Убиха една Пловдивска легенда

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Убиха една Пловдивска легенда

Мнениеот Red_Pride » 06 ное 2015 08:18

Чат пат пия каменица ако някой почерпи :lol: абе тая бира само на мен ли ми бие леко на тиня?Свежото пък е жалка имитация на ретро :?
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

untraceable
Контакти:

Мнениеот untraceable » 06 ное 2015 08:58

Vincenzo написа:Пиринчето е най-добра. Каменица и Загорка ги направиха ебати тежките бири. Загорка Ретро бива. Бургаското и Ариана (донякъде) също стават. Другите са пикня. Тая Астика не знам кой нормален човек я пие. А за съществуването на Плевенско за първи път чувам, което показва колко се пие. Ако гледаме положително на нещата... поне няма да мирише на мая през ден, в центъра..

Горе-долу съм съгласен с всичко, с изключение на Астиката - какво й е ? Бира като бира ...

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Мнениеот Yoda_ » 06 ное 2015 09:13

rebel написа:До 1989 година марките в България бяха: Загорка, Астика, Шуменско и Плевенско...другото си беше бъркоч. Когато белгииците купиха Каменица и Астика, налагаха марката Каменица за сметка на Астика. Факт!

Очевидно по соц-а си имал затруднения с почиването по Черноморието... :lol:

Отдавна имаме вила на Албена, и като дете си прекарвах летата там. Най-употребяваните бири по капанчетата из Албена бяха Загорка, Леденика, Варненско и Шуменско.
Никога няма да забравя вкуса на студената Леденика или малкото шуменско на плажа... ;)
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 06 ное 2015 09:18

Е те "Плевенско пиво" разсипаха та една "Каменица" ли?"Каменица" беше с известен толеранс среден клас бира.В момента най добрата българска бира на пазара е "Пиринско".

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 06 ное 2015 09:20

Няма кой знае какво значение къде се прави. Дори, доколкото знам, част от популярната "Митос" се прави в Благоевград. Факт е, че Бирената в центъра пречи - и на хората, и на себе си (всички са виждали опашките от тирове по "Източен"). В Хасково е извън града. А моите предпочитания клонят към "Старопрамен" (лятото). Сега съм на тъмна "Ариана". "Бекс"-а го зачеркнах преди 2 години след една гадна партида...Пичове: Важното е бирата да е студена и кебапчетата топли, а не обратното... :)

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 06 ное 2015 09:41

Хейнекен от масовите е номер 1. Иначе от тези, които се намират в българската търговска мрежа - Старобърно и Leffe (всичките разновидности) са страхотни. От българските - Гларус и Шуменско, но втората я поразвалиха.
Загорка и Каменица са супер зле. Няма самоуважаваща се марка, която за 10г. да си сменя рецептата и вкуса няколко пъти.
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

NAZGUL
Контакти:

Мнениеот NAZGUL » 06 ное 2015 10:16

Каменицата си я харесвам много. Заедно със Старопрамен и Бургаско евентуално, които са на същата пивоварна, а от "Загорките" Ретро и Старобърно. Всички други не ми харесват на вкус (естествено всеки си има предпочитания и не изкам да налагам мнение) Пия само бира и то не малко и съм си отсял тези. Шуменското, както и производните Пиринско, Туборг ми ми идват прекалено сладки. Имал съм удоволствието да пия бира из доста държави в Централна Европа- Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Унгария и най- отговорно мога да заявя, че това, което пием тук е пълен боклук на висока цена. Чехите са номер едно за мен (голяма наливна Пилзнер Уркел- 400мл е около 1 евро в центъра на Прага- пийте хубава наливна за 2лева в центъра на София, варна, Пловдив. Друг път). Няма лоша бира при тях, а съм пил над 20 вида марки- живи умрели, тъмни, светли, мътни, абе всякакви. В Словакия имат една Злати Базан- уникална. Само тази запомних по име, щото още ми държи вкуса:) Германците имат малко по- извратен вкус за бира, но и тяхната е много добра. Австрийците копират много от германите, ама го правят добре.
Относно завода в Пловдив- Това е една огромна площ в центъра (почти) на града. Познайте какво ще се случи сега с фабриката и колко ще е м2.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 06 ное 2015 10:24

Що така никой не спомена Алмус :?
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 06 ное 2015 10:44

В сравнение със соца, бирите в България позаприличаха на нещо. Навремето бяха регионални, защото се виксваха за норматив. В Сф бяха светло с 10% написано на капачката и тъй нареченото луксозно даже с етикет.

Имаше големи гадости като бургазко, ломско, докато не вкусих на едни разкопки Истър (олеле мале, сигурно направо от Дунав го пълнеха). Читавите бири бяха шуменското и Астиката и Загорка.

Жалко за бирената, сега сигурно ще продадат терена и ще го застроят. В завода в Хасково се инвестираха доста пари, направиха модерни линии, а и бирата не е лоша.
От сегашните бири в Бг, последно съм пил шуменско, което става, както и пиринското. Загорката я съсипаха още преди години като нахакаха спирт. На Каменица тъмното не им беше лошо.

От няколко години съм на винце обаче.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 06 ное 2015 10:55

child in time написа:
action66 написа:
child in time написа:От утре 06/11/2015 година бирата на Пловдив [offtopic]Каменица[/offtopic] ( най - старата в България) вече официално няма да се прави под тепетата. Закриват завода. Цялото производство се мести в Хасково . Да си сипем по една К-ца , от утре най - Пловдивското питие отива в небитието :(

Белгийци или немци бяха собствениците? Дайте повече информация. Да не вземат "Каменица" и "Астика" под едно крило?

От години белгийците нямат нищо общо с тях , смениха се няколко фонда последните май бяха руснаци. От години почти цялата продукция идва от Хасково. В Пловдив бе оставена малка част за която нямаха производствена мощност в Хасково. От утре официално вс се мести там.

Същото се случи навремето с големия бирен завод във Варна.Там се правеха бира "Варна","Одесос" и "ММ".После покойния Мишо "Бирата" премести всичко в .... Мездра."Варна" и "Одесос" изчезнаха като марки,а компанията започна да произвежда само "ММ" и "Леденика".Сега и тях ги няма.Поне аз не съм ги виждал.Честно нямам идея дали след смъртта на собственика нещо все още се произвежда.Цялата работа е заради местните данъци.Човека тогава избяга от високите варненски налози.Сега със случая "Каменица" вероятно е същото.Сега всеки бизнесмен независимо от симпатиите си към един град или неговото рождено място,търси къде местните данъци са му най-изгодни.Има и други примери.Като Гриша Ганчев,който е изнесъл фирмите си в Румъния.Като "Калиакра" , която отдавна напусна Добрич и се намира също в Румъния.Бизнес.Това е.

Върни се в “Свободна зона”