аптекар?
И откога влезе в петролния бизнес?

[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]
-
slash1912 написа:Марешки не беше ли аптекар?И откога влезе в петролния бизнес?
Прави горива от лекарства с изтекъл срок.