Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот fcb_bg » 01 ное 2015 07:58

Ако децата се правят масово на коледарчета, тачат Деня на народните будители и прочие, проблема е никакъв. Ама не е така. Чуждото се налага като по-хубавото и модерното. За хляб, банани, автомобил - няма проблем, това са материални и преходни неща. Лошото е, че става въпрос за традиции и ценности. Демокрацията давала свобода, ама свободата с правилната реклама стана свободия. Да се намацаш обилно за да се постараеш да се докараш като най-големия изрод за вечерта, а коледуването за същия индивид - постаралия се да е най-големия изрод на 30-ти октомври, да е "Да не съм луд", за мен е загуба на идентичност.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 01 ное 2015 08:27

Изображение
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 01 ное 2015 08:49

Които е празнувал хелоуин трябва да е наистина много изпростял :idea:
@ Стига вече от западни мършляци... :idea:
@ Бъдете Българи и празнувайте Българските празници :idea: Жалко, че на тоя млад народ му е промито и малкото мозък дето е в запас :idea:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 ное 2015 09:13

DarkPsy написа:Не съм чул в САЩ, Канада, Великобритания и Ирландия да празнуват Сирни заговезни. Поправете ме, ако греша. И не. Не съм съгласен с максимата: Празнувайте каквото си искате.

Ми никой не те пита дали си съгласен. Или очакваш някой да дойде да те пита дали може да празнува нещо и какво да е то? :lol:
Нямам представа каква точно е същината на тези "Сирни заговезни", но ако някой иска - може да си ги празнува и на Марс. От никой няма да иска позволение за да го прави.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Mirosvel
Контакти:

Мнениеот Mirosvel » 01 ное 2015 09:44

sin4ec написа:Вън католико-протестантските измишльотини, нямащи нищо общо с българските традиции, бит и култура! Векове наред българските деца са помагали в домакинството и в работата, чакали са с нетърпение Бъдни вечер и Сирни заговезни, свивали са сурвачки и мартенички, а не са се обличали като попикани несретници , обикалящи къшлите за по два бонбона като последните прошлеци.
Този жалък маскарад, заедно с лигавите валентинки, бяха наложени с цел веригите да продават боклуците си на балъците, а напоследък се забелязва и масирано налагане в училищата на двата пишманпразника. В градината на малкия още миналата година всички родители се обявихме против тези маскаради и занимаването на децата с тях. Така тази седмица на малките там беше обяснено какво е Димитровден и защо носи първите снежинки, вместо да се обличат с тоалетна хартия и да се мажат по лицата като идиоти...
Всъщност в празника няма нищо лошо, но да си е на мястото-в тези страни, в които е традиция. Особено в Ирландия и Британия, вероятно поради друидския си произход, Хелоуин е чакан с нетърпение и е вълнуващ и обичан празник. Така и трябва да бъде-но в Ирландия не свиват сурвачки, както и жената на Обама не плете мартеници. Това жалко подражателско поведение няма да ни докара нищо хубаво. Понеже научихме децата си на българска история и традиции, та сега ги караме да просят бонбони от бабичките и да купуват сърчице с мигли на комшийското момиченце, което вчера са натупали порядъчно зад блока или са му хвърлили две шепи пясък в косата( примерно).
Когато негрите в Мисисипи сложат мартеници и станат коледари, а белите ги чакат на чардака да им раздадат кравайчета и мед с орехи, тогава тук ще се празнува Хелоуин.
Байгън!

Много добре написано,....макар и от Левскар!

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 01 ное 2015 09:47

aleksandrov77 написа:Да не говорим, че Хеолоуин е в разрез с православното християнство и с православните ценности!

Подкрепям с две ръце за православните ценности. Имам един въпрос в тази насока, в която явно си експерт.
Ако имам граждански и най-вече църковен брак с дадена жена, а в същото време правя секс с много по-млада друга жена и и правя деца,може ли да твърдя че изповядвам православни ценности?

Луд Гидия 123
Контакти:

Мнениеот Луд Гидия 123 » 01 ное 2015 09:57

http://vbox7.com/play:e5391d0e
Само българското-:)
Гарваните грачат грозно, зловещо..................а орлите си летят.

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 01 ное 2015 10:14

На много православни и милеещи за морала можете да ми се правите, след като ми покажете историята на браузърите си, неизтривана поне месец назад. Дотогава мнението ви не струва нищо, колкото и "чисти българи" да сте.

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 01 ное 2015 11:08

Хелоуин е стар езически празник от Британия и Ирландия. И с нищо не се различава от нашите кукери, Ората копата или курбаните ни! В тези неща няма нищо християнско, а напротив всички те са езически! Както Хелоуин така и нашите!

Въпроса е там дали реално в Америка празнуват такъв празник наистина като празник, или празнуват един комерсиален ден в който децата се обличат в костюми и просят сладки! А възрастните също се обличат в костюми и ходят на партита, купони и клубове!

Това е всичко друго но не и празник, по-скоро е американския вариант на нашите новогодишни събирания и купони, от колкото да е реален и истински празник!

Затова и спора дали трябва да се празнува или не е напълно безсмислен. Защото то няма какво да се празнува! Това да се облечеш като идиот и да се нашиеш на кирка не е празник. Без значение дали е Хелоуин в Америка или Нова Година в България!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 01 ное 2015 11:32

И именно затова не е нужно да го натоварваме изкуствено с повече смисъл, отколкото реално носи, само и само да се покажем като радетели за християнските ценности и българщината...

Върни се в “Свободна зона”