doktora25 написа: Става дума за нещо много по-мащабно и тревожно - целенасоченото популяризиране. Какво се популяризира по най-гледаните медии?
-хазартни лотарийни игри
-турски и индийски сериали
-политически анализи в подкрепа на партиите на статуквото
-новини кой е убит
-реклами, реклами и пак реклами (основно на заробващи кредити и вредни храни)
-чалга и рап
-реалити бози
-филми с убийства, насилие или разврат
-все по-безсмислени анимации (да промият мозъците и на децата)
Ами...тези неща не ги ли определя свободният пазар (търсене и предлагане)?
Турските сериали се гледат, затова се дават. Ако рейтинга на първите два турски сериала беше отчайващо нисък, следващите 22 сериала изобщо нямаше да се излъчат. Българите гласуваха с дистанционнто си, че турските сериали трябва да останат. Демек прави си изводите за самите нас
Политическите анализи в подкрепа на статуквото са рожба на монополизма в медиите. Антимонополното ни законодателство доколкото аз разбирам е много зле или направо не съществува, оттам се получава изродщината едно физическо лице да е работодател на няколкостотин журналиста. Е какви да са анализите

новини кой е убит - точно те са най-търсени, за това ги дават. Мен ме отвращават и не ги чета, но сме единици.
чалга и рап - същото. Айде направи си един блог и пиши за балетите на Стравински да видим колко хора ще ти го посетят. Айде направи сайт за чалга с цици и гъзове навсякъде и да му видим посещенията

Къде има кинти?
филми с убийства, насилие или разврат - много ги гледат, за това ги снимат и излъчват

Реално ако мнозинството искаше да гледа нещо друго, телевизиите щяха да му го пуснат. Но мнозинството това иска и това получава.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."