peliforewer написа:THE G.A.M.E написа:Факти има много, зависи, обаче, кой-как ги тълкува.
Мисля, че този материал вече беше пускан в този форум.
А и има тема "Политика България".
Другото което е, не виждам как ще се получи нещо като дискусия в тази тема.
Ще има обичайните клишета и обиди + лични нападки и т.н.
Аз лично, обичам историята, но тя не бива да бъде отправна точка за бъдещи отношения.
В материалът има прекалено много личностни заключения и изопачаване на фактите.
Въпреки че съм мнооооого далеч от това да защитавам Русия, няма как да не отбележа това.
СССР и приемникът на тази структура - Русия, определено са навредили на България в дадени моменти.
Ние също не сме били цвете, но така или иначе, едвали някой ще има полза от това, да ръчкаме стари скелети.
Отношенията ни с Русия трябва да се базират от настоящето, не от миналото.
Ако този коментар е бил дискутиран тук ,аз съм го пропуснал,забелязах че този материал е от септември,но някой факти ме впечатлиха и звучат правдоподобно,затова го пуснах във форума.Тук не става въпрос за отношенията между обикновените руснаци и българи,а за имперските амбиции на управляващите преди в СССР и сега в Русия и начина по който ги отстояват.За намесата във вътрешните работи на много държави през годините няма да коментирам,само ще спомена последните действия на Путин в Украина и Сирия,някои приветстват Путин че громи ИД,но подминават факта че се унищожава и нормалната опозиция на Асад,а той не е цвете за мирисане и не по-малък сатрап спрямо сирийския народ.Не трябва да се подценява и това което става в България,купуване масово имоти от руски граждани,изкупуване на земеделски земи от подставени лица, българи с руски пари и в един момент може да се окаже че Русия трябва да си защава интересите в България.Ако се съмнявате в мойте думи си спомнете февруарските събития 2013г. и си отговорете кой стоеше зад тях и защо Варна беше най-активна в протестите.
Има ли по-голям кръволок от Порошенко? Милиардер - Президент. С министри чужденци. С наемна армия платена от САЩ. Какви ги дрънкаш за Сирия. До преди 4 години Сирия беше туристическа градина и произвеждаше конфекция и обувки за цяла Европа. Много от специалистите там са учили в България. Тази така наречена опозиция беше съставена от Турция защото не забравя приятелче, че Сирия е бивша провинция на Османсака Империя. Светския режим и силната им армия там е трън в очите на Турци, Евреи и Араби. Обясни ми като ги разбираш да не би разните емири и султани да са по-демократични? Ами можеш ли да ми обясниш защо Републиката Иран е неудобна, а Арабските Емирства са удобни?