irradeum написа:
Нищо не тръгва от дома и от родителите, всичко тръгва от УЧИЛИЩЕ ! Там където трябва да те учат на своите празници и традици, на своята история, на своя език и тн..... !!! Аз проблем с Хелуин нямам! В първи клас имам снимка с носия и сурвачка, в 5-6 имам като коледарче, като по голям и като кукер !!! Детето ми също ще ги има, защото ще има кой да му ги покаже и да му обясни че това са неговите празници !
Народът във своето съществуване се е крепил на вярата си и на нейните традиции , точно тези за които говоря и точно тези, които трябва да учат и празнуват децата ни в училище

Ето за това не искам Хелуин в училище !!! Това не е нашата история и традиция, и не искем детето ми да учи и празнува чуждата, като своя ![/quote]
Грешиш , ако чакаш възпитанието децата ти да го получат в Училище. Това е работа на Дома и Семейството. Училището дава познания и умения.[/quote]
Никой не казва че възпитанието трябва да се получава в училище! Но в училище , трябва да се набляга на същото възпитание което си получил в къщи !
Същото както и по наше време, това което ни учиха в училище, беше същото на което ни учиха и в къщи!