Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот za nas e toj religiq » 31 окт 2015 17:40

irradeum написа:

Нищо не тръгва от дома и от родителите, всичко тръгва от УЧИЛИЩЕ ! Там където трябва да те учат на своите празници и традици, на своята история, на своя език и тн..... !!! Аз проблем с Хелуин нямам! В първи клас имам снимка с носия и сурвачка, в 5-6 имам като коледарче, като по голям и като кукер !!! Детето ми също ще ги има, защото ще има кой да му ги покаже и да му обясни че това са неговите празници !
Народът във своето съществуване се е крепил на вярата си и на нейните традиции , точно тези за които говоря и точно тези, които трябва да учат и празнуват децата ни в училище :!: За да разберат, как тоя малък народ има толкова голяма история, как се е пазела и предавала........!!!
Ето за това не искам Хелуин в училище !!! Това не е нашата история и традиция, и не искем детето ми да учи и празнува чуждата, като своя ![/quote]
Грешиш , ако чакаш възпитанието децата ти да го получат в Училище. Това е работа на Дома и Семейството. Училището дава познания и умения.[/quote]

Никой не казва че възпитанието трябва да се получава в училище! Но в училище , трябва да се набляга на същото възпитание което си получил в къщи !
Същото както и по наше време, това което ни учиха в училище, беше същото на което ни учиха и в къщи!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 31 окт 2015 17:42

Siegfried написа:
Всеки човек решава сам за себе си. НЕ УЧЕТЕ другите как да си живеят живота. Живейте и не пречете на другите да живеят :!:

Ще напиша само две думи - каузалност и детерминизъм.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 31 окт 2015 17:43

Благодаря за вниманието, получи се интересен диспут. Тук получих подкрепа дори и от традиционни противници, в което няма лошо. Даже Инчу-Чуна е изказал любопитно мнение, макар по традиция да е прекалил снощи с пушенето на ароматни треви. :mrgreen:
Искам да поясня обаче, че един бърз прочит на краткото ми изложение ясно показва, че аз НИЩО И НИКОМУ НЕ СЪМ ЗАБРАНЯВАЛ! Първо, не ми е в правомощията, и второ-не ми е това работата. Това е просто мнението ми по въпроса. Аз имам правото да го изкажа и поставя на обсъждане, както всеки от вас има правото да се съгласи, да не се съгласи и да изложи аргументите си по темата. Или да я игнорира-въпрос на избор.
Корените на празника са в местата, където се е зародил. Корените му са в религиозната му обосновка-а именно Денят на Вси Светии, в католическата и протестантската църква. Откъснат от тези корени и механично пренесен тук, той се превръща в жалък маскарад и губи смисъла си. ТОВА казва моето изложение, и огромната част от потребителите са схванали прекрасно идеята ми. Е, ако отделни индивиди имат мозъчна дейност на ниво "Ям-Пърдя-Сера-Пак съм гладен", това си е техен проблем.
Както изключително точно е отбелязал потребителят от Ботев, да ставаше дума за големи хора-не би било проблем. Но в училищата цяла седмица да се организират конкурси за страшна рисунка и за рязана тиква, това е вече проблем. Да се прави маскарад заради самия маскарад, си е да правиш цигания заради самата цигания.
Ако някой го одобрява и не му пука-добре. Негов проблем си е. Само че това заприличва на прайдовете с голи задници
по улиците-също механично внесени отвън.
Инак всеки е свободен да празнува каквото си иска. И на прайда да иде, и да се направи довечера на палячо.
Колкото до Баннатия С Вонящата Уста- на тоя не му трябва костюм за Хелоуин. Бездруго плаши децата и бабичките с мордата си...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 окт 2015 17:43

Освен да накарате хората насила да празнуват Вси Светии с тази анти кампания, друго няма да направите. Честно казано никога не съм го празнувал (не че съм се обличал като коледар, кукер или нещо подобно) и 362-3 дни в годината изобщо не се сещам за този празник, а още повече да имам желание да се занимавам с глупости. Винаги обаче когато започнете с тези антикампании около Вси Светии и се започне с опитите да се налага какво и кога трябва да се празнува, честно ви казвам, че ми иде и аз да сложа един костюм. Не за друго, а просто защото си мислите, че може да определяте какво трябва да правят другите.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 31 окт 2015 17:48

Thsmith написа:Освен да накарате хората насила да празнуват Вси Светии с тази анти кампания, друго няма да направите. Честно казано никога не съм го празнувал (не че съм се обличал като коледар, кукер или нещо подобно) и 362-3 дни в годината изобщо не се сещам за този празник, а още повече да имам желание да се занимавам с глупости. Винаги обаче когато започнете с тези антикампании около Вси Светии и се започне с опитите да се налага какво и кога трябва да се празнува, честно ви казвам, че ми иде и аз да сложа един костюм. Не за друго, а просто защото си мислите, че може да определяте какво трябва да правят другите.

Затова ли около 9 май две седмици ревете като настъпани, а? Много са ви двойни стандартите нещо...
Слагай костума и ела дома да искаш бонбони... все ще намерим с какво да те почерпим:)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 31 окт 2015 17:51

А хелоуин, дори не е католически празник изначало...

Но нищо. Ние скоро и 4 юли ще почнем да празнуваме.
Последна промяна от язе на 31 окт 2015 17:54, променено общо 1 път.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 окт 2015 17:53

Кво точно съм казал за 9 ти май? Я ме цитирай като си отворен? Единствените прояви, които съм коментирал с наченки на суспендиране е педераските прайдове. Иначе ми е все тая кой, какво празнува и дали някой е мазохистично настроен и празнува окупацията си или нещо подобно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Chefos
Контакти:

Мнениеот Chefos » 31 окт 2015 17:53

za nas e toj religiq написа:
Никой не казва че възпитанието трябва да се получава в училище! Но в училище , трябва да се набляга на същото възпитание което си получил в къщи !
Същото както и по наше време, това което ни учиха в училище, беше същото на което ни учиха и в къщи!

Хм, интересно мнение. Значи в кърджалийските села да почнем в училище да ги учим що е то намаз и как се прави? Или туй важи само за православните християни? А това, че 70% от българите са атеисти все тая, че 15-20% от българските граждани са мюсюлмани - на кого му пука, и те за коледарите ще учат. :lol:

RAYAN
Контакти:

Мнениеот RAYAN » 31 окт 2015 17:59

Не е сериозно да се твърди, че този празник се налага нарочно. В много страни стана популярен заради купонджийският си характер. Дали трябва този празник да се популяризира и в България ? Щом има интерес значи можеби трябва. А и не виждам по какъв начин измества нашите празници. Нека всеки си празнува / а и децата / каквото иска. Със забрани ще се постигне обратен ефект. За децата празника е забавление и не ми се вярва което и да е дете да го свързва с нещо различно от това да се забавлява. Нелепи са призивите да се забранява нещо, защото не е българско. 90 процента от филмите не са български. И различните игри и шоута, също не са български. Не е правилно да се забранява нещо, особено на децата, ако им е забавно и весело. Нищо не пречи малките да се забавляват на чужди и български празници. Ако не се забавляват на българските, вината не е в чуждите, а в нас.
Всичко най хубаво на света, е синьо - факт !

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 окт 2015 18:03

sin4ec написа:
Thsmith написа:Освен да накарате хората насила да празнуват Вси Светии с тази анти кампания, друго няма да направите. Честно казано никога не съм го празнувал (не че съм се обличал като коледар, кукер или нещо подобно) и 362-3 дни в годината изобщо не се сещам за този празник, а още повече да имам желание да се занимавам с глупости. Винаги обаче когато започнете с тези антикампании около Вси Светии и се започне с опитите да се налага какво и кога трябва да се празнува, честно ви казвам, че ми иде и аз да сложа един костюм. Не за друго, а просто защото си мислите, че може да определяте какво трябва да правят другите.

Затова ли около 9 май две седмици ревете като настъпани, а? Много са ви двойни стандартите нещо...
Слагай костума и ела дома да искаш бонбони... все ще намерим с какво да те почерпим:)

Сините Венци се издаде колко е патриот.Мангала милеел за българщината и българското.Хехе !!Нещо има да си връща за 9 май.Щото той пък е най българския празник. :)
НА КРИВА МУРЗИЛКА ХЕЛОУИН И ПРЕЧИ.
Сини венци,я ходи помогни на баща си да разпрегне коня, че тъкмо се връща от Сметището в Главиница... :) :)
Последна промяна от irradeum на 31 окт 2015 18:06, променено общо 1 път.
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Върни се в “Свободна зона”