Искат богослужение на гръцки по Черноморието ни?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Re: Искат богослужение на гръцки по Черноморието ни?

Мнениеот Цецо Чука » 06 ное 2015 16:00

Captain Stottlemeyer написа:Всъщност, доскоро съществуваха сериозни проблеми точно със сръбски, румънски и турски (по Черноморието) радиостанции, защото техните сигнали бяха много силни и заглушаваха българските, само че ти откъде да знаеш това и кой да ти каже!?... :roll: 8-) Що се отнася до Украйна, там нещата също никак, ама никак не са ти ясни, май... :lol:

Пффффф....тръгнал Кептън Брейнлес да ми дава акъл по геополитически въпроси,кво доживяхме деба....
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 06 ное 2015 16:06

djd написа:Не мога да разбера!
Тоя ако иска такива работи, какви почетни титли ще му присъждат, какви срещи с президента, с премиера?
Един шут, пускат го в морето и да се оплаква ако ще и на арменския си колега.

На кой от всичките арменски попове да се оплаква, че те са в Ечмиадзин, Антилиас, Йерусалим, Истанбул и още няколко други... :-)
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 06 ное 2015 16:26

Captain Stottlemeyer написа:Всъщност, доскоро съществуваха сериозни проблеми точно със сръбски, румънски и турски (по Черноморието) радиостанции, защото техните сигнали бяха много силни и заглушаваха българските, само че ти откъде да знаеш това и кой да ти каже!?... :roll: 8-)

Кептън, турски и румънски станции съм хващал, ама сръбски никога ......... или кажи с каква антена ти е Осмака, или кажи какво пиеш лятоска на плажа .... че и ние да разберем нещо от западна цивилизация ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 ное 2015 16:27

Не може да се държи нагло, а те да го награждават.
Всички научиха колко са продажни хората с власт в България и всеки си иска нещо.

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 06 ное 2015 16:30

Red_Neck написа:Кептън, турски и румънски станции съм хващал, ама сръбски никога .......

Въх... :shock: :shock:
Да разбирам ли че не си се качвал на Витоша?

На Копитото и малко под него споко се хваща Б 92 и още 2-3 сръбски...
От друга страна пък в Серес и Драма споко се слуша Хоризонт,а в Пирот-и Дарик,така че сичко е 6...

Аз на оня гламар му разправям за предавания на съответните езици от страна на български радиа и телевизии, той ми говори за тва къде кво радио се било хващало,сещай се значи за къв точно дебил иде реч..
Последна промяна от Цецо Чука на 06 ное 2015 16:33, променено общо 2 пъти.
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 06 ное 2015 16:31

Прекрасно а в Северна Гърция на български?Какво мисли патриарха по този въпрос?

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 06 ное 2015 16:37

djd написа:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1526235

Богослужение на гръцки в храмовете по южното ни Черноморие се очаква да поиска Константинополският и Вселенски патриарх Вартоломей I при посещението си у нас от 8 до 10 ноември.
По неофициална информация той ще поиска и премахването на паметника на Антим I от българската църква „Свети Константин и Елена" в Одрин, а също българската църква да се откаже от използването на някои титли.
Причината за искането за паметника на Антим I е, че през 1868 година той скъсал с гръцката патриаршия и повел борба за независима българска църква.
Иначе визитата на Вселенския патриарх минава за рутинна - с нея той връща посещението на нашия патриарх в Истанбул пред две години. Освен това ще му бъде присъдено почетното научно звание „Доктор хонорис кауза" в Голямата зала на Българската академия на науките.
В хода на посещението си той ще отслужи литургия в храм паметника „Свети Александър Невски" заедно с българския патриарх Неофит, ще извърши и поклонническо посещение в Троянския манастир.
Отделно от това ще има среща с деца на загинали полицаи, както и среща с президента Росен Плевнелиев и с премиера Бойко Борисов.

Източник: БГНЕС

Тези въпроси не са ли били уредени с "Гюлханския хатишериф" ? Територията на българския верски диоцез е била определена още тогава.Нещо не ми се връзва тази новина....Освен това гръцкото население по Черноморието,което е преобладавало до XIXв. се е изнесло към Гърция и Крим почти масово след Руско-Турската война 1821-1829г.,когато Гърция получава независимост,а Крим трайно си става руска територия,където влиянието на татарите напълно отпада и стари центрове като Феодосия получават символично значение на православната дружба между руснаци и гърци.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 06 ное 2015 16:37

Цецо Чука написа:
Red_Neck написа:Кептън, турски и румънски станции съм хващал, ама сръбски никога .......

Въх... :shock: :shock:
Да разбирам ли че не си се качвал на Витоша?

На Копитото и малко под него споко се хваща Б 92 и още 2-3 сръбски...
От друга страна пък в Серес и Драма споко се слуша Хоризонт,а в Пирот-и Дарик,така че сичко е 6...

Аз на оня гламар му разправям за предавания на съответните езици от страна на български радиа и телевизии, той ми говори за тва къде кво радио се било хващало,сещай се значи за къв точно дебил иде реч..

Не съм стъпвал на Витоша ........ откак кръстиха отбор от краен квартал на марка кашкавал :)
.... а иначе, аз останах с впечатление, че кептъна гепи сръбско на аванта в пенсионерския клуб на Ахелой ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 06 ное 2015 16:40

djd написа:
Captain Stottlemeyer написа:
sin4ec написа:Той е в правото си да иска, а БПЦ, като автономна и независима, в правото си да откаже. Не виждам къде е проблемът...

+1 :) Или в рамките на майтапа: Може да приеме, но в замяна на това на площад "Синтагма" в Атина да бъде издигнат паметник на хан Крум, а някой от централните булеварди в гръцката столица да бъде преименуван на "Симеон - цар на всички българи и гърци"... 8-)

А Василий II Българоубиец да бъде обявен за международен престъпник и публично поруган. :lol:

Е,ти пък сега! Той е един от най-качествените императори на Византия.Поставят го редом до Юстиниан I Велики....

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 06 ное 2015 17:30

Der Schmarotzer написа:
djd написа:Не мога да разбера!
Тоя ако иска такива работи, какви почетни титли ще му присъждат, какви срещи с президента, с премиера?
Един шут, пускат го в морето и да се оплаква ако ще и на арменския си колега.

На кой от всичките арменски попове да се оплаква, че те са в Ечмиадзин, Антилиас, Йерусалим, Истанбул и още няколко други... :-)

Начи зависи. Като далдиса до нашия бряг, накъде ще го отнесе, не знам. :)

Върни се в “Свободна зона”