bluesupport написа:По принцип всеки е свободен да празнува каквото прецени. Аз също съм на мнение, че Хелоуин е малко странно да се празнува в този му вид. Не съм запознат в детайли, но не виждам нищо християнско в маскирането. Цялата работа е, че всичко се прави с цел бизнес - продават се маски, костюми, аксесоари и т.н., а българинът е много лесно манипулируем. Като не са съгласни хората децата им да празнуват Хелоуин, нека се съберат, да го обсъдят, да го говорят с учители, с директор и нещата се получават. Сега е лесно, има телефони, интернет, файсбук - начини за комуникация много. Само, че на никой не му се занимава и чака някой друг да го свърши вместо него. Същото е положението и по-сериозните проблеми придецата, като пушене, пиене, наркотици и др. Явно масата народ или дава такъв пример на децата си, или е тотално незаинтересована от тях, защото ако беше обратното, тези проблеми нямаше да бъдат толкова драстични. Така дори и някакъв малък процент да възпитават децата си по различен начин, те просто стават "различните" и за да не останат такива, постепенно се присъединяват към мейнстрийма.
По принцип си прав за всеки и празнуването, но Хелоуин е такъв празник, който трябва да е приет от всички, иначе последствията са си живо вандалство.