CTAHKO написа:petko.h.markov написа:CTAHKO написа:petko.h.markov написа:Китай е толкова социалистически,колкото аз съм космонавт!
Китай си е социалистическа държава, но ти космонавт няма как да станеш

Я кажи коя е управляващата партия в Китай

Станко,и аз като теб съм учил в онези години.Знам какво е при социализма-100% държавна собственост.В Китай частната сега е 80%.без значение,че управляваща е
комунистическата партия.
Няма такова нещо

Няма фирма без държавно участие, всичките им банки са държавни, всичките им телевизии (над 200) са държавни, за индустриалните и енергийните сектори да не говорим

Та дори и заводите на БМВ и Мерцедес са с държавно участие (китайско)

В нета има много информация за китайския тип социализъм, можеш да прочетеш. И още нещо, ние също бяхме тръгнали да се развиваме по този тип, само че едни комсомолци решиха, че не им отърва да се развиваме и побързаха да прецакат нещата и да съсипят държавата ни

Иначе сега и ние нямаше да сме по-зле от китайците, но при всяко положение щяхме да сме на светлинни години напред от сегашното ни състояние

Не коментирам данните посочени от теб,защото не ми се рови сега.Но това ,което е в Китай е всичко друго,но не и социализъм.И ние и те го разбирахме еднакво,
но те разбраха,че този обществено-икономически строй няма никакво бъдеще.За да държат нещата в свои ръце,те се принудиха да направят тези промени.Това е
завъртане на социализма към капитализма,а не обратното.Това показва само едно-социализма е измишльотина,никъде не реализирана.